“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 4 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Σαν τη Λερναία Υδρα είναι τα προβλήματα που ξεπετάγονται στον ΟΦΗ. Το νέο μπουγιουρντί για την κρητική ΠΑΕ έρχεται από τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές της, τους Σήφη Δασκάλα κη, Μιχάλη Φραγκουλάκη, Μστίας Βερόν και Χρήστο Μπούρμπο, οι οποίοι κίνησαν διαδικασία ενεργοποίησης ποινών επειδή δεν έχουν πάρει τα χρήματα που όφειλε να τους δώσει ο ΟΦΗ.
Μάλιστα, από την πλευρά τωνΔασκαλάκη. Φραγκουλάκη έγινε γνωστό ότι η υπόθεση έφτασε αυτόματα στη διαδικασία ενεργοποίησης ποινών, επειδή -όπως τονίζουν- κανείς από τον ΟΦΗ δεν ενδιαφέρθηκε να τη φρενάρει! Τώρα. η διοικούσα επιτροπή της ηρακλειώτικης ΠΑΕ τρέχει ν’ αποσοβήσει τα χειρότερα (νέα αφαίρεση βαθμών), αναζητώντας τα λεφτά που πρέπει να καταβάλει στους εν λόγω παίκτες έως τις 17 του μήνα. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι, πάντως, το μοναδικό κακό νέο για τον ΟΦΗ. Χθες. ο Νίκος Μσχλάς πήγε στην Αθήνα και συναντήθηκε με στελέχη της ΕΠΟ. προκειμένου να εκδοθούν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων. Ωστόσο, συνάντησε «τοίχο» αρνήσεων. Εν τω μεταξύ, χθες κατατέθηκε στον εισαγγελέα η προαναγγελθείσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ. Την κατέθεσαν οι πρώην διοικούντες Ανδρέας Μανουσάκης. Γιάννης Φασομυτάκης. Αντώνης Κουτάντος και ο πρόεδρος του συλλόγου των μετόχων του ΟΦΗ, Νίκος Διαλυνάς. Με μια πολυσέλιδη αναφορά, στην οποία επισυνάπτονται παραστατικά, τιμολόγια και αποδείξεις, καλούν τον εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση και να προχωρήσει σε ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο στα βιβλία της κρητικής ΠΑΕ απο το 2006 μέχρι και σήμερα.

ΦΩΣ

Την ώρα που ο ΟΦΗ σύρεται από το ένα δικαστήριο στο άλλο και τουλάχιστον για την ώρα άκρη δεν έχει βρεθεί, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια οι φωνές της λογικής, των ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα ρεαλιστικά, χωρίς το συναίσθημα να οδηγεί σε πράξεις που δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο ακούστηκε προχθές το απόγευμα στη συνεδρίαση της διοργανώτριας από τον Νίκο Μαχλά, που παραδέχτηκε ευθέως ότι «αν τελικά δεν πάρουμε πίσω και τους δέκα βαθμούς τότε ο ΟΦΗ θα αποχωρήσει». Άποψη που είναι ρεαλιστική, καθώς χωρίς τους βαθμούς αυτούς δεν υπάρχει μέλλον για την ομάδα του Ηρακλείου στη μεγάλη κατηγορία. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει νέα ενεργοmmmmmmmammmmmmmmmmm ποίηση ποινής αφαίρεσης βαθμών για τις οφειλές προς τους Φραγκουλάκη, Δασκάλα κη, Μπούρμπο και Βερόν, στους οποίους, συνολικά, οφείλονται περισσότερα από 7.000.000 ευρώ. Και οι τέσσερις ενημέρωσαν την ΠΑΕ ότι ζητούν είτε την καταβολή των οφειλομένων είτε διακανονισμό και θέτουν τη 17η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία. Χθες κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μάνθου Πουλινάκη για κακοδιαχείριση. Την αγωγή κατέθεσαν οι Ανδρέας Μανουσάκης, Γιάννης Φασομυτάκης, ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ διά του προέδρου του Νίκου Διαλυνά και ο Αντώνης Κουτάντος. Οι ενάγοντες κατηγορούν τον τέως πρόεδρο της ΠΑΕ για κακοδιαχείριση στο διάστημα της θητείας του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πουλινάκης έχει ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον του Ανδρέα Μανουσάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, με βάση όσα υποστήριξε ο τελευταίος στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αξιώνοντας 400.000 ευρώ. Και βέβαια με βάση τα παραπάνω αλλά και όσα συμβαίνουν από την αρχή της χρονιάς στον ΟΦΗ φαίνεται ξεκάθαρα πόσο λογική είναι η σκέψη Μαχλά.
Αναστόπουλος και παίκτες ετοιμάζονται για τον αυριανό επαναληπτικό προημιτελικό στην Ξάνθη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα ταξιδέψει ο Μονιάκης, πιθανόν και ο Τζορτζ, ενώ δύσκολα θα προκύψει κάτι θετικό από το θέμα της έκδοσης των δελτίων για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη απόφαση.

Goal

Τέσσερα νέοι… Λόπεθ εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Πρόκειται για tous Δασκαλάκη, Φραγκουλάκη, Βερόν και Μπούρμπο, οι οποίοι κίνησαν τη διαδικασία ενεργοποίηons ποινών για τον ΟΦΗ, καθώς η κρητική ΠΑΕ ούτε πληρώνει tis διακανονισμένες δόσεις αλλά ούτε και ασχολείται με reus πρώην nakxes, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, ακόμα και με νέα διαπραγμάτευση για την καταβολή των οφειλομένων.
Συνεπώς, είναι πιθανό να συμβεί κάτι ανάλογο με την υπόθεση των Ισπανών και να αφαιρεθούν 2 βαθμοί για κάθε παίκτη (συνολικά 8). Οσον αφορά το θέμα των Λόπεθ και κατ’ επέκταση την επιστροφή 4 βαθμών και τον ορισμό του αγώνα με τον Ατρόμητο, αυτό θα εξεταστεί αύριο από την Επιτροπή Εφέσεων ins ΕΠΟ.
Μηνυτήρια αναφορά Στο μεταξύ, τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας ΜανουσάKns, Γιάννης Φασομιτάκης, Αντώνης Κουτάντος, και ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ, με τον πρόεδρο του Νίκο Διαλυνά, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη, στον εισαγγελέα Ηρακλείου, Νίκο Μαρκάκη. Κατέθεσαν παραστατικά, τιμολόγια και αποδείξει, ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο στα βιβλία της κρητικής ΠΑΕ από το 2006 μέχρι και σήμερα, διάστημα στο οποίο γιγαντώθηκαν τα χρέη της κρητικής ομάδας. Βεβαίως, ο Πουλινάκης από την πλευρά του είχε προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέα Μανουσάκη, από τον οποίον ζητάει 400.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή κατηγορήθηκε από αυτόν ευθέως για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
Κατά τα άλλα, σήμερα θα εκδικαστεί η έφεση του ΟΦΗ από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό). Σημειωτέον, ο ΟΦΗ θα παίξει με τους γνωστούς 15 και στα δύο ματς με την Ξάνθη (κύπελλο αύριο και πρωτάθλημα την Κυριακή), αφού οι νεοαποκτηθέντες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι εξελίξεις έχουν μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα (!) Συνεπώς, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν μπορεί να ελπίζει σε ροτέισον στα δύο παιχνίδια, ενώ και οι ίδιοι οι παίκτες βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook