ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια για τον ΟΦΗ του 2015 – 2016!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule αποκαλύπτει τα ΤΡΙΑ σενάρια που συζητήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και τα οποία αφορούν τον ΟΦΗ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως διαβάσατε και χθες, πρώτα, στο Gentikoule η πρώτη σκέψη για το υπόλοιπο μέρος της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι να συνεχίσει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ και παράλληλα να γίνεται η προετοιμασία για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Διαβάσατε χθες για τα ενδεχόμενα αγοράς ΑΦΜ άλλης ΠΑΕ ή συγχώνευσης με άλλη ομάδα προκειμένου να κερδιθεί χρόνος και ο ΟΦΗ να επανέλθει στην Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, πέραν των σεναρίων συμμετοχής σε Football League και Γ’ Εθνική, υπήρξε σενάριο και για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Σούπερ Λιγκ.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι από τον Σύλλογο Μετόχων και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Τζαγκαρουλάκη είχαν τρεις άξονες που αφορούσαν την πιθανή συμμετοχή του ΟΦΗ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ, Football League, Γ’ Εθνική). Αυτό που προκύπτει σαν… φημολογία είναι ότι υπάρχουν σε εξέλιξη παρασκηνιακές συζητήσεις και ζυμώσεις που πρόκειται να κορυφωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς στόχος όλων είναι να μην χαθεί καθόλου χρόνος και να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τον ερχόμενο Μάη.

Σενάριο 1ο: Συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ
Το πρώτο σενάριο αφορά την συμμετοχή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ της επόμενης περιόδου. Πως μπορεί να γίνει αυτό αφού η ομάδα δείχνει να υποβιβάζεται αγωνιστικά; Το σενάριο αφορά την μετονομασία άλλης ομάδας σε ΟΦΗ 1925 με αλλαγή έδρας και παραμένοντας στην ιδιοκτησία παλαιού ιδιοκτήτη. Παράδειγμα η μετονομασία της Χαλκηδόνας σε Ατρόμητο με κοινό ιδιοκτήτη (Γιώργο Σπανό).

Σενάριο 2ο: Συμμετοχή στην Football League
Eδώ υπάρχουν δύο κατευθύνσεις. Η μια αφορά την μετονομασία άλλης ομάδας σε ΟΦΗ 1925 με αλλαγή έδρας και παράλληλα ιδιοκτησίας παλαιού ιδιοκτήτη και προσθήκη επενδυτών. Παράδειγμα η μετονομασία της ΑΕ Ποντίων σε Ηρακλή όταν εκείνος αγωνιζόταν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και αυτομάτως βρέθηκε στην Football League. Η άλλη αφορά την εξαγορά άλλης ομάδας με επενδυτή και μετονομασία σε ΟΦΗ 1925 με αλλαγή έδρας.

Σενάριο 3ο: Συμμετοχή στην Γ’ Εθνική
Εδώ υπάρχουν περισσότερες κατευθύνσεις διαφορετικών επιλογών. Η πρώτη και η πιο… συζητήσιμη είναι η μετονομασία άλλης ομάδας σε οΦΗ 1925 με διαδικασία συγχώνευσης όπως προβλέπει ο νόμος για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η δεύτερη, είναι το χειρότερο σενάριο, αφορά την παρουσία της ομάδας στην Γ’ Εθνική με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ να είναι εκείνος που θα αναλάβει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σε αυτήν την περίπτωση κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η διαδικασία της εκκαθάρισης αφού αν δεν ολοκληρωθεί ο ΟΦΗ δεν θα μπορεί να γίνει ποτέ ΠΑΕ.

Η τρίτη είναι η μετονομασία άλλης ομάδας σε ΟΦΗ 1925 με αλλαγή έδρας με παλιό ιδιοκτήτη και προσθήκη επενδυτών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook