Ωδή στον Γκόραν Ντρούλιτς (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule με αφορμή το χθεσινό ατύχημα του Σέρβου επιθετικού θυμάται έναν από τους πιο πλήρεις φορ που φόρεσε την “ασπρόμαυρη” φανέλα. Άγνωστες πτυχές της έλευσης του στον ΟΦΗ.

Ο Γκόραν Ντρούλιτς μπήκε στην ζωή του ΟΦΗ ένα μεσημέρι του Ιούλη του 2006. Είχε έρθει στο Ηράκλειο, λίγες εβδομάδες μετά την έλευση του Ράινερ Μάουρερ και η μεταγραφή του στον ΟΦΗ έγινε… από τύχη! Τι εννοούμε; Μάουρερ και Ντρούλιτς είχαν τον ίδιο μάνατζερ, τον Σέρβο Τσέντο Γκόσπιτς. Μετά την έλευση του Γερμανού προπονητή, ο Γκόσπιτς πρότεινε στον Μάουρερ τον Γκόραν Ντρούλιτς. Ο Σέρβος παιχταράς αλλά ταλαιπωρημένος από τα ευπαθή γόνατα του, προερχόταν από μια χρονιά στο Βέλγιο και την Λόκερεν. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που μπορούσε, παρότι ο Σέρβος αποτέλεσε την μεγαλύτερη – τότε – μεταγραφή στην ιστορία της Σαραγόσα που δεν δίστασε να δώσει στον Ερυθρό Αστέρα 4,5 εκ. ευρώ για να τον πάρει!

Ο Ντρούλιτς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τα γόνατα του και δεν παρέμεινε για πολύ στην Ισπανία. Μετά το μέτριο πέρασμα του από το Βέλγιο, μέσω Μάουρερ, βρέθηκε στον ΟΦΗ. Μάλιστα, την ημέρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής του είχε μιλήσει στον Athletic Radio 104,2 αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια. Είχε αποφύγει τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, ωστόσο επεσήμανε ότι στον ΟΦΗ βρήκε αυτό που ήθελε. “Είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ολα εδώ είναι ιδανικά για να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής. Οι εγκαταστάσεις, οι παίκτες, η ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον ΟΦΗ να πάει καλά. Πάνω απ’ όλα θέλω να είμαι καλά και μετά όλα γίνονται”.

Η πρώτη χρονιά είναι ονειρική και τα δικά του μαγικά γκολ επέτρεψαν στον ΟΦΗ να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έστω παίζοντας στο κύπελλο Ιντερτότο, ωστόσο η δεύτερη χρονιά δεν ήταν ανάλογη. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε αλλά και η λάθος διαχείριση που έγινε από τον Μάουρερ είχε ως αποτέλεσμα να μην δώσει στον ΟΦΗ εκείνα που ήθελε. Ο ίδιος έφυγε από το Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2008 παρότι ο ΟΦΗ ήθελε να τον κρατήσει. Η αγάπη του για τον ΟΦΗ δεν σταμάτησε ποτέ και το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε αποθεώνοντας τον κόσμο και όλα όσα έζησε στην Κρήτη την διετία 2006 – 2008. Τότε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 είχε αποθεώσει τον κόσμο που με εκείνον σκόρερ, ο ΟΦΗ είχε διαλύσει τον Παναθηναϊκό με 4-1.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, δείτε το παρακάτω video και μελαγχολείστε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook