“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Αν έχεις τύχη διάβαινε… Μόνο που στον ΟΦΗ είχαν και Λόρια. και Μερεμπασβίλι. και Τζορτζ στη χθεσινή «χιτσκοκική» νίκη (ΙΟ) επί της Ξάνθης! Το… χεράκι του. βέβαια, έβαλε και ο Γκατούζο. ο οποίος είδε τις αλλαγές του να παίρνουν το ματς! Τη στιγμή που οι αντίστοιχες του Λουτσέσκου. επίσης, βοήθησαν, αλλά… έμειναν με το «αχ»! Η Ξάνθη ήταν πιο επικίνδυνη. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν από τις αποκαλούμενες «κλασικές». Είτε. όμως. λόγω Λόρια είτε από αστοχία ή ανικανότητα -διαλέξτε και πάρτετων παικτών της δεν μπόρεσε να φθάσει στην πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Στο 83′. η ακριτική ομάδα έχασε διπλή ευκαιρία με τους Κλέιτον, Καπετάνο (αμφότεροι είχαν μπει ως αλλαγή), με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να τούς νικάει ισάριθμες φορές! Στο… καπάκι, οι δύο αλλαγές του Γκατούζο συνδυάστηκαν και ο ΟΦΗ σκόραρε! Ο Μερεμπασβίλι έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια σέντραρε και ο Τζορτζ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων. Οι συγκινήσεις, όμως. δεν σταμάτησαν εκεί. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λουσέρο (επίσης έπαιξε ως αλλαγή!) σούταρε και η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Λόρια! Με τους φιλοξενούμενους να πιάνουν από απόγνωση τα μαλλιά τους. μην πιστεύοντας στα τερτίπια της μπάλας. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ σταμάτησε αρκετά νωρίτερα και τούς Σολτάνι. Ρενάν. Ράνο! Με το σφύριγμα της λήξης, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Πλέον, κρατά την τύχη στα χέρια του…

Goal

Τρεις Γιώργηδες έκαναν τη διαφορά στο «Γεντί Κουλέ» και χάρισαν τη νίκη στον ΟΦΗ επί της Ξάνθης, όσο και αν το αποτέλεσμα ήταν «μαγική εικόνα» (1-0). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερές ευκαιρία, αλλά οι Κρητικοί στη μοναδική τους κλασική στιγμή στο pais… δάγκωσαν με τον Μάιρον Τζορτζ. Ο Κοσταρικανός ήταν η πρώτη μεγάλη έμπνευση του Τζενάρο Γκατούζο, καθώς τον έριξε στο ματς στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του πετυχαίνοντας το πολυπόθητο γκολ. Δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός Γιώργος (σ.σ. Τζορτζ) που ήταν… μάλαμα. Ο ΟΦΗ είχε και άλλους δύο Γιώργηδες, από τη Γεωργία, σε πολύ καλή μέρα. Ο Γκεόργκι Λόρια κατέβασε τα ρολά, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης ή του δοκαριού (στο τελευταίο λεπτό το σημάδεψε ο Λουσέρο) και ο Γκεόργκι Μερεμπασβίλι αποτέλεσε τη δεύτερη χρυσή αλλαγή του Ιταλού τεχνικού, καθώς και αυτός ήρθε από τον πάγκο (στο 65′).
Η Ξάνθη έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία και, στην εξέλιξη της φάσης, ο Μερέμπα έφυγε σαν βέλος στην αντεπίθεση και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τζορτζ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, πάντως, ήταν άτυχη και αναποτελεσματική, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Σολτάνι (11′ και 83′), Ολιβέιρα (58′), Κλέιτον (75′) και Λουσέρο (94′).

ΦΩΣ

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που η μπάλα κάνει τα… δικά της, έχει τους δικούς της νόμους. Η Ξάνθη κυριάρχησε στο ματς του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ, αλλά τελικά δεν πήρε τίποτε από αυτό, καθώς έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, μιας και γνώρισε την ήττα 1-0 από το γκολ που σημείωσε ο Τζορτζ στο 84′. Ένα τρίποντο που επιτρέπει στον ΟΦΗ να βρίσκεται στην κορυφή του ομί: λου, όπου ακολουθεί η Ξάνθη, ενώ βέβαια υπάρχει και η εκκρεμότητα μετά τα όσα συνέβησαν χθες στον Βόλο.
Έτσι, τα δύο εισιτήρια θα βρουν κάτοχο την τελευταία αγωνιστική, όπου ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στον Βόλο για το ματς με τη Νίκη και η Ξάνθη θα υποδεχτεί τη Ζάκυνθο.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά δεδομένα της αναμέτρησης, : εκείνο που πρέπει να επιση| μανθεί είναι η κίνηση κα των δύο πάγκων να δώσουν ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν συμμετοχές ως τώρα στο πρωτάθλημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι από τις τελευταίες ενδεκάδες μόλις τρεις από κάθε πλευρά (Λόρια, Αντελέγε, Στάθης από τον ΟΦΗ, Ζαρόπουλος, Λισγάρας, Σολτάνι για την Ξάνθη) βρέθηκαν και χθες το βράδυ στη σέντρα της αναμέτρησης. Οι Θρακιώτες είχαν από την αρχή το πάνω χέρι στο παιχνίδι, έβγαζαν ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα και πολύ περισσό| τερο στην επανάληψη, όταν ο Λουτσέσκου απο· Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη στο 84′ με γκοΒ του κοσταρικανού. αλλά οι ακρίτες έπεσαν θύμα του άγραφου ποδοσφαιρικού νόμου 0 Τζορτζ Μάιρον (δεξιά) λύτρωσε τον ΟΦΗ με το γκολ του έξι Λε ητά πριν από το φινάλε στο «Γε ντί κουλέ» :::…..MM ΤΟ ΓΚΟΛ 84′: Γρήγορη αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Μερεμπασβίλι βρήκε ωραία τον Τζορτζ, που πρόλαβε την έ ξοδο του Ζαρόπουλου και με σίγουρο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
σπάθησε να συμμαζέψει το παιχνίδι της ομάδας του. Οι δυο τους έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην έκβαση της αναμέτρησης, συμμετέχοντας στη φάση που εκτυλίχθηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και έκρινε το ματς. Στο 83′ ο Λόρια έκανε τεράστια διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Κλέιτον και Καπετάνου και στην αντεπίθεση ο Μερεμπασβίλι σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τζορτζ, που από κοντά δεν άφησε φάσισε να κάνει και τις τρεις αλλαγές στον μεσοεπιθετικό χώρο, θέλοντας να φρεσκάρει τους παίκτες που αγωνίζονταν εκεί. Έτσι πέρασαν οι Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος αντί των Ρενάν, Ρούντι και Ράνου, που τόνωσαν την επιθετικότητα της θρακιώτικης ομάδας. Ειδικότερα η παρουσία του Κλέιτον βοήθησε ακόμη περισσότερο τη μεσοεπιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων, που βρήκαν λύσεις στη διάσπαση της άμυνας του ΟΦΗ, όχι όμως και στην παραβίαση της εστίας του Λόρια, που έκανε τη διαφορά και σε κάποιες περιπτώσεις έμοιαζε να παίζει μόνος του την αντίπαλη ομάδα. Ο Γεωργιανός βρήκε συμπαρα! στάτη στο πρόσωπο του συμπατριώτη τοϋ Μερεμπασβίλι, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 61′ αντί του Σίσιτς και προτην ευκαιρία να πάει χαμένη. Πέταξε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης στο 84′ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Το τελικό… χτύπημα για την Ξάνθη ήρθε στο 94′ σε φάση που ο Λόρια δεν είχε… απάντηση στη βολίδα του Λουσέρο.
Ήταν όμως η ώρα του… δοκαριού (δεξιού) να αποκρούσει για λογαριασμό του, πείθοντας για την ορθότητα του κανόνα που θέλει τους τερματοφύλακες, στην καλή τους βραδιά, να είναι και τυχεροί. Άμα δεν θέλει η μπάλα να μπει, δεν μπαίνει ό,τι και αν κάνεις.
Καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη. Το πέναλτι που ζητάει ο Καπετάνος για τράβηγμα του Μεϊτέ δεν υπάρχει και σωστά άφησε τη φάση να εξελιχτεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook