“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούντ ο ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Το απόλυτο… αλαλούμ επικρατεί στον ΟΦΗ, μετά την αποχώρηση του Τζεναρο Γκατούζο από Τον πάγκο της ομάδας. 0 36χρονος προπονητής είχε αναλάβει, σχεδόν εξολοκλήρου τις συζητήσεις και τις επαφές με τους Ιταλούς επενδυτές, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αποτελούσαν σχεδόν τη μοναδική ελπίδα των Κρητικών για να αποφύγουν τον «γκρεμό». Ωστόσο μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος και τις δηλώσεις του Πιέρο Μπάφα στο διαδίκτυο, τα πράγματα παίρνουν δυσάρεστη τροπή και ουδείς πλέον στο «Γεντί Κουλέ» μπορεί να εγγυηθεί κάτι για το μέλλον του συλλόγου. Ο «Ρίνο» παράτησε εν τέλει το καράβι και μέσα στις επόμενες μέρες Θα αρχίσουν τα… όργανα για τους «μελανόλευκούς». Τα χρέη στην Εφορία, οι ρυθμίσεις για το άρθρο 99, οι αμέτρητες προσφυγές και οι αποχωρήσεις παικτών «πνίγουν» το ιστορικό σωματείο της Νότιας Ελλάδας και δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που φοβούνται ότι έρχονται μέρες πολύ δύσκολες. Άλλωστε το παράδειγμα (προς αποφυγή) της Νίκης Βόλου είναι «φρέσκο» και αποδεικνύει ότι με τα οικονομικά ζητήματα δεν χωρούν ολιγωρίες και «παιχνίδια». Οι παίκτες του ΟΦΗ βρίσκονται σε αναβρασμό και αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της κατάστασης. Ψάχνουν εναγωνίως να βρουν κάποιον υπεύθυνο που θα τους καθησυχάσει, ή έστω θα τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Πολλοί ενημέρωσαν ήδη τους μάνατζέρ τους, από τους οποίους μάλιστα ζήτησαν να τους βρουν άμεσα ομάδα! Μετά τους Αντελέγιε και Ραζάκ, οι Μιλιάζες και Μερεμπασβίλι φαίνεται ότι θα είναι οι επόμενοι που θα εγκαταλείψουν το Ηράκλειο, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση κάνει έκκληση για ψυχραιμία. Οι ιθύνοντες του Ομίλου έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους μετά το «αντίο» του Γκατούζο και στην ουσία έμειναν ξεκρέμαστοι. Έτσι λοιπόν και υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η «καυτή» γενική συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας. Μέχρι τότε, σίγουρα τα σενάρια που θα κυκλοφορήσουν θα είναι πολλά, ωστόσο λύση προς το παρόν, δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Sportday

Μαύρη Πρωτοχρονιά θα κάνουν στον ΟΦΗ, αφού τις τελευταίες ώρες έχει σβηστεί η όποια ελπίδα για βιώσιμη διοικητική λύση. Ακόμη και να υπήρχε ενδιαφερόμενος, μετά την απόσυρση των Ιταλών, πώς να πλησιάσει όταν ο εκπρόσωπος των προηγούμενων υποψηφίων έχει βγει φόρα παρτίδα κι έχει πει ότι τα χρέη που τους παρουσίασε η κρητική ΠΑΕ ήταν μικρότερα από τα πραγματικά; Φυσικά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ούτε λόγος για κινήσεις εξεύρεσης προπονητή «αντί – Γκατούζο».

Έθνος

Παίκτες του ΟΦΗ βάλλουν κατά πάντων, μεταξύ άλλων και του Γκατούζο, ο Κάρλος Μιλιάζες ζητά κι αυτός να φύγει, ενώ οι διοικούντες την ΠΑΕ διατείνονται ότι οτη ΓΣ της προσεχούς Δευτέρας θα προχωρήσουν οε αποκαλύψεις.
Σε επιστολή τους οι ποδοσφαφιστές της κρητικής ομάδας, με αφορμή την αποχώρηση του Τζενάρο Γκατούζο, εξέφρασαν την απογοήτευση και την απορία τους. Ο 33χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ, Κ. Μιλιάζες, βλέποντας την εικόνα διάλυσης που παρατηρείται στον κρητικό σύλλογο, έχει ζητήσει τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα την οποία υπηρετεί από το καλοκαίρι του 2013 τη στιγμή, δε, που ο Νίκος Μαχλάς διαβεβαιώνει πως «δεν θα αφήσουμε την ομάδα να διαλυθεί», ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουοάκης, αναφέρθηκε στο φιάσκο με τους Ιταλούς επενδυτές, ενώ υποσχέθηκε ότι την προσεχή Δευτέρα θα παρουσιαστεί άκρως αποκαλυπτικός: «Η δουλειά με τους Ιταλούς υποψήφιους επενδυτές χάλασε εκ των έσω και τη Δευτέρα θα πούμε πολύ περισσότερα». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιλογής πτώσης της ομάδας στη Γ Εθνική, αποκρίθηκε: «Δεν μπορώ να την ασπαστώ ή να την απορρίψω. Ολες οι απόψεις είναι δεκτές. την προσωπική μου άποψη δεν πρόκειται να την πω στον αέρα, αλλά στη Γ.Σ.».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook