“Ο ένας εκ των επενδυτών είναι επιπέδου Αμπράμοβιτς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ρυθμούς της επικείμενης αλλαγής σελίδας του ΟΦΗ κινήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ. “Η συμφωνία προχωράει και δεν πρόκειται να χαλάσει μόνη της. Μόνο εμείς μπορούμε να την χαλάσουμε” δήλωσε ο Ανδρέας Μανουσάκης. “Ο ένας εκ των υποψηφίων επενδυτών είναι επιπέδου Αμπράμοβιτς” σχολίασε το προφίλ των Ιταλών.

Παρουσία 100 περίπου φιλάθλων του ΟΦΗ πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων και όπως γίνεται κατανοητό το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το ενδιαφέρον των Ιταλών επενδυτών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου. Στην Γ.Σ. που έγινε στο “Γεντί Κουλέ” έδωσε το παρών και ο Νίκος Μαχλάς αλλά και ο Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Ο Ανδρέας Μανουσάκης, που έχει αναλάβει τις συζητήσεις με την πλευρά των Ιταλών επενδυτών μίλησε για τις επαφές με το επενδυτικό fund: «Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχουμε καταλήξει ότι εφόσον είμαστε έτοιμοι θα μπει 1 εκ. Ευρώ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει ταβάνι. Υπάρχουν δυο άνθρωποι που ο ένας εκ των οποίων είναι του επιπέδου του Αμπράμοβιτς. Εγώ καταθέτω την προσωπική μου άποψη: Την επόμενη μέρα που θα έχουμε τα οικονομικά στοιχεία και δεν γίνει τίποτα εγώ θα είμαι υπεύθυνος και υπόλογος. Το 1 εκ. Ευρώ είναι ένα ποσό που αποτελεί μια αφετηρία. Η πρώτη συζήτηση που έγινε με τον ερασιτέχνη ήταν τι θα κάνετε αν βρεθεί κάποιος να δώσει ένα εκ. Ευρώ η απάντηση που πήρα ήταν να δώσει άλλα 3». Και στην συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Πράγματι η ομάδα σε κάποια κομμάτια λειτούργησε ερασιτεχνικά και αυτό ήταν η εξεύρεση επενδυτών. Ακόμα και τώρα προσπαθούμε να βρούμε ποσά λεφτά χρωστάμε και που είναι οι μετοχές. Τα φαινόμενα είναι φαινόμενα των συνθηκών που λειτουργούσε η ομάδα και κάτω από το καθεστώς της πίεσης. Στον ΟΦΗ δεν έχουν γίνει εγκλήματα όπως σε άλλες ομάδες. Όλο αυτό μας έχει κουράσει όλους. Φτάσαμε σε μια πρόταση που και μόνο το όνομα του Γκατούζο αποτελεί εγγύηση. Προσωπικά για εμένα που έχω μιλήσει με την πλευρά των Ιταλών επενδυτών, η εντύπωση που έχω είναι ότι δεν χαλάει. Μόνο αν την χαλάσουμε εμείς. Εμείς δεν ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες αλλά ποιο είναι το χρέος της ομάδας. Έχουμε μια πρόταση από έναν έγκριτο δικηγόρο που μας λέει ότι εκπροσωπεί ένα γνωστό fund. Όπως μου τόνισε «την επόμενη μέρα που θα είστε έτοιμοι καλέστε μας να έρθουμε εκεί (σημ. Ηράκλειο). Το fund κατέθεσε στον λογαριασμό του δικηγόρου εγγυητική ύψους 1 εκ. ευρώ. Το θέμα δεν είναι πλέον οι Ιταλοί αλλά εμείς». 

Ακόμα τόνισε ότι οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να καλύψουν μέχρι 11 εκ. ευρώ ενώ ο διαχειριστικός έλεγχος που ξεκίνησε σήμερα από ορκωτό λογιστή που όρισε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, μετά την θετική απάντηση της ΠΑΕ, πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη της εβδομάδας. Όπως τονίστηκε, βάσει του τωρινού ισολογισμού, το χρέος του ΟΦΗ ανέρχεται στα 12.231.000. Ωστόσο, αυτό το ποσό μπορεί να μειωθεί βάσει των ποσών που αναφέρονται και τα οποία δεν είναι «πραγματικά» (π.χ. συγκαταλέγονται τα μελλοντικά συμβόλαια ή ένα χρέος προς τον Σύλλογο Μετόχων). Ακόμα ο Ανδρέας Μανουσάκης τόνισε για το διοικητικό κομμάτι ότι το μόνο που ζήτησαν οι Ιταλοί είναι να έχουν έναν δικό τους άνθρωπο και οι υπόλοιποι θα είναι από την οικογένεια του ΟΦΗ.

Ακόμα ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ερωτήθηκε και για την υπαγωγή στο άρθρο 99 απαντώντας ότι: “Το άρθρο 99 μας προστατεύει. Υπάρχουν κάποιες δόσεις που έχουν μείνει. Σε όλες τις διοικήσεις υπήρχαν άνθρωποι που δούλεψαν. Και ο Μάνθος είχε στοιχεία που τα πήγε τελεία σε άλλα όχι. Μην τα βλέπουμε όλα άσπρα η μαύρα. Υπήρχε η πίεση και δεν το συζητάμε αυτό”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων Νίκος Διαλυνάς υπογράμμισε από την πλευρά του: “Μέμφομαι τους τρεις πρώην προέδρους της ΠΑΕ που δεν προχώρησαν το θέμα των μετόχων” αναφέρθηκε στην υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών ενώ στην συνέχεια εξέφρασε τα παράπονα του για την διοίκηση Πουλινάκη τονίζοντας ότι “ήταν η απόλυτη απαξίωση των μετόχων. Ήταν απαράδεκτη η αντιμετώπιση που είχαμε”. Για τη εταιρεία εκμετάλλευσης του σήματος. «Μας έστειλε ένα καταστατικό για να συμμετέχουμε σε αυτήν την εταιρεία. Θέλω να μας πει ο Μάνθος Πουλινάκης να μας πει τι κινήσεις έχει κάνει αυτή η εταιρεία. Θέλουμε να μας ενημερώσει πως μπήκαν αυτά τα χρήματα μέσα στην εταιρεία και να μας ενημερώσει τι χρήματα διακινήθηκαν στην ΠΑΕ. Δεν κάνω υπαινιγμούς απλά ζητάμε μια ενημέρωση».

Ο Νίκος Μαχλάς από την πλευρά του έκανε έναν απολογισμό του τι έγινε από 2009 και τα χρόνια που ακολούθησαν: «Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πράγματα που δεν μας τιμούν. Τα δυο τελευταία χρόνια δεν έγιναν ΓΣ. Η κατάσταση έγινε ανυπόφορη. Όλοι έχουμε ευθύνη και όλοι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Α’ Εθνική. Η ομάδα χρειαζόταν ρευστότητα για να προχωρήσει. Ότι έχει να κάνει με τους μικρομετόχους είχαμε περάσει δύσκολες στιγμές. Ότι κάναμε το κάναμε μόνο με δικά μας χρήματα. Πολλοί άνθρωποι βάλαμε αρκετά χρήματα στην ομάδα για να προχωρήσει. Νιώθω υπεύθυνος σαν άνθρωπος και έκανα αρκετά λάθη. Όμως δεν έκανα κάποιο λάθος που να φέρει σε τόσο δύσκολο σημείο την ΠΑΕ ΟΦΗ. Όλοι πιστέψαμε ότι θα μπουν στην ομάδα πολλά χρήματα. Όμως 18-20 άνθρωποι έβαλαν το μεγαλύτερο ποσό στην ΠΑΕ. Άλλοι έβαλαν χρήματα στην ομάδα και αυτός ειναι ο απλός κόσμος. Το ποσό που μαζέψαμε ήταν 1.650.000. Αυτό που μάζεψε όλος ο κόσμος του ΟΦΗ είναι 110.000 ευρώ. Δεν καταφέραμε να ανέβουμε στην σούπερ λιγκ εκείνη την εποχή. Αφού δεν ανεβήκαμε το χρέος διπλασιάστηκε. Έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου. Δεν μπορεί το λογιστήριο της ΠΑΕ να φεύγει από τα γραφεία της ομάδας. Ήταν πάντα θέμα στα διοικητικά συμβούλια. Ο ρόλος μου στην προηγούμενη διοίκηση ήταν τυπικός. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα με τον Δερμιτζάκη και νιώσαμε απαξίωση. Εγώ δεν ήρθα για να πω ότι οι άλλοι ήταν κακοί και εγώ ο καλός Παρότι είχα ένα παράπονο δεν μίλησα ποτέ. Δεν άκουσα ποτέ ένα ευχαριστώ. Το χρέος έμεινε και όταν ανεβήκαμε. Ευχής έργου είναι να γίνει αυτή η αλλαγή και να αλλάξει η ρότα της ομάδας. Η ΠΑΕ αδυνατούσε να πληρώσει 67.000 ευρώ για να γίνει η μεταβίβαση. Αφού δεν είχαμε οικονομική δυνατότητα δυο επιλογές υπήρχαν. Η να ρίξουμε την ομάδα στην δ εθνική η να συνεχίσουμε όπως ήταν. Στην ΓΣ δώσαμε την δυνατότητα στον κόσμο να επιλέξει και ο κόσμος πήρε την απόφαση να συνεχίσει η ομάδα. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Πουλινάκη. Βοήθησε και εκείνος όσο μπορούσε αυτά τα 2,5 χρόνια που ήταν πρόεδρος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook