“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 23 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Τα δάκρυα και η ομολογουμένως μαύρη σελίδα που γράφτηκε στην ιστορία του ΟΦΗ, με την αδυναμία του να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν την κατάσταση. Σαφώς και η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά πρέπει άμεσα άπαντες να σηκώσουν κεφάλι και να μη χαθεί χρόνος όσον αφορά στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Πριν από λίγο διάστημα είχαν τεθεί επί τάπητος και εκπονηθεί τρία πλάνα, που θα μπορούσαν να υπηρετηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις. Η λύση της κάθαρσης είναι προ των πυλών και αυτή θα επιτευχθεί με εθελούσιο υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Συνεπώς, θα διερευνηθούν οι συνθήκες για το restart από την ερασιτεχνική κατηγορία και θα αναλυθεί τι προβλέπουν οι νομοθεσίες, με την περιβόητη εκκαθάριση και τη διαγραφή των χρεών της εταιρείας.
Αν υπάρχει… θέμα με τα χρέη, έχει ειπωθεί πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης με Κρουσσώνα ή Γιούχτα, για να απορροφήσει ο ΟΦΗ ένα καθαρό ΑΦΜ. Οταν αποφασιστεί η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, αυτό που θα διαφανεί είναι αν θα υπάρξει κάποιος σοβαρός και δυνατός οικονομικά παράγοντας που θα ασχοληθεί. Η απαίτηση του κόσμου του ΟΦΗ είναι αυτός που θα αναλάβει να μην έχει καμία σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν που ουσιαστικά έφερε στην τωρινή κατάσταση τον σύλλογο. Δεν θέλουν να υπάρξει καμία σύνδεση του… αύριο με το… χθες. θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, μετά τους τρεις μηδενισμούς, ο ΟΦΗ θα αποβληθεί και τυπικά από το πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση (μαζί με τη Νίκη Βόλου), με την αρνητική βαθμολογία του -6 και οι παίκτες θα μείνουν αυτόματα ελεύθεροι. Οι ομάδες υποδομής (Κ-20, Κ-17 και Κ-15) που αγωνίζονται στα οικεία πρωταθλήματα της super league μπορούν να παίξουν δύο ματς ακόμα. Υπάρχει δεδικασμένο με τη Νίκη Βόλου, στις ακαδημίες των οποίων δεν επιτράπηκε να συνεχίζουν να αγωνίζονται μετά την απόσυρση της πρώτης ομάδας, παρά τη θέληση του Ερασιτέχνη.

ΦΩΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν τις εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας οι οπαδοί, τα διοικητικά στελέχη, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Μετά τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που λίγο έως πολύ φάνταζε ως αναπόφευκτη από το βράδυ της Παρασκευής, άπαντες στο «στρατόπεδο» του ιστορικού Ομίλου έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επόμενη μέρα, η οποία, κακά τα ψέματα, μοιάζει με Γολγοθά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ερασιτέχνης θα αναλάβει δράση άμεσα για να πραγματοποιηθεί καθοριστική γενική συνέλευση με την παρουσία του συλλόγου μετόχων και φυσικά της ΠΑΕ. Παρά τις φήμες που αιωρούνται εσχάτως και τα σενάρια για το μέλλον της ομάδας, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία σοβαρή απόφαση και ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να πει με επιχειρήματα και αποδείξεις ότι υπάρχει βάση σε όλα όσα έχουν λεχθεί το Σαββατοκύριακο επί του θέματος. Εν ολίγοις οι Κρητικοί τηρούν στάση αναμονής, το τοπίο είναι θολό και μέχρι την Πέμπτη οι ιθύνοντες θα πάρουν μια πρώτη γεύση τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αν και εφόσον ο ΟΦΗ παίξει τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, τότε θα αναμιχθούν στα διοικητικά και οικονομικά αρκετοί παράγοντες που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν.

Sportday

Μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσεις. Το ξεκίνημα είναι που κάνει τις συνθήκες ιδανικές» – Alan Choen. Το ανήρτησε χθες το απόγευμα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με ένα… πειραγμένο logo του ΟΦΗ (κάτω από το έμβλημα αναγραφόταν «Βάστα γερά. ψυχή μου. έχουμε δρόμο») ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ. το 2012 Χρήστος Μιχαλόπουλος. Είναι κάτι που λέει πολλά, αλλά και… τίποτα! Σκαριφεί. ωστόσο, την επόμενη μέρα στην ιστορική κρητική ομάδα, που κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι Εδώ η ΑΕΚ. που είχε στον… προθάλαμο κοτζάμ Δημήτρη Μελισσανίδη και δεν πήρε αμέσως μπρος Πόσω μάλλον οτον ΟΦΗ. όπου δεν υπάρχει «χρυσή εφεδρεία»- και τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την αποχώρηση από το πρωτάθλημα όλοι τελούν υπό φόρτιση, κυρίως λόγω των συγκινητικών στιγμών που εκτυλίχθηκαν στο τελευταίο ραντεβού με τους φιλάθλους στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Ο Νίκος Μαχλάς έχει πει ότι θ’ αναζητήσει επενδυτή, είτε από την Κρήτη είτε από άλλο μέρος Ομως. από την εκδήλωση των προθέσεων μέχρι την υλοποίησή τους ο δρόμος είναι μακρύς. Αν διαπιστωθεί, τελικά, ότι υπάρχει τέτοιος δρόμος. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και οι συν αυτώ δεν έχουν κατασταλάζει ούτε σε ποια κατηγορία θα πρέπει να πάει ο ΟΦΗ Στη Football League, μέσω της αναζήτησης άλλου ΑΦΜ (οι φήμες περί Επισκοπής δεν είναι σημερινές, όμως. δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα επαληθευθούν): Ή… format, μέσω της συμμέτοχης στη Γ Εθνική. Με απαλλαγή από μεγάλο μέρος του επαχθούς χρέους: Στην τελευταία περίπτωση, σημαντικό ρόλο θα έχει -ex officio- ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης. Από τους εύπορους παράγοντες που στο παρελθόν ενεπλάκησαν στον ΟΦΗ. δεν προκύπτει ενδιαφέρον, οπότε «δυνατή» λύση· προσώρας. δεν διαφαίνεται. Το μόνο θετ^Η είναι ότι με την αποχώρηση από το nog/mt θλημα. όλος ο χρόνος έως το καλοκαίρι θ’ αφιερωθεί σε κάθε είδους επαφές και στην ανοικοδόμηση -ειτε ετοι είτε αλλιώς- του νέου ΟΦΗ. Η τραγική ειρωνεία, ππντως. είναι ότι χθες κηδεύτηκε ο Νίκος Σερπετσιδάκης. ο πρόεδρος που ίο 1968 ανέβασε γιπ πρώτη φορά τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική….

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook