Φωτάκης: «Ο ΟΦΗ είναι στοχοποιημένος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο έγκριτος νομικός Μανώλης Φωτάκης που χειρίζεται την υπόθεση του Ατρομήτου, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις νέες δικαστικές μάχες που δίνει ο ΟΦΗ μην μπορώντας να κρύψει την οργή του τια τον «πόλεμο» που δέχεται ο σύλλογος.

Πρόκειται για έναν από τους πιο πιστούς φίλους του ΟΦΗ, και όχι μόνο. Πάντα στο πλευρό του συλλόγου στις ατελείωτες δικαστικές μάχες των τελευταίων χρόνων, ο Μανώλης Φωτάκης χειρίζεται τώρα την υπόθεση επιστροφής των τεσσάρων βαθμών και την διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο. Μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 ο έγκριτος νομικός είπε αρχικά ότι «δυστυχώς ο ΟΦΗ για ακόμα μια φορά είναι στοχοποιημένος. Επειδή είμαι δικηγόρος έχω μάθει να μιλάω με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις. Στο προτελευταίο συμβούλιο που έκανε η ΠΑΕ μου είχαν θέσει να παραστώ στην συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ για να εκπροσωπήσω τον σύλλογο στα νομικά θέματα. Είχαμε το πρόβλημα με την πλευρά του Παναθηναϊκού επειδή δεν είχαμε παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή. Τους είπα πως βλέπουν πολύ κοντόφθαλμα το πράγμα. Στην θέση του ΟΦΗ βρίσκονται και άλλες ΠΑΕ ή είναι πολύ κοντά σε αυτή την κατάσταση. Το είπαμε με έμφαση αυτό. Έβλεπα έναν ποδοσφαιριστή να είναι κοντά στο να ζητήσει ενεργοποίηση ποινής. Ο Πανιώνιος μπορεί να βρεθεί στην θέση του ΟΦΗ του χρόνου. Ακόμα έχει περιθώρια».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον AthleticRadio 104,2

Για την υπόθεση των Χόρχε και Τζόρντι Λόπεζ: «Έχουμε να κάνουμε με τους 2 παίκτες τους Λόπεζ που είχαν εκδώσει 2 αποφάσεις. Ρύθμιζαν τις καταβολές. Ήταν το 2013 και είχαν κοινοποιηθεί στην ΠΑΕ και στην Σούπερ Λιγκ. Από το 13 είχαν μεσολαβήσει πολλές καταβολές, οι παίκτες δεν είχαν ενδιαφερθεί καθόλου και μπήκαν στο χορό που ζητούσαν ενεργοποίηση των ποινών. Μια επισήμανση στηρίζεται σε 2 άξονες. Ο πρώτος ρητά ορίζει ότι πρέπει να μεσολαβήσουν 5 μέρες αφότου γίνει η αίτηση για ενεργοποίηση από τον ορισμό του αγώνα. Στο άρθρο 22 το λέει αυτό. Να υπάρχει μια ασφάλεια 5 ημερών. Δεν μπορεί να έρχεται ένας ποδοσφαιριστής να λέει ενεργοποίηση της ποινής την Πέμπτη και το Σάββατο να μην ορίζεται αγώνας. Στην προκειμένη περίπτωση έρχεται η Σούπερ Λιγκ, δεν ορίζει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η επιστολή των Λόπεζ είχε ημερομηνία τον Ιούνιο του 2014 και ήρθε τώρα. Τα ποσά που γράφονται εκεί δεν είναι τυχαιοποιημένα. Αυτές ήρθαν την Τετάρτη το βράδυ στην Σουπερ Λιγκ και την Πέμπτη βγήκε η απόφαση και δεν έγινε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν έχουν περάσει 5 μέρες και αυτό είναι μια παρατυπία».

Για το που «πατάει» ο ΟΦΗ ώστε να δικαιωθεί: «Όταν δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οι ΠΑΕ με την κρίση επήλθαν όλες οι ΠΑΕ για να υπογραφή μια σύμβαση με την δοσοποίηση των καταβολών. Δεν μπορούσε καταργήσει αυτή η διάταξη την άλλη. Δεν μπορεί να υπάρξει ασάφεια. Είναι σαφές ότι αφού δεν περιέλθει το πενθήμερο δεν γίνεται να μην οριστεί το παιχνίδι. Ο 2ος λόγος είναι πως οι αποφάσεις που όρισαν πρέπει να γίνει την τρίτη εργάσιμη Δευτέρα του μήνα. Φτάνει στην Σούπερ Λιγκ την Τετάρτη το βράδυ. Έπρεπε οι κύριοι αυτοί να πάνε την τρίτη εργάσιμη Δευτέρα. Έπρεπε να περιμένουν να μπει ο Φλεβάρης και να πάνε την τρίτη εργάσιμη Δευτέρα. Δεν μπορείς να πας όποτε θες και να πας να καταστρέψεις μια ομάδα. Ένα μέλος πάντως της επιτροπής υποστήριξε πως πρέπει να οριστεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο».

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ: «Από εκεί και πέρα είχαμε ένα άλλο τραγελαφικό. Τρεις του μηνός ήρθε κλήση σε απολογία για το ότι δεν έγινε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτό είναι αστείο. Δηλαδή μας λένε «δεν ήρθατε να αγωνιστείτε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο». Αυτός που σου στερεί το δικαίωμα να αγωνιστείς στο ματς με τον Ατρόμητο, σε καλεί σε απολογία. Σου λέει πως είσαι και υπαίτιος. Ήταν μια πρόκληση αυτό. Πήγαμε στην πειθαρχική επιτροπή, προσβάλαμε την απόφαση αυτή και αποτελεί πρόκριμα για το δικαστήριο».

Για την υπόθεση του Πέσιτς: «Εφόσον υπάρξει συναίνεση του ποδοσφαιριστή και δεν θέλει να κάνει κακό μπορεί να βρεθεί λύση. Το θέμα είναι να συμφωνήσει η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Εφόσον γίνει αυτό μπορεί να λυθεί και αυτή η περίπτωση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook