“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Μέρες ανησυχίας και έντονου προβληματισμού για το «αύριο» του ΟΦΗ βιώνουν οι άνθρωποι της ομάδας, που περιμένουν με αγωνία τη στάση των υποψήφιων Ιταλών επενδυτών. Ο Τζενάρο Γκατούζο επιστρέφει σήμερα από τη γειτονική χώρα, στην οποία βρέθηκε για τις γιορτές αλλά και προκειμένου να δει τι μέλλει γενέσθαι με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εμπλοκή τους στα διοικητικά των «μελανόλευκων». Η άφιξη του «Ρίνο» δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και οι ιθύνοντες του συλλόγου κρατούν στάση αναμονής, χωρίς δηλαδή να έχει διαρρεύσει προς το παρόν καμία πληροφορία. Όπως ήταν λογικό, τα Χριστούγεννα επέφεραν στασιμότητα και έδωσαν «παράταση» στις σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2014. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, αφού μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα πρέπει βρεθούν τα χρήματα για να αποσυρθεί η ομάδα από το άρθρο 99, προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις της Σούπερ Λίγκας. Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, ο ΟΦΗ δεν θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές ξένων και ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών! Παράλληλα, το κύμα αποχωρήσεων καλά κρατεί και κάνει την ανάγκη για ενίσχυση, επιβεβλημένη. Ο Μεϊτέ αποτελεί παρελθόν και αναζητείται αξιόπιστος αμυντικός για να καλύψει το κενό του, ενώ με το ένα πόδι εκτός «Γεντί Κουλέ» βρίσκεται και ο Πετρόπουλος. Όσο για τους Ραζάκ, Αρτόλα και Αντελέγιε, τα 24ωρα που θα ακολουθήσουν είναι κρίσιμα, αφού θέλουν να πουν «αντίο», χωρίς πάντως να έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση μέχρι στιγμής. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ομίλου εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση για το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν, της αστυνομίας και της ΠΑΕ Πλατανιά, στην αναμέτρηση (20/12) της ομάδας τους με τους Χανιώτες, στα Περιβόλια, όπου έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και σημειώθηκαν επεισόδια. Μεταξύ άλλων, τόνισαν: «Για κάποιους είναι πολύ βολικό να παρουσιαζόμαστε εμείς σαν το πρόβλημα» και ενόψει των μελλοντικών αγώνων ανάμεσα στους δύο συλλόγους της Κρήτης ξεκαθάρισαν: «Χωρίς διάθεση αντεκδίκησης, ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να είστε πιο προσγειωμένοι». Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Τζενάρο Γκατούζο για τους Λόρια και Μερεμπασβίλι, σε ιστοσελίδα της Γεωργίας (foot.ge). Ο Ιταλός κόουτς μάλιστα χαρακτήρισε τον 28χρονο γκολκίπερ «επιπέδου Λιόν και Μαρσέιγ»!

Sportday

Ηπροσφυγή που κατέθεσε στη ΦΙΦΑ ο Ρικάρντο Σα Πίντο για να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλονται (38.000 ευ ρω) από την περσινή θητεία του στον ΟΦΗ ήρθε να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω απ1 τον λαιμό των Κρητικών. Είχε προηγηθεί, την παραμονή των Χριστουγέννων η αντίστοιχη προσφυγή του Ντουντού Σεαρένσε (διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο ποσό) και δεν αποκλείεται τη δικαστική οδό να ακολουθήσουν κι άλλοι πρώην παίκτες! Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, λοιπόν, κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στους Ιταλούς επενδυτές, το μέλλον θα είναι ζοφερό. Ετσι κι αλλιώς, ο ΟΦΗ έχει αποδυναμωθεί πολύ μετά τις φρέσκιες αποχωρήσεις των Πετρόπουλου. Μεϊτέ. τα ονόματα των οποίων προστέθηκαν δίπλα σ’ αυτά των Δασκαλάκη, Φραγκουλάκη. Σίσιτς. Απόνιο, Φερούζ. Για να διεκδικήσει, λοιπόν, με αξιώσεις τη σωτηρία του. χρειάζεται ένα σέντερ φορ. έναν κεντρικό αμυντικό, ένα τερματοφύλακα, έναν παραγωγικό μέσο κι έναν αμυντικό χαφ! Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι και οι Αντελέγε. Αρτόλα έχουν εκδηλώσει τάσεις φυγής, τότε τα κενά θα είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ δικαιούται να αποκτήσει μόνο Ελληνες παίκτες, εκ των οποίων μόνο ένας μπορεί να είναι άνω των 24 ετών -όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΠΟ. Βέβαια, οι Κρητικοί εξακολουθούν να ελπίζουν ότι τα δεδομένα με την άδεια μπορεί να ανατραπούν. Αν πληρωθούν οι οφειλές σε Ρόβα. Γεωργίου. Ταυλαρίδη. που τον απειλούν με μη ορισμό των αγώνων του και παράλληλα αποσυρθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. ο ΟΦΗ θα ζητήσει από την ΕΠΟ να ακυρώσει την απόφασή της για ανάκληση της άδειας, ώστε να κάνει ελεύθερα τις μεταγραφές του. Γι” αυτόν τον λόγο ο Τζενάρο Γκατούζο. ο οποίος επιστρέφει σήμερα στο Ηράκλειο, έχει ενημερώσει τον μάνατζερ Λουτσιάνο Ντελισάντι να αρχίσει αναζήτηση των παικτών στις θέσεις που ο ΟΦΗ χρειάζεται ενίσχυση, ώστε να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό. πάντως, είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook