«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 22 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: Εβαλε ο Θεός ΣΗΜΑΔΙ!

 

Επειτα από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ -με πρόεδρο τότε τον Μάνθο Πουλινόκη- κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η προσωρινή διαταγή που τον προστάτευε από τους πιστωτές του έδωσε ανάσα, όμως αφενός η επιτροπή αδειοδοτήσεων τού στέρησε το δικαίωμα κανονικής μεταγραφικής δραστηριότητας για τη συνέχεια και αφετέρου είχε ημερομηνία λήξης, αφού η διάδοχη διοικητική κατάσταση πιέστηκε από τις ποδοσφαιρικές αρχές και παραιτήθηκε από την προσφυγή.Τους τίτλους τέλους του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ έβαλε νωρίς χθες το μεσημέρι ο Νίκος Μαχλάς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου ανακοίνωσε την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της κρητικής ΠΑΕ κατήγγειλε μιας μορφής… μπούλινγκ στον ΟΦΗ από τις ποδοσφαιρικές αρχές! «Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι», είπε. «αλλά έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας. Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την  ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό. δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο: Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μη βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.
Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθε από το πρωτάθλημα Μπορούμε να αποσυρθούμί ελεύθεροι Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από τη σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι».
Η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ δεν απέφυγε το «πιστωτικό γεγονός» και κατ’ επέκταση σε αδυναμία παρουσίας στη Σούπερ Λιγκ. θυμίζουμε, λοιπόν, τους επτά «σταθμούς» αυτής της οδυνηρής πορείας.
Στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, ο ΟΦΗ πήγε με 14 παίκτες. Μετά, αυτό έγινε… συνήθεια. Η ομάδα του Αναστόπουλου απέκλεισε τους Κομοτηναίους. πραγματοποίησε μία εκκωφαντική νίκη επι του ΠΑΟΚ. όμως νομοτελειακά θα ερχόταν το κλατάρισμα.
όπως και ήρθε. Κάτι οι τιμωρίες, κάτι οι τραυματισμοί, στο τέλος οι ήρωες λύγισαν. Εβλεπαν, άλλωστε, ότι οι υποσχέσεις δεν είχαν αντίκρισμα.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΝΕ

Η τελευταία αμυδρή ελπίδα ήταν να πάρουν, αν μη η άλλο, πίσω τους βαθμούς από την υπόθεση των Λόπεθ και να διεξαχθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο. Η απόφαση δεν επέστρεψε τους βαθμούς και απλώς όριζε τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Εκεί. πλέον, όλοι αντιλήφθηκαν πως δεν είχε νόημα να παίζει η ομάδα και να διακινδυνεύουν την υγεία τους παίκτες που έπαιζαν με τραυματισμούς (Μονιάκης, Τζορτζ. Δαμιανάκης).
Η «SD» ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ 11 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣΗΜΕΣ

ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΛΟΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 90.000 ΕΥΡΟ Μόλις είδε τον ήλιο του Ηρακλείου και τις παραλίες της Κρήτης τρελάθηκε! Πόσω μάλλον μετά το πρώτο του τετ α τετ με τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο Λόρια που είναι και διεθνής με τη Γεωργία έφυγε νύχτα -μαζί με άλλους Η συμπαίκτες του- από την ομάδα της ζωής του, Ντιναμό Τιφλίδας μετά από μία ήττα από την Αστάνα.
Δεν θα αργήσει να βρει εργοδότη…
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ Ξεκίνησε τη χρονιά και ο Γκατούζο δεν τον χρησιμοποιούσε ούτε στο οικογενειακό δίτερμα Τον Σεπτέμβριο υπέγραψε επαγγελματικά συμβόλαιο. Η ζωή του άλλαξε τον Ιανουάριο. Εφυγε ο Στάθης, ο Αρτάλα ήταν πιο πολύ τραυματίας, παρά ποδοσφαιριστής και ο «Μανωλιάς» άδραξε την ευκαιρία. «Βαφτίστηκε» με τον Ολυμπιακά, εφεξής δεν έχασε ματς και ο Κώστας Τσάνας τον κάλεσε στην Εθνική Ελπίδων.
ΜΑΝΟΛΗΣ ΦΑΖΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ Από τα «κοπέλια» που κέρδισαν το χειροκρότημα και την εκτίμηση της ποδοσφαιρικής πιάτσας, μια και ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια ζωής! Ξεκίνησε να κλοτσάει την μπάλα στις ακαδημίες του Π ΑΝΟΜ. Πριν έξι χρόνια πέρασε το κατώφλι των ακαδημιών του ΟΦΗ. Ο Βολονάκης στην Κ-20 από δεξί μπακ τον έχρισε στόπερ και μέσα στο 2015 μέτρησε 15 αγώνες!

ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ Μία ακόμη περίπτωση που χτύπησε limit-up στο χρηματιστήριο της Super League. Παλικάρι. Στον τελευταίο αγώνα με τον Πανθρακικό έγινε ο ορισμός της αυτοθυσίας, μια και έπαιζε με θλάση. Από τα 7 του δηλώνει Ομιλήτης και το αριστερό του πόδι σε συνδυασμό με τις επιθετικές του άμυνες τον αναγορεύουν σε project για επένδυση. Χαμένος δεν θα πάει…
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 35.000 EYPΩ«Είμαι ο τελευταίος που θα φύγω…», έλεγε και το εννοούσε. Ηταν ο αρχηγός στο γήπεδο. Η ψυχή στα αποδυτήρια. Εκείνος που πάτησε χθες το «Γεντί Κουλέ» αγκαλιά με τον γιόκα του και ξέσπασε σε κλάματα, μια και δεν ήθελε να το πιστέψει. Από μικρό παιδί ΟΦΗ. το κορμί του είναι γεμάτο τατουάζ που εκδηλώνουν την αγάπη του προς την κρητική ομάδα.
ΖΕΛΙΚΟ ΚΑΛΑΪΖΙΤΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 40.000 EYPΩ Θα μπορούσε να είχε βγει σε… σύνταξη! θα μπορούσε να μην «παίζει» με την υστεροφημία του. Εκείνος, όμως εκεί. Μέρος μίας μίζερης καθημερινότητας. 50 ημέρες πριν τα 37α γενέθλιά του. Ο απόλυτος επαγγελματίας. Αυτός που έβαζε από την τσέπη του για τις… βενζίνες των «μικρών». Ο Κάλαϊζιτς κύριος ήρθε και κύριος αποχωρεί διά παντός από τον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 80.000 ΕΥΡΩ Φέρει τη σφραγίδα του φετινού high-light του ΟΦΗ. Σημειώνοντας το 1-2 στο 95′ στη Λεωφόρο! Ο Γιώργος Μακρής έγινε ένα με την εξέδρα μολονότι είναι σχεδόν δύο χρόνια στην ομάδα. Πέρυσι δεν πήρε τσιγάρο και όμως έμεινε. Τον Ιανουάριο είχε τουλάχιστον δύο προτάσεις και όμως έριξε άκυρο! «Οχι άλλη ξεφτίλα», εκστόμισε. ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στις εξελίξεις του αφανισμού…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 60.000 EYPΩ Εφαγε τα νιάτα του (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) μια και είναι στο νησί από το καλοκαίρι του 2012. μα δεν το μετάνιωσε. «Είναι ιδέα να φοράς τη φανέλα του ΟΦΗ», έλεγε ακόμη και χθες το πρωί στο περιβάλλον του. Ο Λαμπρόπουλος που με δικά του έξοδα κάλυψε την αποθεραπεία του από επέμβαση στο γόνατο, δεν έκανε καν προσφυγή στην κρητική ομάδα. Τα λόγια είναι περιττά…
ΜΑΪΡΟΝ TZΟPTZ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 40.000 EYPΩ Πού ‘να το ‘ξερε ο ποδοσφαιρικός του μέντορας.Ρόναλντ Γκόμες, όταν τον έβαζε στο αεροπλάνο για το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκείνος θυμόταν ένα ΟΦΗ με τον…Φέργκιουσον στον πάγκο (Εγκε Γκέραρντ). μία ομάδα που έσφυζε από ενέργεια (συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Το εγγόνι του ήρθε στο Ηράκλειο, έζησε την οδυνηρή εμπειρία, αλλά το ταλέντο του αξίζει και με το παραπάνω.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 100.000 EYPΩ Μέλος της φουρνιάς των 88άρηδων που το 2008 έφθασαν στον τελικό του EURO Νέων! Το εξαργύρωσε με τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. αλλά το μυαλό του δεν ξεκόλλησε από το Ηράκλειο. Στον φετινό Γολγοθά μαζί με τον «κολλητό» του Λαμπρόπουλο προσπάθησαν να διατηρήσουν το ηθικό ακμαίο στα αποδυτήρια. Το καφέ της ιδιοκτησίας του έμελλε να γίνει στέκι που στέγασε τις ανησυχίες όλων…
ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΜΕΡΕΜΠΑΣΒΙΛΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 60.000 EYΩQ«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα», έλεγε γεμάτος καμάρι και περηφάνια ο Μερεμπασβίλι για το peak της καριέρας του με το «διπλό» απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο άνθρωπος είχε να θρέψει και τα στάματα της οικογένειάς του μια και στη Γεωργία έπαιρνε ψίχουλα και παρ’ όλ’ αυτά ακολούθησε τον ΟΦΗ μέχρι το φινάλε. Η επόμενη μέρα για τον ίδιο δεν θα αργήσει να έρθει…
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Μόλις ο Νίκος Μαχλάς του ζήτησε να αναλάβει ένα καράβι εν τρικυμία εκείνος δεν φοβήθηκε τη ναυτία. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο, δεν αξίωσε ευρώ και απλώς έγινε κοινωνός σε ένα ποδοσφαιρικό όνειρο που δεν είχε happyend. Δεν υπήρχε μέρα που να μη μεταφέρει την αισιοδοξία στους ήρωες του και έζησε και ο ίδιος τη στιγμή του. νικώντας τον Π AO Κ (3-1)

ΜΕΣΑ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΦΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο Γιώργος Μακράς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, πηγαίνοντας προς τη θύρα 4. για να πετάξει τη φανέλα του.
Μπορεί ο ΟΦΗ να μην έπαιξε χθες στον προγραμματισμένο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια και νωρίτερα ο Νίκος Μαχλάς είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, ωστόσο οι «μελανόλευκοι» πήγαν στο «Γεντί Κουλέ», όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 οπαδοί, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.
Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, με τον κόσμο να φωνάζει «Μια ζωή θα είμαι εκεί  σ’ όποια κι αν παίζεις Εθνική!». Μέχρι και ο προπονητής του ΠΑΣ έδειχνε φορτισμένος, αλλά λογικό αφού ο Γιάννης Πετρόκης είναι Κρητικός κι έχει φορέσει στα νιάτα του τη φανέλα του ΟΦΗ. ενώ πρόπερσι κάθισε στον πάγκο του.
Οπως δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «ο ΟΦΗ είναι μία πολύ μεγάλη ιδέα. Εχει πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα. Σήμερα είναι μία από τις χειρότερες μέρες της ομάδας. Αυτό προέκυψε γιατί έγιναν πολλά λάθη. 0 ΟΦΗ. όμως. είναι μεγάλο μέγεθος και δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του κόσμου και της ομάδας η κακομοιριά και η απαισιοδοξία, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον κόσμο. Αυτά που έχω προσφέρει είναι πολύ λιγότερα από όσα έχω εισπράξει. Εύχομαι σύντομα η Με τον γιο του, Γιώργο, πήγε στο «Γεντί Κουλέ» ο Μανόλης Μονιάκης.Η ομάδα να βρει τον δρόμο της».
Μια κουβέντα παρηγοριάς είχε και ο αρχηγός του ΠΑΣ. Γιώργος Ντάσιος: «Είναι κρίμα για αυτή την ομάδα και αυτά τα παιδιά. Αντέξανε πολύ καιρό και αξίζουν πολλά μπράβο. Είναι το επάγγελμά μας και από αυτό ζούμε τις οικογένειές μας. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος πως ο ΟΦΗ θα βρει τον δρόμο του».
Από τη μεριά του. ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς τόνισε: «Είναι η πιο άσχημα μέρα στην ιστορία της ομάδας, θα γραφτεί στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ. 0 ΟΦΗ έχει ιστορία και θα υπάρχει και επόμενη μέρα.Εχει κόσμο και θα βρεθεί εκεί που αξίζει.Επί δύο μήνες περάσαμε δύσκολες στιγμές. Δεν το έχω ξαναζήσει».
«We have never betrayed you» (Δεν σας προδώσαμε ποτέ), έγραφε το πανό των οπαδών του ΟΦΗ.

GOAL: «ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ»
 Εμφανώς συγκινημένος ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε να πει λίγο λόγια κοι να εκφράσει την αφοσίωση του στον σύλλογο: «Την αγάπη και την αφοσίωσή μου στην ομάδα έχω αποδείξει εμπράκτως, γι’ αυτό είμαι εδώ κοντά στους παίκτες και τη διοίκηση, όσους απέμειναν. Για τα άλλα θέματα και τις νομικές υποθέσεις δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν είμαι νομικός.
Δεν σχολιάζω την απόφαση της διοίκησης» είπε ο Ελληνας τεχνικός που είχε μια ζεστή αγκαλιά και μια ωραία κουβέντα με τον προπονητή του ΠΑΣ. Γιάννη Πετράκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» Ο τεχνικός των Ιωαννίνων. Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έχει περάσει και αυτός από τον πάγκο του ΟΦΗ και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει της συνέχειας: «Μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΟΦΗ, πολλά και σημαντικά λάθη έφεραν εδώ τον ΟΦΗ. Είναι μεγάλο μέγεθος, όμως, δεν ταιριάζει στην Κρήτη και στον σύλλογο η μοιρολατρία. Οσοι αγαπούν τον ΟΦΗ, που πιστεύω είναι πολλοί, να βάλουν… πλάτη για την επιστροφή».
■ Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη χθες το μεσημέρι στο «Γεντί Κουλέ», με αποτέλεσμα να λυγίσουν ακόμα και οι μικροί φίλοι του ΟΦΗ Σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με σκυμμένα κεφάλια και πολλά δακρυσμένα μάτια, οι 1.000 περίπου οπαδοί του ΟΦΗ αποχαιρέτησαν την ομάδα και έστειλαν μήνυμα στήριξης «ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ» Δεν μπορούσε να συγκρατήσει το δάκρυά του ο Λόρια, ο οποίος δέθηκε με την ομάδα. Η 21η Μαρτίου του 2015 θα χαρακτηριστεί ως η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του ΟΦΗ, για το ηρακλειώτικο. το κρητικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οχι γιατί η ομάδα δεν θα αγωνίζεται από του χρόνου στη Super League, άλλωστε έχει υποβιβαστεί άλλες δύο φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο φεύγει από τα μεγάλα σαλόνια και οδεύει ολοταχώς στη Γ’ εθνική. Ο πιο ξακουστός σύλλογος της Κρήτης δήλωσε την αποχώρησή του από τη Super League, μία απόφαση που έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όλο τον φίλαθλο κόσμο.
Περισσότεροι από 1.000 Ομιλίτες βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο «Γεντί Κουλέ», για το τελευταίο χειροκρότημα. Ποδοσφαιριστές και προπονητής χειροκροτήθηκαν απλόχερα και θερμά για την ηρωική φετινή τους προσπάθεια και ανταπέδωσαν.
Φίλαθλοι, αρκετοί από αυτούς (μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά και νεότεροι) με δάκρυα στα μάτια, όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές. Συγκινητικές στιγμές με τους Μπάμπη Δαμιανάκη, Γιώργο Μακρή, Μανώλη Μονιάκη, Μιχάλη Αγριμάκη, Γκιόργκι Λόρια και αρκετούς άλλους παίκτες να δακρύζουν.
Ο αποχαιρετισμός έγινε με δάκρυα, αν και δεν αρμόζουν δάκρυα για έναν τεράστιο σύλλογο με τεράστια ιστορία, πολύ κόσμο στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν και πολύ βαριά φανέλα.
Το σύνθημα: «Μία ζωή θα είμαι εκεί, σε όποια κι αν παίζεις Εθνική, κι αν έπαιζες στον ουρανό, θα πέθαινα για να σε δω. 0ΦΑΡΑ πόσο σε αγαπώ» δόνησε την ατμόσφαιρα, από τους φιλάθλους στο πέταλο της θύρας 4. Εκεί υπήρχε ένα πανό που έγραφε: «we have never betrayed γου, 0fi for ever». Δηλαδή: «Δεν σε έχουμε προδώσει ποτέ, ΟΦΗ για πάντα».
Παράλληλα, ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά της ΕΠΟ και της Super League, αλλά και για τους Γιάννη Κουράκη. Νίκο Μαχλά και Μάνθο Πουλινάκη.
Πέραν του χειροκροτήματος, οι Γιώργος Μακρής και Αλέξης Περογαμβράκης πέταξαν τις φανέλες τους στο πέταλο και ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη του και τη θερμή συμπαράστασή του όλο αυτό το διάστημα.
Β-ΕΘΝΙΚΗ Ή ΤΟΠΙΚΟ;
Ουδείς μπορεί με σαφήνεια να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την επόμενη μέρα.
Δηλαδή, σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο ΟΦΗ. Το πρώτο σενάριο, που θέλει τους Κρητικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη football league, μοιάζει προς το παρόν ως όνειρο θερινής νυκτός.
Τα χρέη των 12 εκατ. ευρώ θα διατηρηθούν και μόνο ένας «τρελός» θα ήθελε να σηκώσει το βάρος στις πλάτες του και να «τρέξει» την ομάδα.
Η δεύτερη επιλογή αφορά τη Γ’ εθνική, η οποία είναι και η πιο πιθανή λύση. Είναι πιθανό ο ΟΦΗ να επιλέξει τον δρόμο που ακολούθησαν η ΑΕΚ. ο Αρης και η ΑΕΛ, με σκοπό να σβηστούν τα χρέη και να επιστρέψει στη Super League μέσα σε δύο χρόνια.
Αυτό το… κόλπο, όμως, μάλλον θα αλλάξει. Η ΕΠΟ έχει καταθέσει πρόταση για νέα διάταξη, που αφορά τον εθελούσιο υποβιβασμό στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Αν μια ομάδα αρνηθεί να πάει στη Β’ εθνική, τότε δεν θα έχει το δικαίωμα νο συμμετάσχει στη Γ’ εθνική, αλλά στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία. Το τοπικό πρωτάθλημα! Εκεί που βρισκόταν ο ΟΦΗ μέχρι το 1959.
ΦΩΣ:«Αντίο» από τον ΟΦΗ!
«Αντίο» από τον ΟΦΗ! Από νωρίς χθες το πρωί υπήρχε έντονη φημολογία ότι λίγες ώρες πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ», ο κρητικός σύλλογος θα δημοσιοποιούσε απόφαση περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.
Ο «κύβος ερρίφθη» όταν έγινε γνωστό πως λίγο μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Νίκος Μαχλάς, θα παρέθετε συνέντευξη Τύπου. Οι εξελίξεις «κλείδωσαν» με τις επίσημες ανακοινώσεις του Μαχλά που χρησιμοποίησε ιδιαίτερα «σκληρή» γλώσσα, ώστε να κάνει γνωστή την απόφαση για την «ηρωική έξοδο». Η τελευταία «πράξη» παίχτηκε στις 15.00 στο «Γεντί Κουλέ» όπου οι παίκτες του ΟΦΗ αποθεώθηκαν από τους φίλους τους.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από το ξεκίνημά τους και πιο συγκεκριμένα από τη συνέντευξη Τύπου Μαχλά, ο οποίος επισήμανε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, ο Γιώργος Μποροβήλος του είπε (έτσι ισχυρίστηκε ο Μαχλάς) πως «παίρνει πάνω του» τη διεξαγωγή του αγώνα των Κρητικών με τον ΠΑΣ. Εκεί ο Μαχλάς αναρωτήθηκε «γιατί ο Μποροβήλος δεν έκανε κάτι αντίστοιχο στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο».
«Στόχος ο διασυρμός…» Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος ΜαχΑάς υποστήριξε ότι στόχος δεν ήταν να «σκοτώσουν», αλλά να «διασύρουν» τον ΟΦΗ: «Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση, αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις που πρέπει. Να φύγουμε από τη σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι. Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν, αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μη χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».
Η εφαρμογή των νόμων…
Στη συνέχεια ο Μαχλάς ανέλυσε όσα γράψαμε στο ξεκίνημα, κυρίως με το τηλεφώνημα που είχε με τον Γιώργο Μποροβήλο: «Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας. Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των τεσσάρων βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς στο ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο; Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσέΐς όπως με την ΕΠΟ να μη βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά, για και αποδοκιμασίες.Να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου, ενώ έχει κερδηθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν τους βαθμούς».
Η ισονομία…
Ο Μαχλάς ήταν, όμως, ασταμάτητος και εξακολούθησε να… πυροβολεί τη διοργανώτρια αρχή: «Η Σούπερ Λίγκα άρχισε να εκτελεί μια ομάδα και όταν την τελείωσε, της λέει άρχισε να παίζεις. Είμαστε από τις μοναδικές ομάδες που πληρώσαμε εφορία, ΙΚΑ, πληρώσαμε ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και φτάνουμε στην εξαθλίωση. Σου βγάζουν ένα χαρτί και σου λένε ότι χρωστάς στη ΦΙΦΑ. Υπάρχουν άλλες ομάδες που χρωστούν πολλά περισσότερα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα χαρακτηρίζεται από την ισονομία. Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και με αυτές τις καταστάσεις, η ομάδα ήταν τέταρτη στα εισιτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα».
«Θα μείνουμε, ώστε…» Για την «επόμενη μέρα» ο Μαχλάς δεν είπε πολλά: «Ο χρόνος θα δείξει… Οποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Δεν είναι θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Σημασία έχει ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη.
Εμείς σανίδιοίκηση που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε ώστε να δρομολογηθούν σωστά οι επόμενες καταστάσεις προκειμένου ο καθένας να μη λέει το μακρύ του και το κοντό του».
Μπορεί το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ να ήταν δεδομένο πως δεν θα γίνει (από τη στιγμή που οι Κρητικοί αποχώρησαν από το πρωτάθλημα), αλλά όλοι ήταν συνεπείς στο… ραντεβού τους στο «Γεντί Κουλέ».
Οι δύο ομάδες, οι διαιτητές και ο κόσμος… Οι παίκτες του ΠΑΣ και οι διαιτητές (Μαντάκης, Μπαλτάς, Γκαγκος) βγήκαν για προθέρμανση με τις αθλητικές ενδυμασίες τους. Μετά αποσύρθηκαν. Η 11άδα του ΠΑΣ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, για την παρουσίαση, αλλά οι διαιτητές δεν το… τόλμησαν, καθώς οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν έντονες. Ακολούθως με πολιτικές ενδυμασίες βγήκαν οι παίκτες του ΟΦΗ και ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος που γνώρισαν την αποθέωση. Οπως αποθεώθηκε και ο τεχνικός του ΠΑΣ, ο Γιάννης Πετράκης λόγω του περάσματος του από τον ΟΦΗ. Αποδοκιμάστηκαν, επίσης, τόσο ο Νίκος Μαχλάς, όσο και οι Μάνθος Πουλινάκης, Γιώργος Κουράκης (οι δύο τελευταίοι είναι πρώην πρόεδροι του ΟΦΗ).
Πετρακης: Να επι Εμφανώς συγκινημένος, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης δήλωσε: «Για μένα ο ΟΦΗ είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος, μεγάλη ιδέα. Έχει πετύχει πολλά σημαντικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η χειρότερη μέρα τα τελευταία χρόνια για τον ΟΦΗ. Έγιναν πολλά λάθος πράγματα και έφτασε σε αυτό το σημείο.
Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του σωματείου, του κόσμου η κακομοιριά και η μιζέρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όσοι αγαπούν τον ΟΦΗ να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τα πράγματα προς την κατάσταση που πρέπει για να φτάσει ξανά στο σημείο που αξίζει. Να ευχαριστήσω τον κόσμο από την καρδιά μου, έχω προσφέρει λιγότερα από όσα έχω εισπράξει, μακάρι να επιστρέψει άμεσα ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει».
Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, δήλωσε: «Όταν ανέλαβα ήμασταν στους 17 βαθμούς. Ήρθε η αφαίρεση βαθμών. Χωρίς αυτήν θα μπορούσαμε να είμαστε τους 26. Παρά τα προβλήματα, υπογράφω πως η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω αυτή την απόφαση. Έχω αποδείξει την αγάπη μου στον ΟΦΗ. Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή. Ο ΟΦΗ έχει κόσμο και ιστορία. Είναι στοιχεία που βοηθούν κάθε ομάδα για να προχωρήσει»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook