“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το 1-1 στο «Γεντί Κουλέ», ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ξάνθη, αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν πάρει το προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ. Πόσω δε μάλιστα έχοντας απέναντι τους μια ομάδα που παλεύει με «θεούς και δαίμονες» για να μείνει «ζωντανή», μια ομάδα που σε κάθε 90λεπτο, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κάνει κατάθεση ψυχής παίζοντας στο όριο, με 14 ποδοσφαιριστές που καλούνται να κρατήσουν όρθιο τον ΟΦΗ. Και χθες οι Κρητικοί πάλεψαν όσο άντεχαν, απέναντι σε μια ομάδα που είχε περισσότερες λύσεις και, παρότι προηγήθηκαν στο 48′ με τον Κουτσιανικούλη, δεν άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν στη συνέχεια. Μετά απο ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη, παρά το γκολ που δέχθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, βρήκε τον τρόπο να απαντήσει άμεσα με το γκολ του Σολτάνι, που έβαλε σωστά στο πόδι του στην εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον στο 53′, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει και τη νίκη, αν δεν έβρισκε απέναντι της τόσο τον Λόρια, που είπε «όχι» σε δύο πολύ καλές στιγμές των φιλοξενούμενων, αλλά και τα δοκάρια, που στο 89′ και το 91′ βοήθησαν τον ΟΦΗ. Η Ξάνθη έχει πλέον το πάνω χέρι εν όψει της ρεβάνς, για να είναι αυτή που θα πάει στα ημιτελικά, όμως ο ΟΦΗ έχει δείξει πως ακόμη και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα για αυτόν, δεν είναι για κανέναν εύκολος αντίπαλος. Αντίθετα, οι Κρητικοί, όσο αντέχουν, θα συνεχίζουν να παλεύουν, πόσω μάλιστα από τη στιγμή που το 1-1 δεν τους απαγορεύει να ονειρεύονται πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την τετράδα.

Sportday

Ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του θεσμού πήρε η Ξάνθη μετά το ισόπαλο 1-1 που απέσπασε στο «θ. Βαρδινογιάννης» από τον ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί ήταν ανταγωνιστικοί για όσο. . βαστάξανε τα πόδια τους παίρνοντας μάλιστα και κεφάλι στο σκορ (48′). ωστόσο στο τελευταίο μισάωρο επήλθε -δικαιολογημένα- καθίζηση (από τα συνεχόμενα παιχνίδια) και το γεγονός ότι παρέμειναν ζωντανοί στην διεκδίκηση της πρόκρισης το οφείλουν αποκλειστικά στον Λόρια που χάρη στις επεμβάσεις στην εκπνοή κράτησε το «Χ».
Οι δύο ομάδες παρά την έντονη βροχόπτωση μπήκαν ιδιαίτερα ορεξάτες, ωστόσο μέχρι την ανάπαυλα είχαν να επιδείξουν μόνο κάποια μακρινά σουτ. είτε που πέρασαν δίπλα από το δοκάρι, είτε που κατέληξαν…
πλάγιο, ως τελικές προσπάθειες! Με το «καλημέρα» όμως στην επανάληψη, ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα. Ο Κυριακίδης έκανε «δώρο» στον Κουτσιανικούλη την μπάλα κι ο φορ των Κρητικών είπε «ευχαριστώ», γράφοντας το 1-0 (48′) Ωστόσο, η χαρά του «αλενατάρε» αλλά και των παικτών του κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ. ο Σολτάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα του Λόρια (52′). Οι ακρίτες ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τα ηνία μετά την ισοφάριση, ωστόσο απώλεσαν κραυγαλέες ευκαιρίες (76′. 89′. 90 ) προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο, από χθες μένοντας στο 1-1. Εν κατακλείδι, ο ΟΦΗ των… μυρίων προβλημάτων διατήρησε τις -όποιες- ελπίδες είχε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τη δεδομένη χρονική στιγμή που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αύξησε τις πιθανάτητές της να λάβει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΦΩΣ

Μόδα το 1-1 κατά την προημιτελική φάση του ποδοσφαιρικού κυπέλλου ΕΑΑάδας! Μετά το Φάληρο και τα Χανιά, ακολούθησε χθες βράδυ το Ηράκλειο, με πρωταγωνιστές τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ και την εύρωστη Ξάνθη! Έτσι έμεινε ο Ηρακλής μοναδικός νικητής (με το 2-0 επί του ελλιπούς Πανιωνίου) κατά το πρώτο ήμισυ της «180λεπτής» μονομαχίας, για την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης. Στα Πηγάδια, λοιπόν, κατά τη ρεβάνς θα βγει ο τελικός νικητής, που προκειμένου για χθες στο «Γεντί Κουλέ» και κατά το 91ο λεπτό φάνηκε ότι θά αποκτούσε το απόλυτο προβάδισμα η ομάδα του Ρουμάνου κόουτς Ραζβάν Λουτσέσκου. Τότε και για δύο φορές η μπάλα βρήκε δοκάρια της εστίας του καλύτερου γηπεδούχου παίκτη, του Λόρια, τη μία από κεφαλιά του Βασιλακάκη και την άλλη από απευθείας κόρνερ του Βάλτερ Φερνάντεζ. Από δύο παίκτες-αλλαγές αυτή η ατυχία αλλά και συνάμα η επίδειξης δύναμης της ομάδας, που πραγματοποιεί και θαυμάσιο πρωτάθλημα, γιατί δεν της λείπει τίποτε, ήτοι το αντίθετο από ό,τι συμβαίνει με «τα άδεια χέρια» του Νίκου Μαχλά και του Νίκου Αναστόπουλου…
··· ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να παρατηρήσετε, στο καρέ της βαθμολογίας των άμεσων πρωταγωνιστών της συνάντησης, πως δεν έχουμε κάτω από το 6 σε κανέναν από την «ασπρόμαυρη» ομάδα! Το κάνουμε αυτό για να τιμήσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν ο Αναστό και οι «μια χούφτα» παίκτες του. Για τη σωματική, αλλά προπάντων για την ψυχική αντοχή αυτών των ηρώων της Κρήτης και ευρύτερα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου! Είναι συγκινητικότατη η όλη παρουσία τους! Και για οποιονδήποτε διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία, επίσης είναι γνώστης του τι σημαίνουν «στέρηση», «προβλήματα», «κακουχία», «δυσκολίες», «αβεβαιότητα» και διάφορα άλλα σχετικά, από τα πολλά επώδυνα που μπορούν να πλήξουν έναν οπουδήποτε αγωνιζόμενο, ακριβώς οι του ΟΦΗ είναι πρότυπα, είναι παραδείγματα, που οφείλουμε να τα σεβαστούμε, να τα τιμήσουμε. Ακόμη και το 1-2 να είχε γίνει, στο 91′, με την μπάλα στα δίχτυα αντί σε δοκάρι της εστίας του Λόρια, «δεν θα πήγαιναν» το χέρι και η καρδιά μας για να χαρακτηρίζαμε «ηττημένο» τον ΟΦΗ των μόνιμα 11 βασικών και των 3-4 αναπληρωματικών, στους οποίους προστέθηκε χθες ο Περογαμβράκης, προερχόμενος από πεντάμηνη απουσία, λόγω τραυματισμού…
··· ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ, λοιπόν, να αποκαλέσουμε «υστερήσαντα» έστω έναν από τους παίκτες και του χθεσινού ΟΦΗ. Στον δε Αθηναίο τεχνικό τον πιο μεγάλο βαθμό, γιατί αυτός βρίσκεται μέσα «στο τρίγωνο Βερμούδων» του Κρητικού πελάγους, μαζί με τον διοικητιΒουνό τα προβλήματα προηγήθηκαν το Φάληρο και τα Χανιά Φ Από χθες όλα για όλα στη ρεβάνς και για τους ΟΦΗ – Ξάνθη! Φ Τα γκολ οι Κουτσιανικουλης (48Ί, Σολτάνι (53′) Φ Και διπλό δοκάρι στο 91′ από τους Βασιλακάκη (κεφαλιά), Βάλτερ (κόρνερ)! κό ηγέτη, τον συναγωνιστή και συμπολεμιστή του, Νίκο Μαχλά! Ο σφοδρός άνεμος, η συνεχής βροχή και το πολικό κρύο που είχαν καταβάλει χθες το «Γεντί Κουλέ», ήταν το πιο «ανώδυνο πρόβλημα» για τους Ομιλίτες, σε σχέση με τα κολοσσιαία, τα βασανιστικά, τα αξεπέραστα, που αντιμετωπίζουν ΠΑΕ και ομάδα, λόγω χρωστούμενων, λόγω της οικονομικής ανέχειας… Το ότι βρίσκουν το κουράγιο και κατεβαίνουν στο τερέν, ότι κοιτάζουν στα μάτια τη ρωμαλέα και φορμαρισμένη Ξάνθη, ότι κάνουν δυο τρεις φάσεις για γκολ, αλλά και στο 48′ προηγούνται στο σκορ, ύστερα από άλλη μια «κομπιουτερική» συνεννόησησυνεργασία των κορυφαίων τωρινών άσων τους, Ανδρέα Λαμπρόπουλου – Βασίλη Κουτσιανικούλη, αρκούν για «να βγάλεις το καπέλο σου» ενώπιόν τους και για να βάλεις τελεία στην κριτική για αυτούς!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook