«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Πέμπτη 12 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΙΟΝ 4»
Εκδικάστηκε η έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ για την αφαίρεση 4 βαθμών λόγω οφειλών στους Χόρχε και Ζόρνι Λόπεζ, με τους Κρητικούς να παίρνουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για την υποβολή υπομνημάτων. Η «μελανόλευκη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον Μανώλη Φωτάκη, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή τόνισε: «Εχουμε εξοφλήσει tous παίκτες και από τη στιγμή που η Σούπερ Λιγκ υποστηρίζει ότι ισχύει το μνημόνιο και δεν μετράει το πενθήμερο που δίνεται σαν διορία, τότε η δικαίωση του ΟΦΗ χρειάζεται να γίνει. Ο Ατρόμητος θέλει να οριστεί το ματς. Eμείς ζητάμε να κρίνετε την υπόθεση επί της ουσίας και όχι με τους τύπους. Ο ΟΦΗ πλήρωσε τις οφειλές μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες και κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος αφαίρεσης των βαθμών».
Χθες ένας ακόμα παίκτης από αυτούς που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο αποχώρησε από το Ηράκλειο. Ο λόγος για τον Κυριάκο Σαββίδη που πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις μία φορά στο φιλικό με τον Εργοτέλη και επιστρέφει στον ΠΑΟΚ.
Sportday: Η μόνη σωτηρία
Η μόνη σωτηρία Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ ΤΑΧΘΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
 «Αν ο ΟΦΗ βρεθεί στη Γ Εθνική θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να στηρίξουν ένα πλάνο για να ανέβει ξανά η ομάδα», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων ΟΦΗ, Νίκος Διαλυνάς.
Ωστόσο, τόνισε ότι «συζητήσεις επ’ αυτού μπορεί να γίνονται, άλλα δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο».
Οι πρώτες επίσημες φωνές, λοιπόν, για λύτρωση μέσω του υποβιβασμού στη Γ Εθνική είναι γεγονός. Ξεκαθάρισε, όμως, ο Νίκος Διαλυνάς ότι «θέση μας είναι στο νέο πλάνο μα μη συμμετάσχει βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον κανένα από τα διοικητικά πρόσωπα του ΟΦΗ την τελευταία τριετία, που είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τη σημερινή κατάσταση της ομάδας. Δεν αποκλείεται δε. να βρεθούν και υπόδικοι αν το κρίνει ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του ΟΦΗ».
Αφησε, πάντως, ένα μικρό παράθυρο: «Αν έχει η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ κάποιο βιώσιμο πλάνο, να δούμε πώς θα το υποστηρίζουμε. Αν δεν υπάρχει πλάνο, πρέπει εμείς, ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ που είναι θεματοφύλακας του συλλόγου, να διαμορφώσουμε το πλάνο για την επόμενη μέρα».
Εδώ να θυμίσουμε ότι απόψε οι τρεις «πυλώνες» του ΟΦΗ -ΠΑΕ. Ερασιτέχνης και Σύλλογος Μετόχων- έχουν κλείσει συνάντηση κι εκεί θα τεθούν τα πάντα επί τάπητος.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι μεταγραφές του Ιανουαρίου άρχισαν ν’ απελπίζονται. Ηδη ο Κυριάκος Σαββίδης, που είχε δοθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ βλέποντας ότι δεν βγαίνει το δελτίο του. επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι που παραμένουν και περιμένουν είναι επειδή απλώς δεν έχουν πού να πάνε.
ΦΩΣ: Κρίσιμο διήμερο για τον ΟΦΗ

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα προβλέπεται τις προσεχείς ώρες, τόσο για τους ιθύνοντες, το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τους πιστούς οπαδούς του χιλιοταλαιπωρημένου ΟΦΗ. Το μέλλον των «μελανόλευκων» κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή και πολλά θα εξαρτηθούν από τις σημερινές εξελίξεις και τις αυριανές… Σήμερα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο «Γεντί Κουλέ» η σύσκεψη που συγκάλεσε ο σύλλογος μετόχων με προσκεκλημένους τη διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ και εκπροσώπους του Ερασιτέχνη. Στη σχετική ανακοίνωση των Κρητικών, για το κρίσιμο ενδοοικογενειακο «ραντεβού», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μετά την απόρριψη της έφεσης του ΟΦΗ από την ΕΠΟ, για την έκδοση δελτίων των εννέα ποδοσφαιριστών, αυτή η κοινή συνάντηση είναι επιτακτική ενώ υπάρχουν θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επείγουν. Επιπλέον, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν φυσικά πρόσωπα (αφοί Βατσινά, Κουράκης, Μαχλάς, j Βρέντζος) κατά της Σούπερ Λίγκάς με την οποία ζητείται η προσωρινή διαταγή για παύση ποινών αφαίρεσης βαθμών από τη διοργανώτρια αρχή αλλά και για οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Από την απόφαση που θα προκύψει, θα κριθεί εν πολλοίς η πορεία του Ομίλου στο φετινό πρωτάθλημα, αφού αν δεν δικαιωθούν οι Κρητικοί, το μέλλον τους προβλέπεται άκρως δυσοίωνο. Ο Νίκος Αναστόπουλος μάλιστα ξεκαθάρισε στους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, ότι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να ξεδιαλύνει το τοπίο στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να πορευτούν αναλόγως στη συνέχεια. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδίκαση της έφεσης για το -4, η νομική υπηρεσία των «μελανόλευκων» τόνισε ότι εφόσον εξοφλήθηκαν οι δύο Λόπεθ, θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί που αφαιρέθηκαν. Ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε από τον Μανώλη Φωτάκη, ενώ στην ΠΑΕ δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να κατατεθούν υπομνήματα. Ο Κυριάκος Σαββίδης επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και περιμένει γνωμοδότηση από την ΕΠΟ προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Θεσσαλονικέων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook