“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 5 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Δύο ακόμα τεράστιες απώλειες μετράει το ρόστερ του ΟΦΗ, με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει πλέον μόλις 13 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές που έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και δεν ταξίδεψαν στην Ξάνθη για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου με την ομώνυμη ομάδα είναι οι Γιόργκι Λόρια και Γκιόργκι Μερεμπασβίλι. Η υπομονή των δύο Γεωργιανών εξαντλήθηκε καθώς, παρά τις υποσχέσεις των διοικούντων τους Κρητικούς για καταβολή μέρους των οφειλομένων, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι αμφότεροι έκαναν γνωστό πως δεν θα αγωνιστούν κόντρα στους Κρητικούς. Βέβαια για τον Λόρια αναπτύχθηκε έντονη φημολογία πως υπήρξε ένα προσωπικό πρόβλημα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του παίκτη. Μάλιστα ο Μερεμπασβίλι με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα contra.gr ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα του ΟΦΗ: «Από τον ΟΦΗ τελείωσα. Είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό, αλλά δεν μπορώ να παίξω χωρίς σεβασμό. Ηθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα και τον κόσμο που δουλεύει γι’ αυτήν. Αλλά αυτοί δεν το θέλησαν, δεν έχω άλλη λύση» ήταν τα λόγια του Γκιόργκι Μερεμπασβίλι και σε ερώτηση αν σκέφτεται τη νομική οδό για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του τόνισε: «Ναι, στέλνω αύριο την προσφυγή μου. Και περιμένω να δω αποτελέσματα». Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Νίκος Αναστόπουλος πλέον πρέπει να εύχεται να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός μιας και δίπλα του στον πάγκο θα βρίσκονται μόλις δύο ποδοσφαιριστές και ο ένας θς είναι τερματοφύλακας (πιθανότατα ο Γιαγκόζης).

ΦΩΣ

Χωρίς του Γεωργιανούς Μερεμπασβίλι και Λόρια ταξίδεψε ο ΟΦΗ στην Ξάνθη για τη σημερινή ρεβάνς στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Όσον αφορά τους λόγους που ακούστηκαν για την απουσία των δύο, για μεν τον Λόρια ότι είναι άρρωστη η γυναίκα του, για δε τον Μερεμπασβίλι ότι υπάρχει και αθέτηση υποσχέσεων εκ μέρους της ΠΑΕ προς τον ποδοσφαιριστή. Την ώρα πάντως που η αποστολή βρισκόταν στην Ξάνθη ο Μερεμπασβίλι επιβεβαίωσε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον σύλλογο, τονίζοντας ότι «τέλειωσα με τον ΟΦΗ, δεν με σέβονται». Μάλιστα αποκάλυψε ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει προσφυγή ζητώντας τα δεδουλευμένα. Τι ακριβώς συμβαίνει με όλα αυτά που γίνονται στο εσωτερικό της ηρακλειώτικης ΠΑΕ θυμίζει την περίπτωση ανθρώπου που ψάχνει… ψύλλους στα άχυρα, όμως δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα. Με δεδομένες τις απουσίες αυτές αλλά και εκείνες των ανέτοιμων Τζορτζ και Μονιάκη, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ο Νίκος Αναστόπουλος θα έχει στο πλευρό του 13 όλους και όλους ποδοσφαιριστές Από αυτούς οι Αγριμάκης, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Περογαμβράκης, Μανιδάκης, Ροβι’θης, Κουτσιανικούλης θα βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, ενώ στον πάγκο θα μείνουν οι Γιαγκιόζης, Μαραθιανός. Από εκεί και πέρα, ενδεικτική είτε της δεινής οικονομικής κατάστασης είτε της αδιαφορίας που υπάρχει, καθώς δεν φαίνεται ελπίδα σωτηρίας, είναι το γεγονός ότι η κρητική ΠΑΕ δεν πλήρωσε το παράβολο για την εκδίκαση της έφεσης που είχε καταθέσει εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, από τη στιγμή που δεν συζητήθηκε, η υπόθεση παραμένει ως έχει. Με βάση όλα τα παραπάνω η προσοχή και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΠΑΕ εστιάζονται στην προγραμματισμένη για την επόμενη Παρασκευή 13 του μηνός εκδίκαση της αίτησης για υπαγωγή στο πτωχευτικό άρθρο 99. Η περίπτωση αυτή χαρακτηρίζεται από τους ιθύνοντες ως «σανίδα σωτηρίας» για τον ΟΦΗ, αφού πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο να ελπίζει, θα εκδικαστεί στο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και όπως έλεγαν στο περιβάλλον της ΠΑΕ αισιοδοξούν ότι μπορούν να την κερδίσουν, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα φυσικά πρόσωπα. Όπως πιστεύουν στον σύλλογο, σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα τους την άλλη Παρασκευή θα επιστραφούν οι τέσσερις βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί για τις υποθέσεις των Χόρχε και Ζόρντι Λόπεζ και θα οριστεί το ματς με τον Ατρόμητο. Από εκεί και περά, όσον αφορά την περίπτωση του Πέσιτς και την ςπιστροφή των 6 βαθμών που έχουν αφαιρεθεί, στον ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει διορία ως το τέλος Απριλίου για να πληρώσουν ή να διακανονίσουν την οφειλή.

Sportday

“Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε μόνον δεκατρείς Καβάλα πάμε στον καιρό, με τον καιρό, με τη βροχή”. Κάπως έτσι θα μπορούσε να… τραγουδηθεί το δράμα του ΟΦΗ, αφού για τον αποψινό αγώνα Κυπέλλου ταξίδεψαν για τη Θράκη μόλις 13 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο τερματοφύλακες.
Και τούτο διότι χθες προέκυψε θέμα και με τους δύο Γεωργιανούς, τον Γκριόργκι Μερεμπασβίλι και τον Γκριόργκι Λόρια. Ο πρώτος επικαλέστηκε επέμβαση στο στόμα που δεν του επιτρέπει ν” αγωνιστεί, αλλά οι πληροφορίες τον θέλουν δυσαρεστημένο που η διοίκηση αθέτησε για μία ακόμη φορά κάποιες οικονομικές υποσχέσεις απέναντι του. Ο δε Λόρια επικαλέστηκε ασθένεια της συζύγου του. λέγοντας πως αν είναι καλύτερα, ίσως ταξιδέψει αυθημερόν στην Ξάνθη! Αλήθεια ή ψέματα, ο ίδιος το ξέρει. Πολλοί πάντως δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις ότι αίφνης προέκυψε πρόβλημα σε… σετ. καθώς πρόκειται για δύο συμπατριώτες. Οπως και αν έχει. η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει στον ΟΦΗ κι απομένει να δούμε πόσο θ’ αντέξει ακόμη να πορεύεται με τα ψέματα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η διοικούσα επιτροπή έκανε πίσω στην κατάθεση έφεσης για την τιμωρία της έδρας, πριν μάλιστα από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να διεξαχθούν, ούτως ή άλλως.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook