“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο”, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Ανάποδα μετράει και ο Μίρνες Σίσιτς στον ΟΦΗ. Και το μόνο που απομένει είναι πότε θα επικυρωθεί χρονικά το δεδομένο «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο Σλοβένος θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκαν πριν από καιρό οι Δασκαλάκης και Φραγκουλάκης. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου συναντήθηκε χθες με τον Μάνθο Πουλινάκη στον οποίο αρνήθηκε τα πάντα. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι όπως μεταφέρθηκαν τα πράγματα. Δεν ισχύουν αυτά», τόνισε ο Σίσιτς στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Και η επίσημη θέση της διοίκησης του ΟΦΗ ήρθε λίγο αργότερα μέσω ανακοίνωσης, στην οποία τονίζεται η ειλημμένη απόφαση διακοπής της συνεργασίας με επόμενο βήμα το ραντεβού με τη δικηγόρο του παίκτη για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά. «Ενώπιον του προέδρου Μάνθου Πουλινάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ απολογήθηκε σήμερα ο Μίρνες Σίσιτς. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφασίστηκε η λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών. Απομένουν πλέον τα διαδικαστικά της λύσης που θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή της δικηγόρου του παίκτη από το εξωτερικό την ερχόμενη Δευτέρα». Από εκεί και πέρα και με δεδομένα τα απανωτά εσωτερικά προβλήματα που δημιουργούνται ο Πουλινάκης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν την ηρεμία, καθώς η κατάσταση αυτή κάθε άλλο παρά ευνοεί την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Παράλληλα την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του ΟΦΗ αναζητούσαν αντίπαλο για κάποιο φιλικό παιχνίδι το Σάββατο χωρίς όμως για την ώρα να έχει καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

Goal

Ο Σίσιτς απολογήθηκε ενώπιον της διοίκησης του ΟΦΗ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη λύση της συνεργασίας τους. Ηταν δεδομένο μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ του Τζενάρο Γκατούζο και του Mίρνες Σίσιτς τις τελευταίες ημέρες πως τον Σλοβένο δεν τον σήκωνε πλέον το κλίμα στο Ηράκλειο. Η χθεσινή απολογία του «Σίλε» ενώπιον της διοίκησης του ΟΦΗ επιβεβαίωσε πως οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν άμεσα στη λύση της συνεργασίας τους. Αρκεί βέβαια να βρεθεί η χρυσή τομή και ας υπάρχει ένα σημαντικό ποσό που οφείλεται από τους «μελανόλευκους» στον ποδοσφαιριστή. Για τον λόγο αυτόν θα υπάρξει, πιθανότατα την Παρασκευή, νέα συνάντηση παρουσία τns δικηγόρου του Σλοβένου ώστε να υπάρξει συμφωνία και οι δύο πλευρές να υπογράψουν τη λύση της συνεργασία τους. Σε διαφορετική περίπτωση ο παίκτης θα καταθέσει προσφυγή προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του. Αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία υπήρξαν στιγμές έντασης μια και για μία ακόμα φορά ο Σίσιτς κατηγορήθηκε από τους ανθρώπους του ΟΦΗ για «κατασκοπεία» σε βάρος της ομάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση Tns ΠΑΕ για τα χθεσινά δρώμενα: «Ενώπιον του προέδρου Μάνθου Πουλινάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου Tns ΠΑΕ, απολογήθηκε σήμερα ο Μίρνες Σίσιτς. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφασίστηκε η λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών. Απομένουν πλέον τα διαδικαστικά που θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή Tns δικηγόρου του παίκτη από το εξωτερικό την ερχόμενη Δευτέρα». Πάντως με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Σίσιτς, το… μικρό ρόστερ του ΟΦΗ συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, ενώ τον Ιανουάριο οι Κρητικοί έχουν τη δυνατότητα μιας προσθήκης άνω των 24. Να θυμίσουμε πως ήδη αποτελούν παρελθόν οι Δασκαλάκης και Φραγκουλάκης.

Sportday

Το στιγμιότυπο είναι από την προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2008: ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει διακόψει την προπόνηση και στέλνει τους παίκτες για νερό. Ολοι σπεύδουν και μόνο ένας πηγαίνει με το πάσο και κάνοντας «ποδαράκια» με την μπάλα! Ναι. είναι ο Μίρνες Σίσιτς. Sui generis ο Σλοβένος. ανέκαθεν. Και παρ’ ότι στην πορεία της σταδιοδρομίας του παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη. στα 33 του χρόνια δεν λέει να περάσει αθόρυβα από μία ομάδα. Μία σταδιοδρομία που θα μπορούσε να έχει περισσότερες δάφνες, διότι με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια ο Σίσιτς είναι I «υδραυλικός».
Με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα, όπως έδειξε από την πρώτη στιγμή που τον έφερε στην Ελλάδα ο ατζέντης Νίκος Λυράκης. για λογαριασμό του Ηλυσιακού τότε.
Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιo, και πόση αλήθεια έχουν τα «βέλη» που εξακόντισε εναντίον του ο Τζενάρο Γκατούζο. με τον «Σίλε» ν’ απαντά πως αν ο ΟΦΗ δεν του ζητήσει συγγνώμη θα δείρει κόσμο (!). σχεδόν ποτέ ο Σλοβένος δεν πέρασε από ομάδα χωρίς να σηκώσει σκόνη…
Στον Ηρακλή, στο εξάμηνο που έπαιξε ως δανεικός από τον Λεβαδειακό. όλοι είπαν τα καλύτερα, ωστόσο φεύγοντας κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο. που είχε αναλάβει να «τρέξει» τότε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ότι δεν ήθελε. λέει. να τον κρατήσει περαιτέρω.
Στον Παναιτωλικό, έγραψε ιστορία! Πρόπερσι. πριν από το τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι των πλέι οφ. στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό, όπου δεν θα έπαιζε λόγω τιμωρίας, μάζεψε τα πράγματά του κι έριξε μαύρη πέτρα στο Αγρίνιο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook