“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Έθνος

Ο προπονητής του ΟΦΗ Τελικά είχε πρόταση από το Αζερμπαϊτζάν «ΠΑ ΝΑ γνωρίσω άλλες ποδοσφαιρικές κουλτούρες, θα πήγαινα ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν». Η δημόσια δήλωση του τζενάρο Γκατούζο τον Σεπτέμβριο αποδείχθηκε προφητική, αφού ομάδες των Αζέρων χτύπησαν mv πόρτα του. Η προ ημερών αποκάλυψη του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» πως ο Γκατούζο απέρριψε πρόταση 1 εκ. ευρώ από ομάδα του Αζερμπαϊτζάν η οποία πρόσφερε και700.000 ευρώ στον ΟΦΗ επιβεβαιώθηκε χθες από πολικά ΜΜΕ, που ανέφεραν πως ο Γκατούζο βολιδοσκοπήθηκε από mv Καζάρ Λενκόραν Kaimv Εθνική Ελπίδων του Αζερμπαϊτζάν. Με τον Ιταλό να δηλώνει στα ίδια ΜΜΕ πως η προοπτική της Εθνικής δεν τον ενδιαφέρει, αλλά <σο ποδόσφαιρο του Αζερμπαϊτζάν αναπτύσσεται ταχύτατα. Ονειρεύομαι να εργαστώ σε μία χώρα με μέλλον». Οπως δηλαδή θετικός ήταν προ ημερών στην προοπτική να αναλάβει τους Ρέιντζερς.
Ομως, οι δηλώσεις του έρχονται σε κόντρα με το εγχείρημά του να σώσει τον ΟΦΗ -αυτό περίμενε και ο Τσιρίλο που τελικά αποχώρησε, όταν έμαθε ότι δεν μπορεί να αποκτηθεί- το οποίο αρκετοί από tous παίχτες του είναι πεπεισμένοι πως δεν θα προχωρήσει πριν από το τέλος της σεζόν και ψάχνονται για άλλες… πολπείες. Αντίθετα, ο ΟΦΗ κινείται για τον δανεισμό από την Παλέρμο του 23χρονου Ουρουγουανού Ιγν. ΒαρέλαΣήμερα αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του κι ο Πετρόπουλος, στον οποίο ρίχνουν κρυφές μαπές οι ΠΑΟ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ενώ έντονα προβληματισμένος, μεταξύ αρκετών παιχτών, φέρεται ο τερματοφύλακας Λόρια.

ΦΩΣ

Η ιταλική ιστοσελίδα calcionews24.com ανέφερε χθες πως ο Τζενάρο Γκατούζο «φλερτάρει» με τη Χαζάρ Λανκαράν από το Αζερμπαϊτζάν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της, μετά την πρόσφατη απόλυση του Τούρκου προπονητή Τσετίν Ογκούζ! Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω δημοσίευμα, ο πρόεδρος της αζέρικης ομάδας, Μουμπαρίζ Μανσίνοφ, έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα, ενώ την ίδια ώρα ΜΜΕ της χώρας αναπαρήγαγαν σενάριο που εμφάνιζε τον Ρίνο να αναλαμβάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους, κάτω των 21. Ο προπονητής του ΟΦΗ αρνήθηκε ότι του έχει γίνει οποιαδήποτε πρόταση, ωστόσο δεν έκλεισε καμία πόρτα, δήλωσε πρόθυμος να εργαστεί στο συγκεκριμένο. Πιο συγκεκριμένα είπε στην ιστοσελίδα derbi.az: «Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση. Αν υπάρξει κάποια γιατί να μην τη συζητήσω; Το ποδόσφαιρο στη χώρα εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Θέλω να εργαστώ σε μία χώρα με μέλλον. Έχω δεχτεί προσφορές από τη Ρωσία. Θα ήθελα να δουλέψω στο Αζερμπαϊτζάν. Όμως είμαι πολύ νέος Και δεν έχω στόχο να προπονήσω Εθνική ομάδα. Θέλω να δουλέψω σε σύλλογο και να αποκτήσω εμπειρίες. Θα είμαι χαρούμενος αν υπάρξει πρόταση και θα τη συζητήσω». Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν από μερικές εβδομάδες το όνομα του Γκατούζο είχε «παίξει» δυνατά για τον πάγκο της Ρέιντζερς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ανησυχία κυρίευσε τους ανθρώπους του ΟΦΗ μετά τα παραπάνω δημοσιεύματα, αφού ο 36χρονος κόουτς «τρέχει» σχεδόν μόνος του το θέμα με τους υποψήφιους Ιταλούς επενδυτές και έχει πάρει τους «μελανόλευκους» επ’ ώμου. Η πιθανότητα να αποχωρήσει ισοδυναμεί με καταστροφή για τους Ηρακλειώτες και τα παραπάνω σενάρια μόνο αβεβαιότητα και αγωνία σπέρνουν. Επιπλέον στα διοικητικά επικρατεί στασιμότητα και δεν υπάρχει προς το παρόν νέο από τους επιχειρηματίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι αμείλικτες και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η. επικείμενη απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο, που κωλυσιεργεί επειδή ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά η ομάδα θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών και ξένων! Παράλληλα το μέλλον του Πετρόπουλου στον Όμιλο μοιάζει αβέβαιο και σήμερα ενδέχεται να συναντηθεί ο εκπρόσωπός του με ιθύνοντες του συλλόγου. Η παραμονή του στον ΟΦΗ θα αποτελέσει έκπληξη, αφού ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για να τον κάνουν δικό τους. Με το ένα πόδι εκτός βρίσκονται και οι Ραζάκ-Αντελέγιε, ενώ από το «μικροσκόπιο» του Ρίνο περνούν τις τελευταίες μέρες οι υπό δοκιμή Τσίτας και Εμμανουήλ, που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στον Πανηλειακό (πρόσφατα διαλύθηκε). Επίσης, ο Γκατούζο φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με ΓΚΑΤΟΥΖΟ την Παλέρμο για τον δανεισμό του Ουρουγουανού μέσου Ιγνάσιο Λόρες Βαρέλα. Όσο για το ματς με τη Νίκή Βόλου το προσεχές Σάββατο, αν δεν γίνει κάποιο θαύμα, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς οι Θεσσαλοί αναμένεται μέσα στην εβδομάδα νο αποσυρθούν από το πρωτάθλημα.

Sportday

Μπορεί τα αζέρικα ΜΜΕνα γράφουν ότι ο Τζενάρο Γκατούζο έχει προτάσεις για την Κ21 του Αζερμπαϊτζάν και την ομάδα της Καζάρ Λενκόραν, αλλά ο τεχνικός του ΟΦΗ έκανε κανονικά προπόνηση χθες στο Ηράκλειο. Απόντες ήταν ο Ντέλε Αντελέγε και ο Αμπντούλ Ραζάκ. για τους οποίους ειπώθηκε ότι έχουν επιπλέον άδεια μίας ημέρας και σήμερα θα προπονηθούν κανονικά. Τέλος, ο ατζέντης του Αντώνη Πετρόπουλου κατέβηκε στο Ηράκλειο για να συζητήσει την αποδέσμευση του πελάτη του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook