Σκάνδαλο! Το Gentikoule αποκαλύπτει το σκάνδαλο με τα δελτία!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στον ΟΦΗ πήραν το σκεπτικό της απόφασης για την μη έκδοσης των δελτίων και το Gentikoule αποκαλύπτει με αποδείξεις τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα!

Ξεκινώντας από το αστείο του πράγματος, όσο αστείο ή διεφθαρμένο μπορεί να είναι ένα σύστημα, λέμε αρχικά πως ο ένας από τους δύο λόγους που η ΕΠΟ “μπλόκαρε” την έκδοση των δελτίων είναι ο ισχυρισμός της ότι ο ΟΦΗ δεν έχει αποσύρει ακόμα την προσωρινή διαταγή! Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αφού ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Μανουσάκης υπέγραψε την αποχώρηση της στο Δ.Σ. της Λίγκας που έγινε παραμονές του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Και αν εδώ εξετάζεται το αν πρόκειται περί σκοπιμότητας ή βλακείας, πάμε και στον άλλον λόγο που αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης. Στην απόφαση κάνουν λόγο για οφειλές προς τρεις πρώην παίκτες του ΟΦΗ ωστόσο όπως αναφέρεται στα παρακάτω έγγραφα, η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών λέει πως για να εκδοθούν δελτία δεν πρέπει να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το υπάρχον ρόστερ και όχι σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια!

Αναλυτικά: «Βεβαιώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι η ΠΑΕ που επιθυμεί να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή, είναι ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά και δεν οφείλει προς την ΕΠΟ – οικεία Ένωση – ΠΣΑΠ – ποδοσφαιριστές η προπονητές. Εάν ελλείπουν βεβαιώσεις ή βεβαίωση η αρμόδια Επιτροπή αναβάλλει επί δεκαπενθήμερο την εγγραφή μέχρι να προσκομισθούν οι βεβαιώσεις».

Και συνεχίζει να αναφέρει το άρθρο 5 παρ. 2 περ. δε του Παραρτήματος Α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ: «Κατά την ορθότερη ερμηνευτική προσέγγιση, η εν λόγω απαιτούμενη από την πιο πάνω διάταξη υπεύθυνη δήλωση – βεβαίωση περί μη οφειλής προς ποδοσφαιριστές ή προπονητές αφορά ΜΟΝΟ το έμψυχο δυναμικό της ομάδας κατά την εκάστοτε τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εντός της οποίας γίνεται η δήλωση».

Δείτε αναλυτικά

epo1

Και μάλιστα παρακάτω γίνεται σαφή αναφορά στο γεγονός ότι για οφειλές προηγούμενων χρόνων, είναι αρμόδια ΜΟΝΟ η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Αναλυτικά: «Αυτή η συσταλτική (στενή) ερμηνεία της παραπάνω διάταξης επιβάλλεται διότι μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί παρά να αναφέρεται μόνον στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως προϋπόθεση για τη διενέργεια μεταγραφών, δεδομένου ότι ο πλήρης έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ και ο ακριβής έλεγχος των ενδεχόμενων οφειλών τους λαμβάνει χώρα κατά την διαδικασία της αδειοδότησης τους που ακολουθεί περίπου τέσσερις (4) μήνες μετά και γίνεται σε ετήσια βάση».

epo

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook