“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule και τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” πως σχολίασε ο αθλητικός τύπος όσα έγιναν χθες στην Βέροια.

Sportday

Η Βέροια κέρδισε χθες τον ΟΦΗ με 4-1. Αυτό το γράφουμε πρώτο, γιατί είναι παράδοση στις εφημερίδες το σκορ ενός αγώνα να αναφέρεται στην αρχή. Για το τυπικό. Αλλά το ματς μάς έδειξε κάτι. Πως οι εναπομείναντες παίκτες των Κρητικών, είναι πλέον στα όριά τους. Μόλις σκόραρε ο Μακρής και έκανε το 1-1, έδειχνε να μπν έχει κουράγιο να πανηγυρίσει. Την ψυχολογία, τη διάθεση. Ολα μαζί. Και πλέον από αύριο είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει νέο κύμα αποχωρήσεων (ήδη πολλοί είναι στο στόχαστρο άλλων ομάδων όπως ο Στάθης του Πανθρακικού και ο Μακρής της Κέρκυρας). Αλλά και προσφυγών. Οσο για το ματς… όλα μαζί έκριναν την αναμέτρηση. Η ποιότητα των παικτών της Βέροιας που έχει και καλύτερη ομάδα. Τα λάθη που υπέπεσε ο διαιτητής Αμπάρκιολης. ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων με λανθασμένη του υπόδειξη άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες στο ημίωρο και φυσικά η έλλειψη λύσεων.
Κακά τα ψέματα ο ΟΦΗ είναι «γυμνός» αγωνιστικά, ενώ έχει και παίκτες ντεφορμέ (π.χ. Κουτσιανικούλης. Τζορτζ). Σε αυτά ας προσθέσουμε και την ψυχολογία που είναι… υπό το μηδέν. Ετσι δεν έχει να ελπίζει σε πολλά.
Το ματς ήταν ένας μονόλογος της «βασίλισσας», απόρροια των παραπάνω λόγων. Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν άμεσα στο πρώτο ημίχρονο το 11 σε 3-1 και ουσιαστικά στο δεύτερο μισό διαχειρίστηκαν το παιχνίδι και έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Στο 25′ οι τελικές ήταν 9-0. στο ημίχρονο 15-1 και στο τέλος 20-2. Οσο για την κατοχή της μπάλας, έφτασε στα δυσθεώρητα επίπεδα του 80%-20%. Σίγουρα οι Κρητικοί έχουν το ελαφρυντικό πως αδικήθηκαν από τις αποφάσεις του ρέφερι και επί της ουσίας ο αγώνας «τελείωσε» στο ημίωρο, όμως αγωνιστικά εκπέμπουν SOS. Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, η αντίδραση της ομάδας μετά το 1-1, όταν σε δύο λεπτά δέχθηκε ισάριθμα γκολ. δεν δικαιολογείται.
Εκτός αν υπάρχουν ένα «βουνό» προβλήματα, εντός και εκτός γηπέδου. Κάτι που έχουν στον ΟΦΗ.

Goal

Η Βέροια αγωνιστικά σκόρπισε τον ΟΦΗ πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο 2015, αλλά ο Αμπάρκιολης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Το «όπου φτωχός και η μοίρα του» -και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα πλέον -τείνει να γίνει ένα αποκρουστικό καθεστώς… Η Βέροια ασφαλούς και δεν χρειαζόταν αβάντες για να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων. Τον ΟΦΗ των -6 βαθμών, των δεκάδων προσφυγών και των φευγάτων ποδοσφαιριστών. Οι Κρητικοί έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού και ο διαιτητής Αμπάρκιολης σαν να ήθελε χθες να τους δώσει μια σπρωξιά για να πέσουν μια ώρα αρχύτερα στο κενό. Η στάση του ρέφερι από την Καβάλα επισκίασε ακόμη και την αδιαμφισβήτητη αγωνιστική ανωτερότητα της μακεδονικής ομάδας που επέστρεψε στις επιτυχίες, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στο 2015. Ενα αυστηρό και ένα ανύπαρκτο πέναλτι που προκάλεσε την αποβολή του Τριποτσέρη ανάγκασαν τον ΟΦΗ να παίξει για μια ώρα με παίκτη λιγότερο, στερώντας του έτσι την όποια δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Εστω και μια πιο τιμητική ήπα…
Η Βέροια μπήκε και πάλι σε ευρωπαϊκή τροχιά, σε α ντίθεση με τους Κρητικούς που αν δεν πάρουν πίσω tous έξι βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν από τη FIFA λόγω Πέσιτς, μόνο με ένα θαύμα θα αποφύγουν το απευκταίο.
To… εύκολο πέναλτι που κέρδισε η Βέροια στο μαρκάρισμα του Κουτσιανικούλη από τον Μπαργκάν μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεν στο 18′, έγινε… πανεύκολο στη φάση του 30′, που σαν να μίλησε η θεία δίκη, ο Λόρια μπλόκαρε την κακή εκτέλεση του Μπαργκάν. Ο ΟΦΗ αντέδρασε με το γκολ -κεφαλιά του Μακρή μετά από φάουλ του Λαμπρόπουλου αλλά κατέρρευσε ένα λεπτό αργότερα. Ενα λεπτό πιο μετά (39′) ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Λόρια στο σουτ του Μπεν και στο 59’ήρθε ένα πανομοιότυπο γκολ με τον Μπεν να τελειώνει ιδανικά την ασίσττου Παυλίδη.

Live Sport

Προτού ξεκινήσει η αναμέτρηση, ο ΟΦΗ είχε θεωρητικά Αίγες πιθανότητες για να ελπίζει σε κάτι θετικό Αογω των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον σύλλογο. Το τελευταίο σφύριγμα του Αμπάρκιολη επιβεβαίωσε στο έπακρο το παραπάνω σενάριο, η Βέροια έφτααε στο άνετο 4-1 επί των Κρητικών, ενω ο ρέφερι έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη στη διαμόρφωση του pars, αφού υπέδειξε δύο ανύπαρκτα πέναλτι eis βάρος των φιλοξενουμένων, αποβάλλοντας μάλιστα στο δεύτερο τον Τριποτσέρη. Η Βασίλισσα είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε 21 τελικές έναντι 1 του ΟΦΗ και έφτασε να έχει μέχρι και 80% κατοχή της μπάλας Το σκορ άνοιξε ο Μπεν από την άσπρη βούλα στο 18′. εκμεταλλευόμενο5 το πέναλτι που έδωσε ο Αμηάρκιολης για ανατροπή του Μπαργκάν από τον Κουτσιανικούλη. η οποία δεν υπήρχε Στο 30 ο ρέφερι έδωσε άλλο ένα πέναλτι -ξανά λανθασμένο-, φάση στην οποία απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Τριποτσέρη Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού, ήταν ακούσιο, αλλά ο ρέφερι έδειξε πέναλτι και αποβολή Ο Μπαργκάν αυτή τη φορά. όμως. νικήθηκε από τον Λόρια. Οι Κρητικοί, με δέκα πλέον, στην πρώτη φάση τους στο 37′ ισοφάρισαν μεν με κεφαλιά του Μακρή. αλλά δεν πρόλαβαν να χαρούν. Στα επόμενα δύο λεπτά οι γηπεδούχοι σκόραραν ισάριθμες φορές με τους Παυλίδη και Κάλτσα και έβαλαν «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα έκαναν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μπεν στο 59 με διπλή προσπάθεια από θέση τα α τα και το τελευταίο μισάωρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook