“Ο Γκατούζο μας έκανε ομάδα”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Έχουν διαφορετικό ρόλο και… αποστολή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως φαίνεται να υπάρχει «χημεία» μεταξύ τους και έξω απ’ αυτόν. Ο λόγος για τους Αντώνη Πετρόπουλο και Γιάννη Στάθη, που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV την Δευτέρα.

Ο μεν πρώτος για το γκολ που «κυνηγά» και θα τον… λύσει ψυχολογικά και ο δεύτερος για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Τζενάρο Γκατούζο. Αμφότεροι στάθηκαν στα θετικά, που έχει φέρει ο Ιταλός προπονητής στην ομάδα, αλλά και την εφετινή προσπάθεια συνολικά.

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό:Πετρόπουλος: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Αμυντικά πήγαμε πολύ καλά, ενώ και στην επίθεση είχαμε κάποιες φάσεις να σκοράρουμε, κυρίως με την δική μου ευκαιρία. Δεν ήρθε το γκολ, αντέξαμε στη συνέχεια και πήραμε τον βαθμό. Ότι μαζεύεις εκτός έδρας είναι καλό, γιατί πόντο-πόντο γεμίζει το… σακούλι. Θα σταθώ στις ευκαιρίες και όχι στο πέναλτι που θα μπορούσε να δώσει ο διαιτητής. Στην δική μου ευκαιρία, θα μπορούσα να έχω ενεργήσει καλύτερα. Όταν μια ομάδα δημιουργεί φάσεις θα έρθει και το γκολ, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλη την ομάδα».

Στάθης: «Περιμέναμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα και επιπλέον ο αντίπαλος μας ήθελε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς. Έγινε δυνατή μάχη και είναι πολύ σημαντικό, ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:Στάθης: «Η εφετινή Σούπερ Λίγκα είναι ένας πραγματικός… Μαραθώνιος. Είναι πολύ μεγάλο το πρωτάθλημα, πέφτουν τέσσερις ομάδες και κάθε βαθμός που μαζεύεις είναι πάρα πολύ σημαντικός».

Πετρόπουλος: «Το γεγονός ότι υποβιβάζονται τέσσερις ομάδας, δίνει την αίσθηση μιας μεγάλης μάχης, όπως και για τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Άλλωστε, κάθε χρόνο υπάρχει μια ομάδα, που μπαίνει… σφήνα και συνήθως είναι η έκπληξη».

Τις επιρροές και την δουλειά του Τζενάρο Γκατούζο:Πετρόπουλος: «Ο μίστερ είναι μια τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γνωρίζουμε όλοι όσα έχει πετύχει. Είναι τιμή μας, που δουλεύουμε μαζί του, όπως και με το υπόλοιπο επιτελείο. Είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο και εύχομαι να μείνει πολλά χρόνια στον ΟΦΗ. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω ξεκινήσει καλά, καθώς θα μπορούσα να έχω βάλει κι άλλα γκολ. Θα λυθεί αυτό το πρόβλημα στα επόμενα ματς, καθώς όπως προανέφερα όταν δημιουργούνται ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ.

Στάθης: «Το να δουλεύεις με μια τέτοια προσωπικότητα είναι τιμή. Είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο, σε τοπ επίπεδο. Θα το χαρακτήριζα ευλογία, που είναι ανάμεσα μας. Μας μεταφέρει πάρα πολλά πράγματα και από ένα άλλο επίπεδο».

Τα συστήματα που έχουν δουλέψει:Στάθης: «Σε κάθε παιχνίδι ο προπονητής κάνει τα πλάνα του. Σε άλλο μπορεί να χρειάζεται το 3-5-2 και σε άλλα το 4-4-2. Είναι ανάλογα με τον αντίπαλο και τη διαχείριση από την τεχνική ηγεσία. Αν είμαστε στο 100%, θεωρώ ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε και τα δύο».

Πετρόπουλος: «Θεωρώ ότι και τα δύο συστήματα είναι επιθετικά. Το 3-5-2 είναι πιο δύσκολο, γιατί υπάρχουν περισσότεροι χώροι για τον αντίπαλο. Για αυτό ίσως συζητήθηκε πολύ, ενώ επιπλέον δεν το έχει χρησιμοποιήσει άλλη ελληνική ομάδα. Το 4-4-2 είναι πιο… στάνταρ, αποδίδοντας τόσο παραγωγικά, όσο και στην άμυνα. Νομίζω ότι σιγά-σιγά καταλήγουμε σ’ αυτό».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:Πετρόπουλος: «Πιστεύω ότι πάνω από όλα είμαστε ομάδα. Αυτό το έχει περάσει και ο προπονητής μας, έχοντας μεγάλες παραστάσεις, από ένα σπουδαίο σύνολο όπως η Μίλαν. Είμαστε ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης, αφού ακόμη και αυτοί που δεν παίζουν, κάποια στιγμή παίρνουν την ευκαιρία. Μια ομάδα αποτελείται από 25 παίκτες, όχι από 11. Όταν συμβαίνει αυτό, αργά ή γρήγορα θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Στάθης: «Παιχνίδι με παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει βελτίωση. Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν, όπως και όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει κάποιος σταρ, αλλά πάνω από όλα είναι το σύνολο. Ο καθένας δίνει το 100%, για να πάμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται».

Το «μήνυμα» τους στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας:Πετρόπουλος: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία. Οι φίλαθλοι να είναι δίπλα μας, όπως κάνουν τόσο χρόνια. Εγώ και οι συμπαίκτες μου, μαζί με τον κόσμο, θα είμαστε μια… γροθιά, ώστε να πάμε τον ΟΦΗ εκεί που πρέπει να βρίσκεται».

Στάθης: «Το πιο βασικό είναι η υγεία. Οι φίλοι του ΟΦΗ γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει η ομάδα και έχουν απαιτήσεις. Εμείς θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε η ομάδα να έχει τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή».

πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook