“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 10 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου.

Goal

Τη μία μέρα ο ΟΦΗ παίζει στο γήπεδο, την άλλη στις αίθουσες των δικαστηρίων. Χθες κατατέθηκε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Super League από τους πρώην προέδρου της Κρητικής ΠΑΕ. Με αυτήν την κίνηση επιδιώκουν την έκδοση προσωρινής διαταγης που θα υποχρεώνει τη διοργανώτρια να απέχει από κάθε ενέργεια μη ορισμού των παιχνιδιών της ομάδας μέχρι τη συζήτηση του αιτήματος από το δικαστήριο. Την καινούργια αίτηση κατέθεσαν ξανά φυσικά πρόσωπα, καθώς η διοίκηση του ΟΦΗ πριν από έναν μήνα υπέγραψε πως δεν θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον κανένα ένδικο μέσο και με αυτό το τέχνασμα αποφεύγεται ο κίνδυνος αποβολής. Επιπλέον, σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τι θα συμβεί με το θέμα της επιστροφής των 6 βαθμών που αφαιρέθηκαν από τον ΟΦΗ για την υπόθεση του χρέους. Αν έχουν κατατεθεί τα χρήματα (130.000 ευρώ). δεν θα ισχύει η απόφαση της FIFA.

Sportday

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Σούπερ Λίγκας κατέθεσαν χθες πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΦΗ. Η πρώτη αίτηση επρόκειτο αρχικά να συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, μετατέθηκε για τρεις ημέρες αργότερα και τελικά ματαιώθηκε από τους ίδιους τους «Ομιλίτες». Χθες το ξανασκέφτηκαν. όμως. οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συζήτηση της αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα μπλοκάρει τη διοργανώτρια εφόσον θελήσει να επιβάλει νέες τιμωρίες, και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Οπως μ’ ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την αφαίρεση των -4 βαθμών και τον μη ορισμό του αγώνα με τον Ατρόμητο.

ΦΩΣ

Κρίσιμα 24ωρα, που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του ΟΦΗ στη φετινή (και όχι μόνο) Σούπερ Λίγκα, ι περιλαμβάνει η «μελανόλευκη» ατζέντα της τρέχουσας εβδομάδας. Σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται η αίτηση προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο της προ-πτωχευτικής διαδικασίας, που κατέθεσαν οι μέτοχοι του Ομίλου και πρώην πρόεδροι, Γιάννης Κουράκης, αδερφοί Βατσινά και Μανώλης Βρέντζος. Οι παραπάνω ζήτησαν να μην αφαιρεθούν βαθμοί και επιπλέον η Σούπερ Λίγκα να ορίζει τα ματς της ομάδας, επικαλούμενοι το έννομο συμφέρον τους. Οι Κρητικοί αιI σιοδοξούν για τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης και θεωρούν ότι έτσι θα σταματήσουν οι… τρικλοποδιές που βάζουν ορισμένοι στον σύλλογο, σε καθημερινή βάση. Όσο για το μπέρδεμα που προέκυψε τον προηγούμενο μήνα με τα οφειλόμενα στον Πέσιτς (κατέφυγε στη ΦΙΦΑ), χθες δεν υπήρξε, μέχρι αργά το βράδυ, κάποια εξέλιξη, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πολύ έως αύριο το τοπίο αναμένεται να ξεδιαλύνει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις χειμερινές μεταγραφές και τα οκτώ δελτία που δεν εκδόθηκαν, οι ιθύνοντες του ΟΦΗ περιμένουν με αγωνία το μεσημέρι για την εκδίκαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, έτσι ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι και αν θα είναι σε θέση τελικά να χρησιμοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές τους οποίους έφεραν στο «Γεντί Κουλέ» πριν από μερικές μέρες. Αύριο η ίδια επιτροπή θα ασχοληθεί με τους Ζόρντι και | Χόρχε Λόπεθ και θα ανακοινώσει την απόφασή της, μετά την κατάθεση υπομνημάτων από πλευράς Ηρακλειωτών. Να θυμίσουμε ότι για τα χρέη στους δύο Ισπανούς η ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών και παράλληλα δεν ορίστηκε το ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Πέραν των δικαστικών εξελίξεων, οι Κρητικοί έχουν στο μυαλό /τους την πρώτη αναμέτρηση με την Ξάνθη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου θα υποδεχθεί την Πέμπτη τους ακρίτες και τα πλάνα του «αλενατόρε» θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ταλαιπωρημένος Αλέξανδρος Περογαμβράκης θα συμπεριληφθεί, λογικά, στην αποστολή, όπως πιθανότατα και ο Τζορτζ. Αξίζει να τονιστεί ότι ο επιθετικός από την Κόστα Ρίκα έπαιξε τραυματίας και ανέτοιμος στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη, λόγω έλλειψης λύσεων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook