Δεν εγκαταλείπουν την “μάχη” στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στην κρίσιμη Γ.Σ της ΠΑΕ αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια να βρεθούν χρήματα άμεσα και δεν είναι λύση να φύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα  ενώ υπάρχει το ενδιαφέρον και πρόταση ύψους 2,5  εκ. ευρώ για την αγορά του 68% των μετοχών του συλλόγου από την “Royal Group Holdings”.

Το GENTIKOULE και ο Αthletic Radio 104,2 βρέθηκαν στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΟΦΗ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο ΒΑΚ με ώρα έναρξης τις 16.00.

15.58 Πολύς κόσμος στο ΒΑΚ.

16.00 Το παρών δίνει και ο δικηγόρος της Royal Group Holdings, Αλέξανδρος Φουκαράκης, που έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και του Ερασιτέχνη. Η κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Κατάρ φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ.

16.05 Στο ΒΑΚ βρίσκονται και πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΦΗ όπως οι κ.κ Λεβεντάκης, Ρεπανάκης και Δημήτρης Παπαματθαιάκης.

16.20 Και μέλη της νυν διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ (Μανουσάκης, Φασομυτάκης, Βλαχάκης και ο Νίκος Τσαμπουράκης που παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες) βρίσκονται στο ΒΑΚ και όλοι περιμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία που έχει αργήσει λίγα λεπτά.

16.30 Και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ  Γιάννης Παπαματθαιάκης στο ΒΑΚ.

16.35 Κάθε λεπτό που περνάει ο κόσμος γίνεται και περισσότερος αν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο είναι δύσκολες με πολλή βροχή και κρύο.

16.49 Ξεκινάει η Γ.Σ και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης παίρνει πρώτος τον λόγο. Πρότεινε για Πρόεδρο της Γ.Σ τον Χρήστο Μιχαλόπουλο και Γεν. Γραμματέα τον Παναγιώτη Σπυριδάκη.

16.51 Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

16.52 Μιλάει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης.

“Υπήρχε μία δυσλειτουργία της ομάδας και δεν την εγκαταλείψαμε. Γι΄αυτό και ανέλαβα Πρόεδρος. Όσον αφορά την αποτυχία με τους Ιταλούς επένδυτές πιστέψαμε όλοι οτι θα άλλαζε σελίδα η ομάδα. Η διαδικασία κυλούσε ομαλά. Υπήρχε συχνή αλληλογραφία και όλα γίνονταν άψογα.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν διάφορα που έπαιξαν ρόλο να “χαλάσει” η δουλειά. Μπορεί από την πλευρά των Ιταλών να είδαν την τραγελαφική κατάσταση που υπάρχει και να έκαναν πίσω. Π.χ του συνεργάτη του Γκατούζο, κ. Γκαετάνο του έγινε έξωση και κοιμήθηκε στο αμάξι! Και διάφορα άλλα περιστατικά.

Για τα χρέη έχω να πω οτι αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες και ίσως οι Ιταλοί επηρεάστηκαν από το οτι το νούμερο ήταν μεγαλύτερο. Δεν ήταν παραμύθι πάντως το ενδιαφέρον. Όλοι το πιστεύαμε αλλά δεν ξέρουμε τους λόγους που δεν έγινε το ντιλ. Περιμένουμε να μιλήσει ο κ. Γκατούζο. Μας είχε ενημερώσει οτι δεν άντεχε και οτι θα έφευγε. Δεν έφυγε έτσι.

Η ζωή συνεχίζεται και πάμε παρακάτω. Η ομάδα είναι στην εντατική. Τα χρέη της αυξάνονται.

Υπάρχουν οφειλές άμεσες και ληξιπρόθεσμες. Το θέμα είναι που πάμε τώρα. Δεν είναι λύση η Γ΄ εθνική. Πρέπει να προχωρήσει η ομάδα. Θα συνεχίσω τον αγώνα. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Χρειάζεται χρήματα άμεσα η ομάδα”.

17.10 Το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ, κ. Κουτάντος αφού αναρωτήθηκε γιατί δεν δίνει το παρών ο κ. Πουλινάκης στην Γ.Σ ρώτησε τον Ανδρέα Μανουσάκη πως γίνεται να αυξηθεί το χρέος αφού μειώθηκε το μπάτζετ. Και η απάντηση είναι οτι δεν πέτυχε η οικονομική εξυγίανση και δεν ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές κάτι που θα γίνει στην συνέχεια. Επίσης οτι  οικονομικό στοιχείο έχει προκύψει θα δοθεί στην δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες. Ανέφερε και οτι  για τα οικονομικά της ομάδας υπεύθυνος ήταν ο Μάνθος Πουλινάκης.

17.15 Υπάρχει μία μικρή ένταση στο ΒΑΚ και ο διάλογος έχει ανάψει.

17.22 Από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ,  ο κ. Βασίλης Κλάδος ζητάει νούμερα και γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος. Τι γίνεται με τα έσοδα. Και τις μετοχές.

17.25 Συνεχίζονται οι ερωτήσεις προς τον Ανδρέα Μανουσάκη.

17.27 Ο οικονομικός διαυθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανώλης Βασιλάκης πήρε τον λόγο για να απαντήσει στα ερωτήματα οικονομικής φύσεως. Tόνισε οτι στις 30/6/14 το χρέος είχε μειωθεί. Και μάλιστα είχε και κέρδος η ΠΑΕ.

17.45 Συμπληρώνεται σε λίγα λεπτά μία ώρα  Γ.Σ με έντονο διάλογο οπαδών του ΟΦΗ και του κ. Βασιλάκη. Υπάρχει ένταση και πάλι. Γύρω στα 400 άτομα υπάρχουν στο ΒΑΚ.

17.55 Αποφασίστηκε να μην απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη αποζημίωσης το Δ.Σ και οι ελεγκτές από τον οικονομικό απολογισμό της χρήσης 01/07/2013– 30/06/2014 μέχρι να ολοκληρωθεί ο διοικητικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών.

17.57 Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΟΦΗ.

17.58 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων Νίκος Διαλυνάς στο βήμα.

18.00 Ο δικηγόροςτης “Royal Group Holdings”, Αλέξανδρος Φουκαράκης, ετοιμάζεται να μιλήσει για το ενδιαφέρον της κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα το Κατάρ που φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ.

“Δεν είμαι εκπρόσωπος της εταιρίας. Δηλώνω παρών για το ενδιαφέρον και λόγω του δικηγορικού απορρήτου δεν μπορώ  να πω κάτι παραπάνω. Έφερα την πρόταση και περιμένω”.

18.08 Ο  Χρήστος Μιχαλόπουλος διαβάζει την επιστολή της “Royal Group Holdings”, δείτε εδώ σχετικά. Δεν υπήρξε απόφαση της Γ.Σ γι΄αυτό το θέμα, θα το εξετάσει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και περιμένουμε τι θα γίνει από δω και πέρα τις προσεχείς μέρες.

18.10 Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ.

18.12 Το συμπέρασμα είναι οτι ο ΟΦΗ συνεχίζει την προσπάθεια και η μάχη δεν εγκαταλείπεται, δεν είναι λύση να φύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα, συνεχίζει τις προσπάθειες στην Σούπερ Λιγκ και θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν χρήματα άμεσα να τρέξουν οι υποχρεώσεις ενώ υπάρχει το ενδιαφέρον και πρόταση ύψους 2,5  εκ. ευρώ για την αγορά του 68% των μετοχών του συλλόγου από την “Royal Group Holdings”, για να μπει στα διοικητικά της ομάδας. Αποφασίστηκε και να μην απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη αποζημίωσης το Δ.Σ και οι ελεγκτές από τον οικονομικό απολογισμό της χρήσης 01/07/2013– 30/06/2014 μέχρι να ολοκληρωθεί ο διοικητικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών.

18.20 Ο Ανδρέας Μανουσάκης ενημέρωσε οτι αποφασίστηκε οτι νέος προπονητής θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ.

18.35 Πρόταση του κ. Λεβεντάκη να υπάρξει 5μελής επιτροπή που θα ελέγξει την πρόταση της “Royal Group Holdings”.

  • Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς πατώντας το F5…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook