«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 7 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα ρεπορτάζ που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: ΑΡΓΟΣ… ΘΑΝΑΤΟΣ
 Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, απορρίπτοντας την έφεση για την έγκριση των εννέα χειμερινών μεταγραφών και οι Κρητικοί συνεχίζουν με τους «15», που αργά ή γρήγορα θα ξεμείνουν από δυνάμεις και ενδεχομένου να αναγκαστούν ορισμένοι από αυτούς που φυσικό παραμένουν απλήρωτοι, να εγκαταλείψουν το καράβι. Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, ζητώντας από την ΕΠΟ να απαιτήσει από ολες τις ΠΑΕ βεβαιώσεις περί μη ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για πρώην παίκτες τους και, αν δεν δοθούν, να ανακληθούν και αυτών τα δελτία, που εξέδωσε τον Γενάρη.
Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ εκφράζει την οργή της από την ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου (Τμήματος Εφέσεων) της ΕΠΟ. Με βάση το σκεπτικό, η Επιτροπή Ιδιότητα Μεταγραφών Tns ΕΠΟ οφείλει πλέον να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που πιστοποιούν οφειλές όλων των ΠΑΕ προς πρώην ποδοσφαιριστές της και προς αποκατάσταση της ισονομίας, να επανεξετάσει τον τρόπο έκδοσης. κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, των δελτίων μεταγραφών σε όλες τις ΠΑΕ, ώστε να προσκομίσουν βεβαιώσει (όχι μόνο υπεύθυνες δηλώσεις) περί μη υπάρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τους όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές$ που ήδη διατηρούν στη δύναμη τους, αλλά και για τους πρώην. Σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται να ανακαλέσει όλα τα δελτία». Επιπλέον, υπάρχουν αιχμές και προς τον ΠΣΑΠ, ενώ επισημαίνεται ότι «δεν μπορεί να παραβιάζεται η ισότητα και να μην ελέγχονται οι αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ υπό την κάλυψη του αυτοδιοίκητου».
Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της  ΠΑΕ, Mανώλης Φωτάκης χαρακτήρισε, στον 9.84, την απόφαση «σκάνδαλο, διότι δεν γίνεται να ζητούνται διακανονισμοί, για οφειλές σε πρώην παίκτη, από την Επιτροπή Μεταγραφών. Αυτό είναι θέμα της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων». Η γραμμή υπεράσπισης ήταν ότι «εφόσον υπάρχουν ενημερότητα και υπεύθυνη δήλωση τns ΠΑΕ, τότε η ΕΙΜ δεσμεύεται να εκδώσει τα δελτία». Μάλιστα, μίλησε και για την υπόθεση Πέσιτς και παραδέχτηκε ότι δεν θέλει ο ΟΦΗ να πληρώσει (!).
Τα μεταγροφικα αποκτήματα του ΟΦΗ δεν πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, αφού το διαιτητικό δικαστήριο εφέσεων δεν ενέκρινε την έκδοση δελτίων.
ΦΩΣ: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΟΦΗ
Στη χθεσινή της ανακοίνωση, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι απέρριψε εντέλει την έφεση του ΟΦΗ για την έκδοση δελτίων σε εννέα ποδοσφαιριστές, που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Η παραπάνω απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου βάζει«θηλιά» στον λαιμό των Κρητικών, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη χρονιά με 14-16 παίκτες. Οι Ηρακλειώτες βράζουν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θεωρούν σκάνδαλο όσα συνέβησαν, αλλά δεν τα παρατούν και δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης. Οι ιθύνοντες του Ομίλου εξετάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους και δεν καταθέτουν τα όπλα, παρά τον «βρόμικο πόλεμο» που δέχονται, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Μανώλης Φωτάκης δήλωσε στο Ράδιο 9,84 για το θέμα: «Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν αρνητική, αφού είδα όλα όσα αντιμετωπίσαμε στην εκδίκαση της υπόθεσης. Είδαμε τους ισχυρισμούς των μελών της Επιτροπής και όπως μου είπε ο πρόεδρος που είναι ένας καλός δικηγόρος και που έχει καλό όνομα, ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να πάμε διακανονισμούς για τις παλιές οφειλές. Του εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα, πέραν του Ολυμπιακού, πιθανότατα, που δεν οφείλει σε πρώην ποδοσφαιριστές.
Εξήγησα στην Επιτροπή ότι είναι διαφορετικά η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων και η επιτροπή για την έκδοση των δελτίων. Για την υπόθεση του Πέσιτς τους εξήγησα ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Ακόμα και εκείνη η υπόθεση είναι σκανδαλώδης.
Δεν μπορεί ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο να τιμωρηθεί δύο φορές για την ίδια πράξη. Σου αφαιρεί 6 βαθμούς και στη συνέχεια δεν σου εκδίδει τα δελτία. Τριάντα χρόνια μαχόμενος δικηγόρος, δεν έχω δει ξανά τέτοιο σκεπτικό. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι θα δώσουμε τη μάχη. Με λυπεί ότι δεν μας αφήνουν ούτε αγωνιστικά. Για να δείτε τη διάσταση του θέματος, ο Πανθρακικός έβαλε θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ότι ο επόμενος αγώνας είναι εναντίον εκείνου και όχι με την Ξάνθη.
Ο Πανθρακικός προσέφυγε στην Εφέσεων κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας ζητώντας να παίξει ο ΟΦΗ χωρίς κόσμο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Συζήτησα το θέμα με συνάδελφο που είναι στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και μου είπε ότι έχουμε δίκια 1.000%. Ο κύριος Ανδρόνικος μου είπε ότι έχει τέσσερις καταγγελίες εις βάρος του ΟΦΗ. Ποιος έκανε αυτές τις καταγγελίες; Μαθαίνω ότι ο κύριος Δημητρίου έχει καταγγελίες και για άλλες ΠΑΕ.
Γιατί δεν τις δίνει και εκείνες; Αμέσως αμέσως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει οφειλές. Γιατί τους εκδίδει τα δελτία;».
Πάντως ο Μάνθος Πουλινάκης τόνισε στο gazzetta.gr ότι υπάρχει τρόπος για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος των «μελανόλευκων» είπε: «Η ΠΑΕ μπορεί να βγάλει δελτία για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Τι πρέπει να κάνει; Τη Δευτέρα το πρωί μπορεί να προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Ηρακλείου. Η ομάδα μπορεί να κερδίσει την προσωρινή διαταγή για την έκδοση των δελτίων μέχρι να συγκροτηθεί και να συσταθεί σε σώμα το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ».
Στα αγωνιστικά, το αυριανό ματς με την Ξάνθη στο «Γεντί Κουλέ» μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ενώ όπως όλα δείχνουν οι Γεωργιανοί Λόρια και Μερεμπασβίλι θα μαλακώσουν τη στάση τους και θα δώσουν το «παρών». Από το ματς με τους ακρίτες δεν θα λείψει ούτε ο Τζορτζ, αφού αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή και θα χρησιμοποιηθεί για λίγα λεπτά, καθότι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι η αποστολή των Ηρακλειωτών έζησε μια μικρή Οδύσσεια την Παρασκευή, κατά την επιστροφή της από τη Θράκη, καθώς το ταξίδι διήρκεσε 12 ώρες, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.
• Με «αιχμηρή» ανακοίνωση καυτηρίασε χθες το βράδυ τις εξελίξεις σχετικά με τη μη έκδοση εννέα δελτίων η ΠΑΕ ΟΦΗ. Μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση των Κρητικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ εκφράζει τον προβληματισμό της, τη θλίψη της, την έντονη αγανάκτησή της, αλλά και την οργή της, από την ανάγνωση όχι μόνο του διατακτικού, αλλά ιδιαίτερα του σκεπτικού της υπ’αρ. 7/2015 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου (Τμήματος Εφέσεων) της ΕΠΟ. Με βάση το καινοφανές για τα μέχρι τώρα ισχύοντα για τις μεταγραφές δεδομένα, σκεπτικό του ως άνω δευτεροβαθμίου οργάνου, η Επιτροπή Ιδιότητος Μεταγραφών της ΕΠΟ οφείλει πλέον, αμελλητί, να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που πιστοποιούν οφειλές όλων των ΠΑΕ προς πρώην ποδοσφαιριστές της. Η ΠΑΕ ΟΦΗ, επαντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό της Κυβέρνησης να ασκήσει τις αρμοδιότητες του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαταραχθείσα αρχή της ισονομίας στον χώρο των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, η οποία βάναυσα παραβιάστηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση η συνταγματική αρχή της ισότητας δεν μπορεί να παραβιάζεται και να μην ελέγχονται οι αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ υπό την κάλυψη του αυτοδιοίκητου.
ΥΓ.: Αλήθεια, ο ΠΣΑΠ με την άκρως επιλεκτική ευαισθησία, τι θα κάνει τώρα που αρκετά και μάλιστα νεαρά σε ηλικία μέλη του, έχουν υποστεί μια κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων;».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook