“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Η αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό για σήμερα τρέναρε προσωρινά τις εξελίξεις στο στρατόπεδο τns ομάδας του Ηρακλείου. Ο ΟΦΗ με 14 παίκτες είναι στον Κομοτηνή αλλά το μέλλον του εξακολουθεί να είναι δυσοίωνο και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα διεξαχθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές είχαν δώσει προθεσμία μέχρι χθες το βράδυ στη διοίκηση να βρει λεφτά, η οποία πήρε παράταση. Ο Νίκος Μαχλάς με δηλώσεις που έκανε χθες υποστήριξε ότι έχει βρει 150.000 ευρώ, που όμως δεν φτάνουν καθώς το χρέος προς τον Πέσιτς ανέρχεται τελικά στις 125.000 ευρώ, για τις ενημερότητες απαιτείται ποσό 80.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που απαιτείται αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Οπως γίνεται αντιληπτό, λεφτά για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές δεν περισσεύουν και γι’ αυτόν τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε έρανο. «Πέρα από τα χρήματα που δόθηκαν από μένα για να μη μας αποβάλει η Σούπερ Λιγκ, έχω βρει άλλο ένα ποσό 150.000 ευρώ για τα τρέχοντα έξοδα, ωστόσο δεν επαρκεί με τα τόσα και τέτοια ανοικτά μέτωπα που έχει η ομάδα» τόνισε ο Νίκος Μαχλάς και ζήτησε βοήθεια. «Στην παρούσα φάση μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ζητώ από παλαιούς παράγοντες και επιχειρηματίες της πόλης ή από οποιονδήποτε άλλον έχει τη διάθεση να βοηθήσει οικονομικά την ύστατη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να συνεχίσει η ομάδα μας να αγωνίζεται».

ΦΩΣ

Τελεσίγραφο στους διοικούντες τον ΟΦΗ απέστειλαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας λίγες ώρες μετά την αναβολή της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό. Το αγωνιστικό τμήμα του κρητικού συλλόγου ζήτησε εγγυήσεις για το άμεσο μέλλον και να τους ξεκαθαριστεί το οικονομικό τοπίο! Μέχρι σήμερα οι ιθύνοντες της ομάδας αναμένεται να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους για να τους λύσουν τις όποιες απορίες, ειδάλλως ουδείς V μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις… Στο μεταξύ χθες ο Νίκος Μαχλάς ανακοίνωσε ότι βρήκε 150.000 ευρώ για τα τρέχοντα έξοδα των «μελανόλευκων», ενώ παράλληλα ζήτησε τη βοήθεια παραγόντων και επιχειρηματιών για τη σωτηρία του ιστορικού Ομίλου. Ανάλυτικά η δήλωσή του: «Το τελευτάίο διάστημα έχω κάνει δεκάδες προσπάθειες προκειμένου η αγαπημένη μας ομάδα, ο ΟΦΗ, να μείνει όρθιος. Πέρα από τα χρήματα που δόθηκαν από μένα για να μη μας αποβάλει η Σούπερ Λίγκα, έχω βρει άλλο ένα ποσό 150.000 ευρώ για τα τρέχοντα έξοδα, ωστόσο δεν επαρκεί με τα τόσα και τέτοια ανοιχτά μέτωπα που έχει η ομάδα. Στην παρούσα φάση μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για τον λόγο αυτόν ζητώ από παλαιούς παράγοντες και επιχειρηματίες της πόλης ή από οποιονδήποτε άλλον έχει τη διάθεση να βοηθήσει οικονομικά την ύστατη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να συνεχίσει η ομάδα μας να αγωνίζεται. Για το σημερινό μας κατάντημα οι ευθύνες είναι πολλές και δεδομένα θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί. Τώρα όμως αυτό που προέχει είναι να βρεθούν τα χρήματα για να “τρέξει” η ομάδα. Τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν από το σημείο μηδέν ας δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον ΟΦΗ. Εγώ έκανα και κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή η προσπάθεια. Μόνο αν συστρατευτούμε όλοι μαζί και μάλιστα άμεσα, υπάρχει ελπίδα…». Όσο για τον Μπανούση και τη μετακίνησή του στην ΑΕΛ, οι Ηρακλειώτες ισχυρίζονται ότι ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα προσφυγής, δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο και είναι πληρωμένος.

Sportday

Πλέον, ο πόλεμος που έχει κηρυχθεί μεταξύ των ανθρώπων που διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται τις τύχες της ιστορικής ομάδας δεν εξαντλείται σε λεκτικές απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Από χθες τα λόγια άρχισαν να γίνονται πράξεις, την ώρα που η ομάδα βρισκόταν στην Κομοτηνή για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό. που ως γνωστόν αναβλήθηκε.
Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό πρόεδρος της ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης, κατέθεσε αγωγή κατά του διαδόχου του στην προεδρική καρέκλα. Ανδρέα Μανουσάκη. από τον οποίο αξιώνει αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για όσα ο τελευταίος του καταμαρτύρησε κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων. Ο Πουλινάκης θεωρεί συκοφαντικά όσα είπε εκείνη την ημέρα ο Μανουσάκης.
Ομως. ούτε ο νυν πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ έμεινε με σταυρωμένα χέρια.
Μάλιστα, ο Μανουσάκης συνέπηξε μέτωπο εναντίον του Πουλινάκη μαζί με άλλους πρώην και νυν παράγοντες του ΟΦΗ και χθες επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Ηρακλείου. Νίκο Μαρκάκη. Μαζί με τον πρόεδρο των «μελανόλευκων».
στο δικαστικό μέγαρο πήγαν ο άλλοτε πρόεδρος και δικηγόρος Χρήστος Μιχαλόπουλος, το πρώην μέλος της διοίκησης.
Αντώνης Κουτάντος. ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων ΟΦΗ. Γιώργος Τζαγκαρουλάκης. και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Γιάννης Φασομυτάκης. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να δρομολογήσουν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Μάνθου Πουλινάκη.
Ο εισαγγελέας τους εξήγησε ότι χρειάζεται πόρισμα οικονομικού ελέγχου, κάτι χειροπιαστό, που να στηρίζει τις καταγγελίες που προφορικά του έκαναν για τη διαχείριση της εταιρείας επί των ημερών Πουλινάκη. προκειμένου να προχωρήσει την υπόθεση. Κι εφόσον κρίνει ότι δεν υπήρξε χρηστή διοίκηση, θα «τρέξει» τη διαδικασία και θ’ ασκήσει ποινική δίωξη. Οι «Ομιλίτες» τού είπαν ότι θα προσκομίσουν τ’ αποτελέσματα του ελέγχου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook