“Ασπρόμαυρος Τύπος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” του Gentikoule και πως ο αθηναϊκός τύπος σχολίασε όλα όσα συνέβησαν στον ΟΦΗ τα τελευταία 24ωρα.

Goal

Tο… κάστρο έπεσε και ο Τζενάρο Γκατούζο πήρε πίσω την απόφαση του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία. Ο Ιταλός προπονητής απέδωσε την παραμονή του στον πάγκο otis εκδηλώσει αγάπης και την καλώς εννοούμενη πίεση που του ασκήθηκε. Μάλιστα, έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα τονίζοντας: «Ξεκινάμε από την αρχή αυτή την προσπάθεια πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ».
Αλλωστε, το ίδιο είπε και στη συζήτηση που είχε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στους οποίους επισήμανε ότι τους πιστεύει. «Δεν σας αφήνω μόνους και να ξέρετε πως δεν έχω κανένα παράπονο, γιατί τα δίνετε όλα μέσα στο γήπεδο. Σας πιστεύω και συνεχίζουμε μαζί. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι για το καλό της ομάδας».
Στο επόμενο διάστημα θα φανεί αν το… ηλεκτροσόκ θα φέρει τη συσπείρωση και αν ο Μάνθος Πουλινάκης έλαβε το μήνυμα, έχοντας πλέον αντιληφθεί τι ενοχλεί τον Γκατούζο.. Το ζητούμενο πλέον είναι να επίτευχθεί η οργάνωση και να υπάρχουν οι συνθήκες για να εργαστεί απερίσπαστος ο εν λόγω τεχνικός.
Ο Ιταλός προπονητής έχει πει επανειλημμένα ότι θέλει να ασχολείται μόνο με το αντικείμενο του και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να λύνονται τα προβλήματα που προκύπτουν. Δεν είναι όμως και εύκολο από τη στιγμή που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και αυτά δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Δεν είναι δυνατό να καλύπτονται με τις αγωνιστικές επιτυχίες. Τουλάχιστον είναι δεδομένο ncos θα υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των διοικούντων και των υπαλλήλων για την πρόληψη των προβλημάτων, πριν αυτά επηρεάσουν τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και κατ’ επέκταση επιφέρουν ξανά τη δυσαρέσκεια του Γκατούζο.

ΦΩΣ

Αλλαγή δεδομένων στην υηόθεση Γκατούζο, καθώς ο Ιταλός τεχνικός παραμένει στον πάγκο του ΟΦΗ, ανακαλώντας τη δήλωση παραίτησης που είχε κάνει αμέσως μετά τη λήξη της προχθεσινής αναμέτρησης.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι αιφνιδιάστηκαν το απόγεύμα της Κυριακής ακούγοντας τα λόγια αυτά από 1-1» το στόμα του, καθώς ήταν ενήμερος της κατάστασης, όσον άφορα τα οικονομικά του ΟΦΗ, κάτι που έχει παραδεχτεί δημόσια και ο ίδιος. Παράλληλα πρόσφατη είναι η δήλωσή του «θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από την ομάδα». Μένει να φανεί λοιπόν αν ο Ιταλός τεχνικός αποσκοπούσε σε κάτι άλλο με την κίνηση αυτή ή όσα είπε οφείλονταν σε κάποια πράγματα που τον έχουν πειράξει. Όπως και να έχει, οι εξελίξεις στο Ηράκλειο ήταν άμεσες μετά την αρχική δήλωση πάντες την ΠΑΕ, με πρώτο τον Μάνθο Πουλινάκη, οι οργανωμένοι οπαδοί και οι παίκτες προσπάθησαν αμέσως να μεταπείσουν τον Ιταλό τεχνικό. Και μπορεί να μην το πέτυχαν το βράδυ της Κυριακής, συνέχισαν ωστόσο την προσπάθεια τους και χθες το πρωί, στη διάρκεια της προγραμματισμένης προπόνησης, όταν ο Γκατούζο βρέθηκε στο Βαρδινογιάννειο. Εκεί έγινε η τελευταία και πιο αποτελεσματική προσπάθεια, στην οποία επιτεύχθηκε ο Ιταλός τεχνικός να αλλάξει γνώμη. Καταλυτική ήταν η συζήτηση που 1 είχε ο Γκατούζο με τους αρχηγούς της ομαδας (Μακρής,Μιλιάζες, Κάλαϊτζιτς, Στάθης, Πετρόπουλος, Τριποτσέρης) αναφορικά με τη δήλωσή του «δεν με πιστεύουν οι παίκτες». Οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών τόνισαν «σε πιστεύουμε απόλυτα, μη φύγεις, μείνε μαζί μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», ενώ από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του. Κάτι που είπε και προς τους διοικητικούς (Πουλινάκης, Μανουσάκης, Τσαμπουράκης, Βλαχάκης) που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Δεν είναι βέβαιο ότι εξασφάλισε κάποιες εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις το διάστημα αυτό, καθώς το οικονομικό πρόβλημα του ΟΦΗ παραμένει. Το σίγουρο είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός ικανοποιήθηκε από όσα άκουσε, καθώς λίγο αργότερα ανέβηκε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ δήλωσή του: «Μετά από πολύωρες συζητήσεις με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και με τους οργανωμένους φιλάθλους του ΟΦΗ, μετά την αγάπη που μου έδειξε γενικά η πόλη του Ηρακλείου και όι φίλαθλοι της ομάδας, κάνω ένα βήμα πίσω και ξεκινάμε από την αρχή αυτή την προσπάθεια, πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ». Τώρα στο μυαλό των ανθρώπων του ΟΦΗ βρίσκονται τα δύο ματς που θα δώσει η ομάγκατουζο [; δα μέσα στην εβδομάδα, την Πέμπτη με την Ξάνθη στο Ηράκλειο, στο Πλαίσιο του Κυπέλλου, και την Κυριακή με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Έθνος

«Ο Γκατούζο διάλεξε τον δρόμο της καρδιάς», ήταν ο παχυλός τίτλος που δόθηκε στην αναθεώρηση της γεμάτης από αιχμές παραίτησης του. «Ερωτας που συνεχίζεται» ήταν η χθεσινή αναφορά των Ιταλών στην παραμονή του σιον ΟΦΗ. Ομως, μόνο η καρδιά του συμπατριώτη τους ξέρει η υποχωρήσεις κάνει. Το γιατί; Προφανώς γιατί πιστεύει στην ομάδα Αλλά υπάρχει και ισχυρός προσωπικός λόγος, που του υποβάλλει πως ακόμη ένα σύντομο «διαζύγιο» στη μικρή προπονητική του πορεία (Σιόν, Παλέρμο) θα αποτελέσει μειονέκτημα στο βιογραφικό του. Το πόσα μέτρα, όμως, θα διανύσει ακόμη στο Ηράκλειο ούτε ο ίδιος το ξέρει. Σε πρώτη φάση μέτρησε, όπως δήλωσε: «Η αγάπη που μου έδειξαν διοίκηση, παίχτες και οπαδοί». Από εδώ και στο εξής, όμως, περιμένει από τη διοίκηση να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του. Τι ζητάει ο Γκατούζο; Πολλά για τα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ, αλλά οι Κρητικοί δηλώνουν πως θα κάνουν ” ογοπη που το παν για να ικανοποιήσουν τον προπό- ΤΟϋ έδειξαν νητή τους. Βελτιωτικά έργα στις εγκαταστάσεις στο «Βαρδινογιάννειο» και πλήρης παίχτες και εκσυγχρονισμός στο γυμναστήριο και σε οπαδοί υέ” όλους τους εσωτερικούς χώρους προπόΓΛ τοησε για τον νησης είναι κάποια απο αυτα. Ομως, αυτά κ ; που θα έχει άμεσα είναι ένας μεταφραστής Ιταλικών, καθώς σης δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης λένε πως δεν άφησε ποτέ αιχμές για τους παίκτες του, όπως ακούστηκε. Και ένας γενικός διευθυντής, στον οποίο θα καταλήγουν όλα τα ζητήματα (πληρωμές, νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνα πετρέλαιο, γήπεδα ιματισμός κ.ά.). Πρωτίστως, όμως, οι Κρητικοί καλούνται να θωρακίσουν τον Γκατούζο από τον άνθρωπο εκείνο που του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ και του ζήτησε να συνεργαστεί μαζί του στην απομάκρυνση του Μάνθου Πουλινάκη. Την πληροφορία αυτή δίνει πρωτοσέλιδο εφημερίδας του Ηρακλείου. Και την οποία ο Γκατούζο επιβεβαίωσε στην κουβέντα που είχε με τους οπαδούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook