«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 14 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΜ
 Η έγκαιρη προετοιμασία για το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΠΑΕ και επανεκκίνησης από τη Γ Εθνική, αλλά και η διερεύνηση της απόκτησης άλλου ΑΦΜ, ήταν τα πιο σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν στην «οικογενειακή» σύσκεψη του ΟΦΗ (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, μέτοχοι, οργανωμένοι).
Βέβαια, ο Νίκος Μαχλάς  ζήτησε απ” όλους να περιμένουν άλλες δέκα μέρες μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές υποθέσεις (αφαίρεση βαθμών, δελτία νεοαποκτηθέντων, ασφαλιστικά μέτρα κατά Λίγκας), οι οποίες μπορεί να δώσουν ελπίδες παραμονής στη Super League, παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του ΟΦΗ. Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί επενδυτής που θα χρηματοδοτήσει τη νέα προσπάθεια, γι1 αυτό και θα διερευνηθούν άμεσα οι προθέσεις επιχειρηματιών της Κρήτης. Επίσης, ήδη άρχισαν οι διεργασίες για την επανασύσταση του ΟΦΗ 94 και την επιστροφή του στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ, ώστε να διευκολυνθεί η παραγωγή ταλέντων όπως είχε συμβεί και παλιότερα.
GOAL: Αν τριτώσει το… κακό, πάει για ρολά!
 Αν τριτώσει το… κακό, πάει για ρολά! Για τρίτη φορά οι πρώην πρόεδροι του ΟΦΗ κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ασφαλιστικά μέτρα κατά της Super League, με τα οποία ζητούν να μην ενεργοποιηθούν οι ποινές για αφαιρέσεις βαθμών από τη διοργανώτρια. Οι πρώην διοικητικοί παράγοντες ζήτησαν από το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση να ανακοινώσει την απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη και όχι σε δύο εβδομάδες γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα η ΠΑΕ είναι ακάλυπτη. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και τώρα και για αυτό ενεργοποιούνται συνεχώς οι καμπάνες αφού… σκάνε οι διακανονισμένες. αλλά ληξιπρόθεσμες οφειλές θυμίζουμε όμως  ότι οι δύο προηγούμενες φορές απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά και αυτό αναμένεται να συμβεί και τώρα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι u)s την Τρίτη θα πρέπει να πληρωθεί ένα τεράστιο ποσό (800.000 ευρώ συνολικά) σε Χόρχε. Ζόρντι Λόπεθ. αλλά και σε Βερόν. Μπούρμπο. Δασκαλάκη. Φραγκουλάκη. Διαφορετικά, δεν θα οριστεί το ματς με τον Πανθρακικό (προγραμματισμένο για Τετάρτη) και φυσικά θα αφαιρεθούν και άλλοι βαθμοί. Οσο δεν εξοφλούνται οι προαναφερθέντα, και όσοι προκύψουν στην πορεία, δεν θα ορίζονται τα ματς , άρα το λουκέτο είναι αναπόφευκτο.
Κατά τα άλλα  ο σύλλογος  μετόχων, μετη στήριξη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ θα επανιδρύσει τον ΟΦΗ ’94,  ο οποίος θα συμμετέχει τη νέα περίοδο στη Γ ΕΠΣΗ και σκοπός του θα είναι η παραγωγή ταλέντων.Στα αγωνιστικά, ο Νίκος Αναστόπουλος θα έχει στη διάθεσή του μία ενδεκάδα και δύο αλλαγές εν όψει Κέρκυρας αφού απουσιάζουν οι Μερεμπασβίλι (τιμωρημένος). Διαμανάκης και Μονιόκης  (τραυματίες).
ΦΩΣ: Παράταση στο «μαρτύριο»
Τελειωμό δεν έχουν οι φετινές εξωαγωνιστικές περιπέτειες του ΟΦΗ και τα πάντα πλέον κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, η οποία είναι… έτοιμη να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Χθες εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση των πρώην προέδρων της «μελανόλευκης» ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λίγκας και, όπως αναμενόταν, η απόφαση δεν γνωστοποιήθηκε επιτόπου. Οι άλλοτε ισχυροί άνδρες του Ομίλου ζήτησαν να συμβεί αυτό το πολύ μέχρι την προσεχή Τετάρτη, αφού ο χρόνος πιέζει και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Αλλωστε, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις έγκυρες προβλέψεις των ειδικών, σε περίπτωση που απορριφθούν τα ασφαλιστικά μέτρα το μέλλον τόυ ΟΦΗ θα είναι άκρως δυσοίωνο ελέω της αφαίρεσης βαθμών. Παράλληλα, το ιστορικό σωματείο της Κρήτης παραμένει απροστάτευτο από τους πιστωτές του, την ώρα μάλιστα που οι φήμες εμφανίζουν τους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεζ να επανέρχονται δριμύτεροι και να αξιώνουν εκ νέου την καταβολή της επόμενης διακανονισμένης και ληξιπρόθεσμης οφειλής. Το ποσό που θέλουν ανέρχεται συνολικά στις 100.000 ευρώ και αν δεν βρεθεί άκρη, αυτομάτως θα αφαιρεθούν ξανά βαθμοί! Το εφιαλτικό σκηνικό συμπληρώνει η λήξη της διορίας για καταβολή χρημάτων στους Βερόν, Μπούρμπο, Φραγκουλάκη και Δασκαλάκη… Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Γεντί Κουλέ» αργά το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία συμμετείχαν ο σύλλογος μετόχων, το ΔΣ της ΠΑΕ, τα μέλη του Ερασιτέχνη και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, συζητήθηκαν πολλά και διάφορα, ενώ τέθηκαν επί τάπητος τα σενάρια της επόμενης μέρας. Το πρώτο από αυτά αφορά τη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου με μετονομασία άλλης ομάδας σε ΟΦΗ 1925, που θα συνοδεύεται από αλλαγή έδρας και με το πλειοψηφικό πακέτο σε χέρια παλαιού ιδιοκτήτη. Επιπλέον, έπεσαν στο τραπέζι ακόμα και σκέψεις για τη Β’ Εθνική, με το παράδειγμα της ΑΕ Ποντίων, που «βαφτίστηκε» Ηρακλής, να αποτελεί οδηγό. Η τρίτη λύση που ακούστηκε ήταν αυτή της συμμετοχής στη Γ Εθνική με μετονομασία άλλης ομάδας σε ΟΦΗ 1925 έπειτα από διαδικασία συγχώνευσης, όπως προβλέπει ο νόμος για τα ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ δεν έλειψαν και οι προτάσεις για εμπλοκή του Ερασιτέχνη και φάση εκκαθάρισης. Επιπλέον, ήρθε και πάλι στο φως το σενάριο για ΟΦΗ 94 με συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα… Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι έξω από τον χώρο όπου διεξήχθη η σύσκεψη συγκεντρώθηκαν περίπου 50 φίλαθλοι των «μελανόλευκων» με διάθεση να αποδοκιμάσουν τους παρευρισκόμενους και να τους επικρίνουν δριμύτατα για τις πρόσφατες επιλογές τους. Ο Νίκος Μαχλάς από τη μεριά του ζήτησε δέκα μέρες υπομονή μέχρι να διευθετηθούν ορισμένα «καυτά» θέματα νομικής φύσεως. Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο «τελικός» της Κυριακής με την Κέρκυρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και ο Νίκος Αναστόπουλος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μονιάκη και Δαμιανάκη, όπως επίσης και στον τιμωρημένο Μερεμπασβίλι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook