“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Μπορεί για τις γιορτές να… επιστρέφει η Τροχαία πινακίδες, αλλά για τους οφειλέτες του Δημοσίου κανένας οίκτος! Το ένιωσε για τα καλά χθες το πρωί ο Μάνθος Πουλινάκης για τον οποίο ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία: «Συνελήφθη, σήμερα (23.12.2014) to πρωί στο Ηράκλειο. 35χρονος. για οφειλές Δημοσίου. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο, συνελήφθη αηό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 35χρονος. για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2.194705.45 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μάνθου Πουλινάκη. Αντώνη Επιτροπάκη. ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΦΗ ενημερώθηκε για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τα χρέη της κρητικής ΠΑΕ κι εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για να συλληφθεί. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για χρέη της ΠΑΕ ΟΦΗ στο Δημόσιο και τον παρέμπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ο Πουλινάκης. ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς πήρε αναβολή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, προκειμένου να προετοιμαστεί για την υπόθεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το χρέος, που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. δεν δημιουργήθηκε επί θητείας Πουλινάκη. απλώς όταν ενεπλάκη στα διοικητικά της ΠΑΕ κι ανέλαβε την προεδρία, έπρεπε η οφειλή να χρεωθεί στο δικό του ΑΦΜ. Εξάλλου, υπόλογοι για τις οφειλές του ΟΦΗ είναι και άλλοι πρώην πρόεδροι του. όπως ο Νίκος Μαχλάς. ο Γιάννης Κουράκης και ο Φανούρης Βατσινάς. Περιπέτεια σαν τη χθεσινή του Μάνθου Πουλινάκη έχουν ζήσει κατά καιρούς και άλλοι πρόεδροι ΠΑΕ όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης στην ΑΕΚ. Πάντως, το κλίμα στον ΟΦΗ. έπειτα από αυτό το γεγονός, γίνεται ακόμη πιο βαρύ. ηαρ’ ότι δίνονται διαβεβαιώσεις πως με την ολοκλήρωση του «ντιλ» με τους Ιταλούς, το οποίο πάντως, δεν έχει τελειώσει, ο σύλλογος θα αλλάξει σελίδα.

Έθνος

1 εκατ. ευρώ από ομάδα του Αζερμπαϊτζάν απέρριψε ο Τζενάρο Γκατούζο, με τους Αζέρους να προσφέρουν και700.000 ευρώ οτον ΟΦΗ για να τον αποδεσμεύσουν. Μάλιστα, αυτή είναι μία από τις πολλές προτάσεις που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες ο Ιταλός τεχνικός, τον οποίο φαίνεται πως έχουν και οι Ρέιντζερς στα υπόψη τους (ο Τύπος στην Ιταλία χθες θεωρούσε πως υπάρχει κάτι παραπάνω από «φλερτ»). Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της καριέρας του, δίχως το προηονητικό βιογραφικό του να περιλαμβάνει κάποια αγωνιστική επιτυχία… 0 Γκατούζο όμως πασχίζει για να περάσει ο ΟΦΗ σε ασφαλή χέρια. Αυτά των φίλων του στην κατασκευαστική εταιρεία «came group» που ελπίζουν ως το Σαββατοκύριακο να έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των μετοχών. Αυτό περιμένουν και οτον ΟΦΗ που θέλουν άμεσα «ζεστό χρήμα» αφού οι Ιταλοί έχουν υποσχεθεί να βάλουν 3 εκατ. ευρώ. Αυτό ευελπιστεί και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας Μάνθος Πουλινάκης για τον οποίο χθες ενεργοποιήθηκε ένταλμα σύλληψης -παρουσιάστηκε όμως αυτοπροσώπως στην Ασφάλεια Ηρακλείου απ’ όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ορίστηκε δικάσιμος για τις 4 Ιανουαρίου 2015- για χρέη της ΠΑΕ ύψους 2.194.000 ευρώ τα οποία ανέλαβε δίχως να έχει συμμετοχή σ’αυτά όταν κάθισε στον προεδρικό θώκο. Οι Κρητικοί δεν περιμένουν μόνο χρήματα από τον Γκατούζο, αλλά και παίχτε5, otis θέσεις όσων αποχωρήσουν. Ανάμεσα στους οποίους θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι και ο Πετρόπουλος καθώς στα αυτιά τους εκτός από τα σενάρια για Ατρόμητο, Πανιώνιο, έχει φθάσει και η πληροφορία πως ίσως επιστρέψει οτον Π AO τακτοποιώντας έτσι ένα παλιό χρέος…

ΦΩΣ

Οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου συνέλαβαν χθες τον Μάνθο Πουλινακη για χρέη της ΠΑΕ ΟΦΗ στο Δημόσιο, ύψους 2.194.705 ευρώ. Νωρίτερα, ο δικηγόρος του πρώην «μελανόλευκου» προέδρου, Αντώνης Επιτροπάκης, τον ενημέρωσε για τη δίωξη που του είχε ασκηθεί και εκείνος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση της πόλης, όπου αργότερα πραγματοποιήθηκε η σύλληψη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος μάλιστα τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Κατόπιν πήρε αναβολή για τις 5 Ιανουαρίου και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν είναι στον προεδρικό θώκο του Ομίλου, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκε. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, οι νυν διοικούντες τον ΟΦΗ βρίσκονται σε επαφή με την εφορία γιά τη διευθέτηση του ζητήματος και τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να θυμίσουμε επίσης ότι πρώην ισχυροί άνδρες της ομάδας (Κουράκης, Μαχλάς, αδελφοί Βατσινά) θα δικαστούν στις 22 Οκτωβρίου 2015 για οφειλές της ΠΑΕ στο Δημόσιο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι προσφυγές από τον Ντουντού και τον Σα Πίντο «τρέχουν» και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Επιπλέον, όπως αποφάσισε χθες το ΔΣ της ΕΠΟ, οι Ηρακλειώτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε αποκτήσεις ξένων παικτών κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς δεν έλαβαν αδειοδότηση. Η λύση στα τεράστια προβλήματα των Κρητικών φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει μόνο από τους Ιταλούς επενδυτές, οι οποίοι μελετούν τα δεδομένα και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους και περιμένει τις εξελίξεις με αγωνία, ενώ τάυτόχρονα βολιδοσκοπεί περιπτώσεις παικτών που τον ενδιαφέρουν, ενόψει Ιανουαρίου. Φως στο τούνελ πάντως θα υπάρξει εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και γυρίσει σελίδα στα διοικητικά η ιστορική ομάδα. Όσο για τον Αλέξανδρο Περογαμβράκη, χειρουργήθηκε την Τρίτη-από τον γιατρό της ομάδας Γιώργο Στεφανουδάκη και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου τρεις εβδομάδες. Να θυμίσουμε ότι εδώ και τρεις μήνες ο 26χρονος άσος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον μηρό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook