“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Mπορεί από το μηδέν στα μετόπισθεν να ξεκινάνε όλα. ωστόσο, αν δεν σκοράρεις, δεν πας πουθενά! Ο Πανιώνιος έβαλε δύο γκολ (2-0) κόντρα στον ΟΦΗ και ταυτόχρονα κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα! Και. πάλι όμως. δεν έλειψαν τα αβίαστα ατομικά λάθη! Ειδικά το… στρώσιμο (άθελά του ασφαλώς) του Παντίδου με το στήθος στον Τζορτζ και ο τρόπος με τον οποίο γύρισε ο Βαγγέλης Οικονόμου την μπάλα στον Νίκο Παπαδόπουλο, ήταν κυριολεκτικά να… τρελαίνεσαι! Και. όμως. ο Πανιώνιος του νεοφερμένου στην Πλατεία. Μαρίνου Ουζουνίδη. δεν το πλήρωσε! Μεγάλη η χάρη του Αγίου Ανδρέα παραδίπλα! Αυτό που έλειψε από τον Πανιώνιο ήταν να… ξεσηκώσει την έδρα του. Και έγινε με την είσοδο του Δημήτρη Κολοβού. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Για δεύτερη, μόλις φορά. τη φετινή σεζόν. Μπήκε με διάθεση, πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε πνοή και ορμή στην ομάδα του.
Μα. κυρίως, βοήθειες στον απελπιστικά μόνο. μέχρι τότε. Απόστολο Γιάννου, ο οποίος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτά ήταν ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Οσο για τον ΟΦΗ; Δεν είχε αρχή. μέση και τέλος! Παρά μόνο ένα σουτ! Οι παίκτες του έμοιαζαν να ήταν αλλού! Γι’ αυτό. μερίδιο ευθύνης ανήκει και στον Τζενάρο Γκατούζο. Τι «μήνυμα» ήθελε να στείλει, αν επιδίωξε δηλαδή κάτι τέτοιο, με την αλλαγή στο 92′ μόνο ο ίδιος γνωρίζει…

ΦΩΣ

Ένα πολύ καλό 45λεπτο (το δεύτερο) ήταν υπεραρκετό για τον Πα νιώνιο προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ (2-0) χθες το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη. Ο «Ιστορικός» στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου του με δυο καταπληκτικά γκολ των κορυφαίων της αναμέτρησης Κολοβού (52′), Πάν· νου (70′) πήρε το πολύτιμο «τρίποντο νώ για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κράτησε το μηδέν στην άμυνά του σε αγώνα πρωταθλήματος (έχει και το 0-0 με τον Φωστήρα για το Κύπελλο όμως στη Νέα Σμύρνη). Ο ΟΦΗ, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενο» και μετά την είσοδο του Κολοβού στην επανάληψη και το γρήγορο γκολ από τον διεθνή μεσοεπιθετικό φάνηκε να μην έχει τον τρόπο και το κουράγιο να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί είχαν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μάλιστα μετά το τέταρτο, οι παίκτες του ΟΦΗ κράτησαν μπάλα και δεν έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιέσουν και να τους κλείσουν στην περιοχή τους. Ο Πανιώνιος έδειξε από την αρχή πως ήθελε να πιέσει ψηλά με τους Φούντα, Μπουμάλ να δίνουν βοήθειες στον Γιάννου και το έκανε καλά, ωστόσο όταν οι παίκτες του Ουζουνίδη κέρδιζαν μπάλες και μπορούσαν να φύγουν στην κόντρα… έχυναν την καρδάρα με το γάt λα, έχοντας νευρικότητα στο παιχνίδι τους, κάτι που έβγαινε στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα. Ετσι το πρώτο 45λεπτο κύλησε εύκολα για τους Κρητικούς, που χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα κρατούσαν το μηδέν.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην, με την είσοδο στο ματς του Δημήτρη Κολοβού αντί του Φούντα, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους αλλά γενικότερα χθες δεν ήταν κεφάτος.
Αντίθετα, ο Κολοβός που προερχόταν από τραυματισμό, πέρασε στον αγώνα στο 46′ και πήρε στην… πλάτη του την ομάδα ανεβάζοντας τον ρυθμό του «Ιστορικού». Δίπλα στον Κολοβό ανέβηκε και ο Μπουμάλ, ενώ ο Γιάννου σε έναν ακόμη αγώνα του Πανιωνίου τα έκανε όλα, έχοντας συμπαράσταση από πίσω του τον πολύπειρο Ιμπαγάσα. Ο Κολοβός μετά την εξαιρετική πάσα με το τακουνάκι από τον Γιάννου, έριξε την προειδοποιητική βολή στο 50′ (δοκάρι), αλλά δυο λεπτά αργότερα με ένα καταπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του. Οσοι περίμεναν αντίδραση από τον ΟΦΗ, η αλήθεια είναι πως ακόμη… περιμένουν. Ο Γκατούζο, που δεν είχε πολλές λύσεις στον πάγκο, έριξε στη… μάχη τον Ροβίθη μήπως και αλλάξει κάτι επιθετικά για την ομάδα του, αλλά οι Κρητικοί είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων. Αδυνατούσαν να απειλήσουν και να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που, σε σχέση με προηγούμενα ματς, έδειξε πιο σοβαρός αμυντικά, οι παίκτες απέφυγαν τα λάθη και όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο «Ιστορικός» δεν δέχθηκε γκολ και δεν έδωσε δικαιώματα, κάτι που είχε κάνει στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου. Έτσι όταν ο Γιάννου με έξοχο πλασέ – μετά την πάσα του Μητρόπουλου – πέτυχε το 2-0 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει μια δίκαιη νίκη και να επιστρέφει στις επιτυχίες σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, αφού ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Ολυμπιακό (εκτός) και Ατρόμητο (εντός).
Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Κολοβό, Γιάννου, ενώ βοήθησαν σημαντικά στην επανάληψη οι Ιμπαγάσα, Μητρόπουλος. Από τον ΟΦΗ, που παρουσίασε τεράστια προβλήματα στην άμυνα στην επανάληψη, ο Μερεμπασβίλι είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά και τη χαμένη ευκαιρία στο 15′ όταν τον πρόλαβε ο Οικονόμου.

Goal

Οταν ο μακαρίτηε ο Γιάννης Κυράστας είχε πει τη μεγάλη ατάκα «οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν μάγκα έναν προπονητή και αυτοί που τον κάνουν μαλ….α», είχε πιάσει την ουσία του θέματος. Την ουσία του ποδοσφαίρου! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανιωνίου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια της νέας του ομάδας για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, γνώριζε πως κάτι απλό ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ξεμπλοκάρει ο Πανιώνιος μπροστά και να σκοράρει. Ο τραυματισμός του Φούντα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου του έδωσε την… κατάλληλη πάσα, έριξε μέσα στο παιχνίδι τον Κολοβό και αυτό ήταν! Ο 22xpovos μέσος είχε και το νταούλι, είχε και τον ζουρνά, με αποτέλεσμα οι συμπαίκτες του να χορεύουν στον ρυθμό του διεθνούς άσου και οι Κρητικοί να ζαλιστούν από τις επινοήσεις του… Με το πλούσιο ταλέντο του να ξεχειλίζει, ο Δημήτρης Κολοβός έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ και από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο ΟΦΗ που από το 20′ ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε καταφέρει να καθυποτάξει την επιθετικότητα του Πανιωνίου, παρέδωσε πνεύμα, μην μπορώντας να βάλει στοπ στην αχαλίνωτη έμπνευση των μεσοεπιθετικων των «κυανερυθρων». Αξιος συμπαραστάτης του Κολοβού ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος απελευθερωμένος και με απίοτυετο πνεύμα ομαδικότητας oris κινήσεις του πέτυχε ένα εξίσου όμορφο γκολ και δικαιούται να πάρει και αυτός τον τίτλο του πρωταγωνιστή.
Ακόμα και ο Τζενάρο Γκατούζο αρκέστηκε να παρακολουθεί από τον πάγκο του το ωραίο ποδόσφαιρο που προσέφεραν οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Κολοβού, το οποίο απελευθέρωσε την τριάδα ΜπουμάλΙμπαγάσα-Γιάννου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook