“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Η άσχημη εικόνα του ΟΦΗ στα Γιάννινα ανάγκασε τον Τζενάρό Γκατούζο να χαρακτηρίσει την ομάδα του Ηρακλείου ως… μπάντα, θέλοντας έτσι και ο ίδιος να δείξει την απογοήτευσή του για την παρουσία που είχε στην αναμέτρηση της ηπειρώτικης πόλης. Και μπορεί να υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση αυτή, ωστόσο ζητούμενο παραμένει να μην εμπλακεί ο ΟΦΗ σε περιπέτειες, για αυτό και θεωρούνται κομβικής σημασίας τα δύο ματς που ακολουθούν μέσα στο σπίτι του, το τοπικό ντέρμπι της Πέμπτης με τον Εργοτέλη και εκείνο που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό. Και οι δύο αντίπαλοι είναι σε χαμηλότερες βαθμολογικές θέσεις και ενδεχόμενη συγκομιδή του απόλυτου και τον ΟΦΗ θα τονώσει ηθικά, ψυχολογικά και βαθμολογικά, αλλά και τη διαφορά από τις συγκεκριμένες ομάδες θα διευρύνει. Στον ΟΦΗ στρέφουν την προσοχή τους στις αναμετρήσεις αυτές, με πρώτη βέβαια τη μεθαυριανή που πέραν όλων των άλλων εμπεριέχει και το στοιχείο του γοήτρου. Στα αγωνιστικά δεδομένα για το ματς αυτό ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Αντελέγε και ευελπιστεί αυτή τη φορά να είναι διαθέσιμος ο Μεϊτέ προκειμένου να καλύψει το πόστο στο κέντρο της άμυνας. Εκτός πλάνων παραμένει και ο ανέτοιμος Κάλαϊτζιτς, ενώ δύσκολα θα υπολογίζονται οι Απόνιο και Περογαμβράκης, που πάντως θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια σήμερα και αύριο. Την ίδια στιγμή επιστρέφει ο Τζορτζ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στα Γιάννινα. Κατά τα άλλα, με επιστολές που απέστειλε στους Πουλινάκη, Μαχλά και Κουράκη, ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ τούς προσκαλεί να παραβρεθούν γενική συνέλευση που θα γίνει την προεχή Δευτέρα. Η πρόσκληση αυτή δεν έΐΐ τον χαρακτήρα της τιμητικής, αλλά είναι ουσιαστικού χαρακτήρα. Και αυό γιατί για τον Πουλινάκη τονίζεται πως «θεωρούμε ότι η παρουσία σας, κύριε πρόεδρε, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη προκειμένου να μας ενημερώσετε για την όλη πορεία της ομάδας και ειδικά σε οικονομικά θέματα και θέματα που είχαν τεθεί στην τελευταία γενική συνέλευση της ΠΑΕ με ευθύνη και πρόταση του συλλόγου μας και δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα».
Όσον αφορά τους δύο παλαιότερους προέδρους της ΠΑΕ, ζητείται να παραβρεθούν «ώστε να κάνουν ως οφείλουν, κατά τη γνώμη μας, μια ενημέρωση για τις χρήσεις που διετέλεσαν πρόεδροι στην ΠΑΕ και κυρίως να μάθουμε γιατί δεν μετοχοποιήθηκαν τα χρήματα των φιλάθλων, ως είχαν υποσχεθεί. Η παρουσία σας, κύριοι, κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη, εάν θέλουμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του ΟΦΗ που κινδυνεύει ποικιλοτρόπως».

Live Sport

Μπορεί ο Ρίνο Γκατούζο να ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα στα Γιάννενα απέναντι στον τοπικό ΠΑΣ («Σήμερα μοιάζαμε με μπάντα μουσικής, παρά με ομάδα ποδοσφαίρου!»), ωστόσο ο Ιταλός φρόντισε από χθες κιόλας να αφήσει πίσω του την αυτοκριτική, καθώ5 δεν υπάρχει xpovos για… δάκρυα. Το ματς της Πέμπτης κόντρα στον Εργοτέλη δεν είναι σημαντικό μόνο λόγω τοπικής αντιπαλότητας, αλλά είναι και ιδιαίτερα κρίσιμο για βαθμολογικούς λόγους, γεγοvos το onoios γνωρίζει καλά ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Γκατούζο μάζεψε χθες πριν από την προπόνηση τους παίκτες του και αφού είδαν μαζί τον παιχνίδι της Κυριακής μίλησαν για το προσεχές ντέρμπι. 0 Ρίνο. συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα του αγώνα αλλά και την αναγκαιότητα για την κατάκτηση των τριών βαθμών, προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του λέγοντας πως «την Πέμπτη πρέπει να μασάτε σίδερα. Και χθες. oncos στα προηγούμενα παιχνίδια, ξεκινήσαμε καλά, αλλά μόλις δεχτήκαμε το πρώτο γκολ η αντίδραση ήταν λάθος. Είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετά παιχνίδια και πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το στοιχείο από το παιχνίδι μας».
Όπως γίνεται κατανοητό, η ήττα αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι ένα γεγο0 Ρίνο Γκατούζο δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από τους παίκτες του από αυτό που έκανε εκείνος στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του… Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Γκατούζο δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει και πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Μεϊτέ αναμένεται να πάρει σίγουρα τη θέση του τιμωρημένου Αντελέγιε. ενώ μία αλλαγή προβλέπεται και στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook