«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
ΦΩΣ: Εξαλλοι στον ΟΦΗ για τον «Πόλεμο»
Εξαλλοι στον ΟΦΗ για τον «Πόλεμο» Πυρ και μανία δηλώνουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ μετά τη μη έκδοση εννέα δελτίων, σε ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο! Οι Κρητικοί είναι έτοιμοι να… ξεθάψουν το τσεκούρι του πολέμου και όπως ισχυρίζονται δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ενώ παράλληλα τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά για ίδιες περιπτώσεις. Η πρόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τη μη δικαίωση των Κρητικών ήταν ότι δεν έλαβε βεβαιώσεις σχετικά με την πληρωμή τεσσάρων παικτών, στους οποίους χρωστάει η ομάδα. Την ίδια ώρα οι Ηρακλειώτες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι με οφειλές, ωστόσο πήραν τα δελτία και δεν αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα… Οι «μελανόλευκοι» τονίζουν ότι θα εξετάσουν νομικά το θέμα και δεν αποκλείεται να υποβάλουν ενστάσεις για αγώνες στους οποίους οι αντίπαλοι τους χρωστούσαν! Οι ιθύνοντες του ιστορικού Ομίλου υπολόγιζαν πως θα έπαιρναν στα χέρια τους τα δελτία, αλλά βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Πιστεύουν δε ότι βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν κλοιό και δέχονται πόλεμο με σκοπό να υποβιβαστούν. Θεωρούν εμπαιγμό και κοροϊδία αυτό που γίνεται και ουδείς πλέον μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια του σίριαλ… Από εκεί και πέρα, ο Πέτρος Μαρινάκης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού αρχηγού (αντικαταστάτης του είναι ο Γιώργος Βλαχάκης) και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω όλους ότι αποχώρησα από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ ΟΦΗ για προσωπικούς λόγους. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω, αυτά τα 2,5χρόνια που βρισκόμουν στο πόστο του γενικού αρχηγού, την ΠΑΕ ΟΦΗ και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα». Κατά τα άλλα, οι Μάνος Ρουσσάκης, Κέβιν Χύζι και Γιώργος Τουγλής υπέγραψαν συμβόλαια διάρκειας τεσσάρων χρόνων και αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να είναι στη διάθεση του Αναστόπουλου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τραυματία Μονιάκη, που θα μείνει εκτός δράσης περίπου δύο εβδομάδες, χθες βραβεύτηκε ορό τον Γιώργο Στεφανουδάκη για το καλύτερο γκολ της  προηγούμενης αγωνιστικής. Αναφορικά με την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα | Τρίπολης, βρίσκεται στο επίκεντρο του «μελανόλευκου» ενδιαφέροντος, ενώ να τονιστεί ότι πέραν του I προαναφερθέντος ταλαντούχου αριστερού μπακ χαφ, θα λείψει και ο τιμωρημένος Μερεμπασβίλι.
Αναβλήθηκε για τις 22 ) Μαΐου η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει ο Μάνθος Πουλινάκης κατά του Ανδρέα Μανουσάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά από αίτημα του δεύτερου.
Έφεση στην ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να ασκήσουν τις επόμενες μέρες οι ιθύνοντες του ΟΦΗ.
SPORTDAY ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;
Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, είχαμε χθες και την παραίτηση του Πέτρου Μαρινάκη από τη θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία 2.5 χρόνια και χθες αποχώρησε χωρίς να κάνει γνωστούς τους λόγους της απόφασης του. Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Βλαχάκης ο οποίος θα επωμιστεί έναν δύσκολο ρόλο, αν σκεφτούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα έχει καθημερινή επαφή.
Ο ΟΦΗ κατέθεσε και ένσταση για την τιμωρία μίας αγωνιστικής που δέχτηκε λόγω των γεγονότων στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
«0α φύγω τελευταίος» Ο Μανώλης Μονιάκης παρέλαβε χθες to βραβείο για το καλύτερο γκολ της 24ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ελληνας μπακ στις δηλώσεις του τόνισε πως παρά τα προβλήματα του ΟΦΗ. ο ίδιος είναι στρατιώτης της ομάδας και θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει απ’ αυτή. «Εχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια. Οσο για εμένα, έχω δηλώσει ότι είμαι στρατιώτης του ΟΦΗ και θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από την ομάδα
Εχουμε και λέμε: Λόρια. Διαμανάκης. Μονιάκης.
Κουτσιανικούλης. Τζορτζ. Κάλαϊτζιτς. Λαμπρόπουλος.
Μερεμπασβίλι. Μπολάκης. Φαζός, Μακρής. Αγριμάκης. Ροβίθης, Περογαμβράκης. Μανιδακης. Μαραθιανός. Το σύνολο 16.
Τόσους παίκτες έχει κάθε μέρα ο Αναστόπουλος στην προπόνηση. Και να θέλει να κάνει οικογενειακό διπλό, δεν τα καταφέρνει. Για τους αγώνες, ούτε λόγος για Ιδάδα. Κάνει τον σταυρό του ο «Αναστό» να είναι και οι 16 υγιείς και διαθέσιμοι.
Τούτη τη φορά δεν θα έχει ούτε 16. Ο Μονιάκης είναι τραυματίας, ο Μερεμπασβίλι τιμωρημένος. Στην Τρίπολη ο ΟΦΗ θα πάει με 14 ποδοσφαιριστές. Μια ενδεκάδα και τρεις αλλαγές ίσα-ίσα. Κι αυτό διότι χθες η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΠΑΕ για την χρησιμοποίηση των οκτώ μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου. Η ΕΠΟ στήριξε την απόφασή της στο γεγονός πως η ομάδα του Ηρακλείου δεν προσκόμισε τις απαραίτητες βεβαιώσεις αναφορικά με την εξόφληση οφειλών σε τέσσερις πρώην παίκτες, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον σύλλογο.
Οσες αντιδράσεις κι αν υπάρξουν όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Και η πραγματικότητα «λέει» πως αύριο στην Τρίπολη ο ΟΦΗ θα παραταχθεί με 14 ποδοσφαιριστές όλους κι όλους. Με 14 ποδοσφαιριστές που εδώ και 1.5 μήνα «ανεβαίνουν» έναν Γολγοθά που δεν έχει προηγούμενο.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Στον ΟΦΗ κατηγορούν την ΕΠΟ για εμπαιγμό και υποστηρίζουν πως οι οφειλές προηγούμενων χρόνων δεν έχουν σχέση με την έκδοση δελτίων και πως θα έπρεπε χθες να είχαν εκδοθεί και οι οκτώ νέοι παίκτες να βρίσκονταν στη διάθεση του Αναστόπουλου.
Παρ’ όλα αυτά. η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας ζήτησε εγγράφως τους διακανονισμούς με τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στον ΟΦΗ και τόνισε πως η απόφασή της θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη. Δύο μέρες μετά από ακόμα ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ θα παραταχθεί χωρίς να καταφέρει να συμπληρώσει ούτε 18άδα.
Nέοι από την Κ-20 θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Πρόκειται για τους Χύζι. Τουγλή και ΡουσάκηNματς εχει αναγκαστεί ο ΟΦΗ να παραταχθεί με 15 ή 16 παίκτες. Στα πέντε έχασε, ενώ επικράτησε του ΠAOΚ με 3-1.
Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο οι συμπαίκτες μου. όσο και οι άνθρωποι του συλλόγου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook