“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου.

ΦΩΣ

Σε αναμμένα κάρβουνα θα κάθονται σήμερα οι άνθρωποι του ΟΦΗ, καθώς το πρωί εκδικάζεται από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο η έφεση των «μελανόλευκων» για την έκδοση των δελτίων εννέα ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι Κρητικοί αισιοδοξούν ότι το θέμα θα έχει θετική έκβαση, ωστόσο ουδείς μπορεί, ειδικά φέτος, να προβλέψει τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις στο «Γεντί Κουλέ». Επιπλέον, το μεσημέρι θα συζητηθούν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, ενώ κύκλοι της ΠΑΕ αναφέρουν ότι ενδέχεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα για τα χρέη στους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ (οδήγησαν στη βαριά τιμωρία των Ηρακλειωτών με αφαίρεση βαθμών). Κατά τα άλλα, χθες έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονους, διότι προέβησαν σε ρίψη αντικειμένων (πέτρες, ξύλα) εκτός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου! Επιπλέον οι αρχές προσήγαγαν τρεις ημεδαπούς ηλικίας 43, 46 και 47 ετών για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Για όσα έγιναν στον αγώνα με τους «πράσινους» ο Νίκος Μοχλός δήλωσε χαρακτηριστικά στη δημόσια τηλεόραση: «Αδικούμε τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν δείξει πως έχουν ήθος και στέκονται στην ομάδα. Τα έχουμε δει αυτά σε όλα τα γήπεδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι διοικήσεις που δημιουργούν καταστάσεις. Ο κόσμος ακούει, διαβάζει, βλέπει και μετά ξεσπάει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν φαινόταν πως κάποια καπνογόνα ή φωτοβολίδες θα χάλαγαν την ατμόσφαιρα. Στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα. Εκπροσωπώ έναν τεράστιο σύλλογο. Ήταν άδικος ο αγώνας εναντίον μας και ήταν άδικος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο κ. Αλαφούζος. Δεν γίνεται η λίγκα με tnv περιφέρεια να έχει τον ίδιο νομικό εκπρόσωπο με αυτόν του Παναθηναϊκό. Δεχόμαστε από όλους πόλεμο και είναι • φυσιολογικό ο κόσμος να θέλει να ξεσπάσει. Καταδικάζω τα φαινόμενα βίας και είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά, αλλά αυτά .τα παιδιά δεν τρελάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Κάποιοι πυροδότησαν αυτήν την κατάσταση. Εύχομαι στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να μη συμβούν τέτοια πράγματα. Όμως οι ίδιοι οι πρόεδροι πυροδοτούν αυτά τα πράγματα. Ο ΟΦΗ εί ναι κόσμημα για την Ελλάδα. Οι φίλαθλοι μας είναι από τους καλύ τερους που υπάρχουν με κάποιες εξαιρέσεις. Δεν μας συμφέρει η α παξίωση του ποδοσφαίρου. Μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να σταματήσουμε να παράγουμε βία». Στα αγωνιστικά, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν υπολογίζει στον Μονιάκη ενόψει του ματς (22/2) με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο αριστεροπόδαρος μπακ υπέστη θλάση και θα λείψει από τη δράση για τις επόμενες 15-20 μέρες. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να α νακοινωθούν οι αγώνες που θα λείψει ο Μερεμπασβίλι, αφού συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες.

Goal

Ψυχικά αποθέματα υπάρχουν, αλλά οι δυνάμεις στερεύουν. Το ράστερ του ΟΦΗ… κονταίνει και μαζί με αυτό οι ελπίδες επιβίωσης, παρά το φιλότιμο των 15 που έχουν κάνει κατάθεση ψυχής. Η κόπωση έχει κάνει την εμφάνιση της, αφού παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε αυτήν προσθέστε τον τραυματισμό του Μονιάκη που υπέστη θλάση και τέθηκε νοκ άουτ για έναν μήνα, αλλά και τις κίτρινες κάρτες με τον Μερεμπασβίλι που συμπλήρωσε επτά κίτρινες και τους Λόρια, Μακρή, Ροβίθη και Κάλαϊτζιτς που είναι στο όριο (3). Ολα αυτά την ώρα που σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις με το θέμα των παικτών οι οποίοι έχουν αποκτηθεί, αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού η ΕΠΟ δεν έχει εκδώσει τα δελτία τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν και νεότερα με τις υποθέσεις του Πέσιτς και των Ισπανών Λόπεθ και κατ’ επέκταση με τους συνολικά 10 βαθμούς που έχουν αφαιρεθεί. Την Παρασκευή η Super League θα συζητήσει τα θέματα του ΟΦΗ και μεταξύ αυτών εκείνο του μη ορισμού του αγώνα με τον Ατρόμητο αλλά και της προσφυγής παλαιών προέδρων στα πολιτικά δικαστήρια. Το κερασάκι στην… τούρτα είναι ο κίνδυνος της τιμωρίας της έδρας για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του Γρηγόρη Παπαβασίλειου.

Sportday

Δεν του έφτανε η ήττα του στιμο θα είναι μεγάλο ζόρι για την ΠΑΕ. ΟΦΗ, αν και συγκινητική – Από τους πέντε συλληφθέντες προχθές, ομολογουμένως- η προσπά- οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, καθότι θεια του, έχει ν’ αντιμετωπίσει και ανήλικοι κι ορίστηκε γι’ αυτούς δικάσιμος νέους μπελάδες. στις 2 Απριλίου. Σε αγωνιστικό επίπεδο. Πρώτα – πρώτα η τιμωρία που τον ο Μερεμπασβίλι συμπλήρωσε επτά κίπεριμένει για όσα συνέβησαν στον αγώνα τρινες . ενώ ο Μονιάκης δεν τη γλίτωσε με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook