“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ο Κριστιάν Τσάβες έκοβε κι έραβε και ο ΠΑΣ «καθάρισε» άνετα τον ακίνδυνο ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες», σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από άλλο. Μετράμε: παραμένει αήττητος στην έδρα του. δεν έχει χάσει (μέσα-έξω) στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχει πετύχει επτά γκολ στις δύο τελευταίες νίκες του και μετρά 485 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ. με τον Καλτσά να είναι ο τελευταίος που έχει παραβιάσει την εστία του Βελλίδη και η Βέροια η τελευταία ομάδα που νίκησε τον ΠΑΣ στις 28 Σεπτεμβρίου! Το πρώτο ημίωρο έφυγε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται επηρεασμένες από τη διακοπή. Ο μεν ΠΑΣ αδυνατούσε να περάσει την μπάλα στις πτέρυγες, ο δε ΟΦΗ εξαρχής αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Με ένα ντεμαράζ στο τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου κι αφού βρήκαν τους τρόπους να επιβάλουν το ι— παιχνίδι τους. οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη με δύο γκολ του εξαιρετικού Τσάβες (30′, 45′ ). που έκανε τα πάντα και στον σωστό χρόνο. Ειδικά μετά το πρώτο τέρμα που λύθηκαν τα πόδια, ο ΠΑΣ άλλαξε ταχύτητα και μαζί η εικόνα του αγώνα, αφού η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πίεσε για να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο ΟΦΗ μετά το 30′ έχασε την αμυντική του ισορροπία, ενώ η επιλογή του Τζενάρο Γκατούζο να κρατήσει στον πάγκο τον Πετρόπουλο για να ξεκινήσει με πιο ευέλικτο σχήμα στην επίθεση (Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι) αποδείχθηκε ατυχής, αφού ο ΟΦΗ έδειχνε πιο ακίνδυνος κι από… σκοτωμένο φίδι. Στο β’ ημίχρονο και μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Ιταλός πρόσθεσε στην επίθεση και τον Πετρόπουλο. προκειμένου ο ΟΦΗ να ψάξει το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως οι επιθετικοί του παρέμειναν μακριά από την περιοχή του Βελλίδη. ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά! Στο φινάλε ο Ιλιτς επισφράγισε τον θρίαμβο, κάνοντας ακόμα πιο θεματική τη νίκη της ομάδας του.

ΦΩΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν χτες ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τον ΟΦΗ, καθώς κέρδισε με το εντυπωσιακό σκορ 3-0, γνωρίζοντας παράλληλα και την αποθέωση από τους φιλάθλους του. Δύο γκολ πέτυχε ο Κριστιάν Τσάβεζ που ανακηρύχτηκε και MVP του αγώνα από τους δημοσιογράφους και ένα γκολ σημείωσε ο Ίλιτς. Το 2ο και 3ο γκολ του «Άγιαξ» σημειώθηκαν από εκτελέσεις πέναλτι με Τσάβεζ, Ίλιτς, αλλά σε φάσεις που δίκαια ο Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Για το δεύτερο πέναλτι στο 86′ που προκάλεσε και την αποβολή του Αντελέγε που έσπρωξε τον Γιάκο, υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΟΦΗ αλλά ο ρέφερι ήταν κοντά στη φάση και πήρε την ευθύνη.
Ο ΟΦΗ ήταν μια ομάδα που παρουσιάστηκε κατώτερη από ό,τι την περίμεναν στα Γιάννινα. Μάλιστα υπέστη την πιο βαριά ήττα στη μέχρι τώρα διαδρομή του πρωταθλήματος. Δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που νίκησε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό. Είχε αστάθεια στην αμυντική της γραμμή και κάθε επίθεση του ΠΑΣ προκαλούσε πολλούς κινδύνους στην εστία του Λόρια. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο γκολκίπερ των Κρητικών, που έκανε αρκετές αποκρούσεις και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις που παίκτες του ΠΑΣ βρέθηκαν απέναντι του, όπως στο 40′ ο Τσάβεζ και στο 62′ ο Ίλιτς. Αλλά και επιθετικά ο ΟΦΗ δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία και όλη η δραστηριότητά του περιορίστηκε σε κάποια σουτ έξω από την περιοχή ή σε κάποιες σέντρες που ανέκοπταν οι ψηλοί κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΣ. Στο πρώτο 20λεπτο και οι δύο ομάδες έπαιζαν σφιχτά και όλη η δραστηριότητα αναλωνόταν σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Ομως σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του. Το 1-0 στο 30′ ανάγκασε τον ΟΦΗ να παίξει πιο α, νοιχτά- Και εκεί πού το ματς έδειχνε ότι με το σκορ αυτό θα παει στην ανάπαυλα στο 44′ έγινε το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι του Τσάβεζ σε ανατροπή του Ακόστα από τον Ραζάκ. Το γκολ αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ΟΦΗ και μεγάλο αβαντάζ για τον ΠΑΣ. Στην επανάληψη ο Γκατούζο προχώρησε σπάθησε να δώσει μεγαλύτερο επιθετικό τόνο στην ομάδα του βγάζοντας τον Μονιάκη που ήταν αριστερός μπακ (τη θέση του κάλυψε ο Μιλιάζες) και περνώντας στο παιχνίδι τον Πετρόπουλο, έχοντας στην κορυφή τους Πετρόπουλο, Λαμπρόπουλο και πιο πίσω σαν κρυφό σέντερ φορ τον Μεραμβιασβίλι. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή.
Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, κάτι που αναγνώρισε και ο Τζενάρο Γκατούζο στις δηλώσεις του. Και στα δύο ημίχρονα ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος από τον ΟΦΗ που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Από τον ΠΑΣ κορυφαίος σε απόδοση ο Τσάβεζ που ήταν η κινητήρια δύναμη και ο σκόρερ των δύο τερμάτων. Καλά τα πήγαν ακόμα οι Ίλιτς, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ακόστα, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον ΟΦΗ διασώθηκε ο γκολκίπερ Λόρια και οι Μιλιάζες, Αντελέγε.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Καλογεροπούλου, που ήταν κοντά στις φάσεις. Η μοναδική φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τον ΟΦΗ ήταν ο καταλογισμός του πέναλτι στο 3ο γκολ.

Goal

Στο ρελαντί ο Π ΑΣ Γιάννινα νίκησε με 3-0 τον «κακό» ΟΦΗ και συνέχισε ίο αήττητο σερί που έτρεχε πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Τσάβεε, που χόρεψε τανγκό την άμυνα των Κρητικών και σημείωσε δύο γκολ (στο 30ό λεπτό και στην εκπνοή του ημιχρόνου με πέναλτι που κέρδισε ο Ακόστα), η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διατηρήθηκε για πέμπτο παιχνίδι αήττητη, με απολογισμό πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, παιχνίδια στα οποία, μάλιστα, έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Εφτασε, λοιπόν, τους 16 βαθμούς και πήρε σημαντική ανάσα, αφού ξέφυγε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με οκτώ τέρματα οι Ηπειρώτες έχουν από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία στον αμυντικό τομέα, πίσω από Καλλονή, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ μετά το 25′ κυρίως, στο πρώτο γκολ που δέχθηκε, ήταν κάκιστος για άλλη μία φορά και γνώρισε την τρίτη ήττα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Με 10 βαθμούς είναι μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Κρητικοί στο α’ ημίχρονο είχαν μόνο δύο σουτ εκτός περιοχής (με τον Μιλιάζες στο 34′ και τον Μονιάκη δύο λεπτά αργότερα) και τελείωσαν τον αγώνα χωρίς τελική προσπάθεια εντός εστίας! Οχι ότι στο β’ ημίχρονο απείλησαν ιδιαίτερα, αφού η μοναδική αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων, που μακριά από το Ηράκλειο έχουν τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες, ήταν μία κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 56′. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη υπεροχή, εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, στην οποία είναι αήττητοι με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, είχαν τις ευκαιρίες (έξι τελικές εντός περιοχής στο α’ ημίχρονο και 10 σε 90 λεπτά αγώνα) και λίγο η αστοχία αλλά και η καλή ημέρα, στην οποία βρέθηκε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Λόρια, τους στέρησαν και άλλα γκολ. Το τελικό 3-0, με το πέναλτι του Ιλιτς τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΣ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook