Μακρής: “Να αφήσουν τον ΟΦΗ να βγάλει το πρωτάθλημα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Aναπόσπαστο κομμάτι στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου ο αρχηγός Γιώργος Μακρής. Ο οποίος δεν πήδηξε από το καράβι και έμεινε στον ΟΦΗ όταν ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούσαν από την ομάδα του Ηρακλείου.

Ο 30χρονος χαφ μίλησε στο Sport24.gr και εξέφρασε την άποψή του ότι αν επιτραπεί στον ΟΦΗ να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, τότε η παραμονή θα επιτευχθεί.

Αρχικά είπε: ”Η ομάδα παικτικά είναι αυτό που φαίνεται. Έχουμε μπει στο σωστό δρόμο. Το θέμα μας είναι εξωαγωνιστικό. Περιμένουμε κάποιους βαθμούς πίσω, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή. Μέσα σε αυτόν τον μήνα θα φανεί”.

Τι έχει αλλάξει τελευταία και δείχνετε αυτήν την ομοψυχία στο γήπεδο;

‘”Μπήκαν ορισμένα νεαρά παιδιά και άρπαξαν την ευκαιρία. Όλοι κάνουν σωστά το ρόλο τους. Όσοι είμαστε εδώ, το θέλουμε και μείναμε. Νομίζω ότι πλέον λειτουργούμε καλύτερα. Ο Αναστόπουλος έφτιαξε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Αν δεν ήταν αυτός, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε ομάδα. Πίστεψε σε αυτά τα παιδιά από την πρώτη στιγμή και δεν αμφέβαλε για αυτά ούτε δευτερόλεπτο. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει άγχος και πίεση”.

Μπορεί ο ΟΦΗ να κρατηθεί στην κατηγορία;

“Αγωνιστικά μπορούμε. Το θέμα είναι εξωαγωνιστικό. Στο γήπεδο όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρος. Αλλά το τι γίνεται εκτός δεν είναι στο χέρι μας. Εμείς οι παίκτες του ΟΦΗ είμαστε υπερήφανοι για όσα πετυχαίνουμε στο γήπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά μας. Μας πληγώνει και μας στενοχωρεί όλο αυτό που συμβαίνει, αλλά δυστυχώς πληρώνουμε λάθη άλλων”.

Αν ανακύψουν και άλλες υποθέσεις τύπου Λόπεθ και Πέσιτς, υπάρχει σωτηρία στον ΟΦΗ;

”Νομίζω δεν θα υπάρξει. Αφού όμως έχουν μπει κάποιοι άνθρωποι μπροστά και πληρώνουν, ας δοθεί χρόνος στην ομάδα να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Αν διαλυθεί η ομάδα, όλοι θα χάσουν. Να αφήσουν τον ΟΦΗ να βγάλει το πρωτάθλημα. Όσοι είμαστε εδώ κάνουμε υπομονή γιατί πιστεύουμε σε αυτό το πλάνο. Ας κάνουν και αυτοί λίγο υπομονή ακόμα. Δεν λύνονται όλα μέσα σε μια εβδομάδα”.

Είναι μόνο Μαχλάς που πληρώνει αυτήν την περίοδο ή όχι;

‘Είναι αυτός που φαίνεται ότι τρέχει, αλλά πίσω από τον ΟΦΗ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και τη βοηθούν αφιλοκερδώς. Φαίνεται ότι ο ΟΦΗ μπαίνει σε ένα σωστό δρόμο”.

Ένας ποδοσφαιριστής όπως εσύ, που δεν κατάγεσαι από την Κρήτη και που έχεις οικογένεια, πώς και αποφάσισες να μείνεις εν μέσω τόσων πολλών προβλημάτων;

‘Και εγώ και η οικογένειά μου δεθήκαμε με τον ΟΦΗ και με την Κρήτη. Ο κόσμος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μείνω. Πίστευα και πιστεύω ότι μπορούμε να σωθούμε για αυτό και έμεινα. Και ανανέωση όταν έκανα το καλοκαίρι, δεν έπαιξαν ρόλο τα λεφτά. Απλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook