“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 9 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, μέσα από τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” τα κυριότερα ρεπορτάζ που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Κάποτε, ο Παντελής Καπετάνος ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (από τον Ιανουάριο του 2006 ως ιο καλοκαίρι του 2008), είχε γίνει ειρωνικό σύνθημα στα χείλη των οπαδών ins ομάδας του και των αντιπάλων. «Βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω, Καπετάνο, Καπετάνο». Εξι χρόνια αργότερα, και έπειτα από επιτυχημένο πέρασμα και πολλά γκολ στη Ρουμανία (Στεάουα Βουκουρεστίου και Κλουζ), ο υψηλόσωμος επιθετικός της Ξάνθης όχι μόνο τα… βάζει, αλλά έχει εξελιχθεί σε γκολεαδόρ, που δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας παράλληλα και πολύ όμορφα τέρματα, όπως το χθεσινό εναντίον του ΟΦΗ, με το οποίο η ομάδα του άλωσε το «Γεντί Κουλέ» (1-0). Ενα σεντερφορίσιο γκολ… μαχαιριά, το οποίο, μεταφορικά, πέθανε τον εξουθενωμένο ΟΦΗ, που απορεί κανείς πώς στέκεται ακόμα όρθιος, με τους ηρωικούς παραμένοντας στο ράστερ.
Ο Καπετάνος δεν έχει γίνει μόνο killer, έχοντας φτάσει τα εννέα γκολ αλλά είναι και ηγέτης για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ελλείψει του ποιοτικού και «εγκέφαλου» αυτής της ομάδας, του Κλέιτον Σίλβα, πήρε προσωπικά το θέμα και, ερχόμενος από τον πάγκο, αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό σε μία ημέρα όπου η Ξάνθη δεν έθελξε και με την απόδοσή της. Φυσικά, ο εν λόγω στράικερ πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά όλη τη δουλειά την έκανε ο Αντριαν Λουσέρο. Ο Αργεντινός αριστεροπόδαρος μέσος έκανε τη διαφορά από τη στιγμή που μπήκε στο ματς. Εκανε άνω-κάτω τον αντίπαλο με τις ενέργειές του στο δημιουργικό κομμάτι και με μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια έχρισε τον Καπετάνο σκόρερ, με μία υπέροχη ασίστ. Ο Λουσέρο έχει πλέον τον ίδιο αριθμό ασίστ και γκολ (5), δείχνοντας πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι για τη Skoda. Εχουν «αδειάσει» Τα παλικάρια του Νίκου Αναστόπουλου, από την άλλη πλευρά, δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, αλλά δεν φτάνει μόνο η καρδιά και η θέληση. Οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τους παίκτες της κρητικής ομάδας, που, όσο και να παλεύουν και να αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό, δεν πείθουν αγωνιστικά. Εχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα και πολλά περισσότερα στην ανάπτυξη, βασιζόμενοι σε κάποιες εξάρσεις των Κουτσιανικούλη, Μερεμπασβίλι (κατά κύριο λόγο) και Περογαμβράκη. Οσο άντεχαν, βέβαια, μπορεί να μην απείλησαν, αλλά δεν αισθάνθηκαν και κανέναν μεγάλο κίνδυνο στην περιοχή τους. Είχαν ακόμα κουράγια και κόντραραν στα ίσα. Ουσιαστικά, όλα τελείωσαν με το που άνοιξε το σκορ η φιλοξενούμενη ομάδα. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα έδωσε προτεραιότητα στην αμυντική λειτουργία και ουσιαστικά κινδύνευσε μόνο από κάποια μακρινά σουτ. Στο ρελαντί, και χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, κατόρθωσε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα ως το τέλος.

Sportday

μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΟΦΗ και στην Ξάνθη, στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν πως η μεν Ξάνθη είχε τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές, ενώ ο ΟΦΗ όχι. Ο πάγκος ήταν αυτός που έφερε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Η εμπειρία και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, απέναντι σε έναν πολύ φιλότιμο ΟΦΗ που έκανε ό.τι μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αξίζει συγχαρητήρια για τη σοβαρότητα που έδειξε, τη συνοχή και την εξαιρετική της ανασταλτική λειτουργία. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα ευελπιστώντας να φτάσει και στην επίτευξη ενός τέρματος που θα του έδινε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και ίσως θα τα κατάφερνε, εάν Λουσέρο και Καπετάνος δεν είχαν συνεργαστεί με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ. Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε το 4-3-3 με τον Περογαμβράκη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Λουτσέσκου το 4-3-2-1. Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης πέρασε με τις δύο ομάδες να έχουν μόλις από μία καλή ευκαιρία για να σκοράρουν, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΟΦΗ βγήκε πιο μπροστά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει και να δημιουργηθούν κάποιες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλη αδυναμία στην τελική προσπάθεια, με τον Κουτσιανικούλη και τον Περογαμβράκη να μη δημιουργούν ευκαιρίες και τον Τζορτζ να είναι αρκετά φλύαρος. Η Ξάνθη, μετά και τη χθεσινή της νίκη. συνεχίζει την ανοδική της πορεία και βρίσκεται πλέον μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό, ενώ ο ΟΦΗ που πλέον δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό, έδωσε τουλάχιστον επιπλέον εμπειρίες σε νεαρά παιδιά που δείχνουν αν μη τι άλλο ικανά να κρατήσουν την ομάδα με αξιοπρέπεια.

Έθνος

Ο συνδυασμός δύο παιχτών της Ξάνθης, που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή, έδωσε τη «χαριστική βολή» στον ΟΦΗ, που πλέον μόνο με ένα θαύμα θα συνεχίσει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Λουσέρο δημιούργησε και ο Καπετάνος «εκτέλεσε» στο 65ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 1 -Ο υπέρ της ακριτικής ομάδας μέσα στο Ηράκλειο. Αυτό το αποτέλεσμα ώθησε ακόμα περισσότερο προς τον υποβιβασμό τους Κρητικούς, ενώ οι Θρακιώτες διατήρησαν τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα πλέι οφ. «Καταθέτουμε όσα ψυχικά αποθέματα μας έχουν απομείνει», τόνισε ο Νίκος Αναστόπουλος που εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Κύζα: «Ηταν απαράδεκτη…». Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, υπογράμμισε: «Πήραμε μια νίκη που την αξίο ένα θαύμα Ο Καπετάνος έδωσε Τη χαριστική βολή στον ΟΦΗ ζαμε». Η ομάδα του Ρουμάνου σε 11 αγώνες πρωταθλήματος μέσα στο 2015 έχει μόλις μία ήττα και αυτή από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook