“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 26 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου.

ΦΩΣ

Τα πλάνα τους για ιίην επόμενη μέρα σχεδΙάζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι άνθρωποι που κουβαλούν στις πλάτες τους την τύχη του·χιλιοταλαιπωρημένου φέτος ΟΦΗ. Οι «μελανόλευκαι>’ εξετάζουν καθημερινά όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Ομίλου, ωστόσο ακόμα δεν έχει ληφθεί- καμία οριστική απόφαση. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα στην κομβική γενική συνέλευση που θα προκηρυχθεί άμεσα και Θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΙ σε συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη. Οι λύσεις που προκρίνονται ως ιδανικές δεξιά και αριστερά θα τεθούν επί τάπητος, οι εμπλεκόμενοι Θα εκφράσουν τις Θέσεις τους και στο τέλος Θα: δρομολογηθούν οι εξελίξεις ενόψει της νέής σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι φημολογούμενες συνεργασίες με συλλόγους χαμηλότερων κατηγοριών πολύ δύσκολα θα πάρουν σάρκα και οστά. αφού, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική της περιόδου 2015-16 μοιάζει με μονόδρομο τη δεδομένη χρονική περίοδο για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλωστε μόνο έτσι φαίνεται ότι θα επιτευχθεί η περιβόητη αποτίναξη των… ζογώ¥ από τα δυσβά σταχτα χρέη που δι έλυσα v : το υ ς Ηρακλειώτες… Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο σύλλογος μετφχων ζήτησε με επίσημη τοποθέτηση την παραίτηση του Νίκου Μαχλά από τον προεδρικό θώκο, διότι «στην παρούσα κατάσταση η €fθ6pyβη απόσυρση του θβ βοηθούσε τα μέγιστα».
Μεταξύ άλλων, στη μακροσκελή επιστολή, που φέρει τις υπογραφές τοο Νίκου Διαλυνά και του Νίκου ΣπαΘαράκη και απευθύνεται στην ΠΑΕ, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συμβεί είναι να ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο με ειδικότητα στα αθλητικά θέματα η εντολή να ασχοληθεί με τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΟΦΗ.
1. Για τυχόν χρήματα που ακόμη έχει να λαμβάνει από Nova, Superleague, ΕΠΟ, χορηγούς, τρίτους κλπ.’ ‘ 2. Διασφάλιση των όποιων περιουσιακών στοιχείων διαθέτει ακόμα η εταιρεία ώστε να μην περιέλθουν σε χέρια τρίτων με τρόπο που §ε¥ Θα είναι σύννομος.
3. Να κατατεθούν αγωγές και να ζητηθούν αποζημιώσεις από τις ποδοσφαιρικές αρχές, που, καθώς λειτούργησαν επιΑεκτικά· εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, ουσιαστικά έσυραν την ομάδα στο να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να της στερήσουν σημαντικά έσοδα και επίσης να την απειλούν ρε υψηλά πρόστιμα. ■ :: .
4. No μας ενημερώσει ο νομικός σύμβουλος άμεσα μελετώντας τη σχετική νομοθεσία σε ποια ποδοσφαιρική κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα. Αν τυχόν η απόσυρση από το πρωτάθλημα επισύρει ποινές και ποιες είναι αυτές, αν μπορεί η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ κατηγορία και τι πιθανά χρέη θα την ακολουθούν τι 6ο σιιρβεί αν ανέβει κατηγορία, ποια χρέη θα επανέλθουν.
5. Εκκαθάριση εταιρείας, είναι στις σκέψεις σας και αν ναι, με ποιο τρόπο. Και πόσος χρόνος κατά την εκτίμηση του νομικού συμβούλου θα απαιτηθεί».

Goal

Μετά το Πάσχα θα ξέρουν στο Ηράκλειο το αν θα βρεθεί άνθρωπος για να βγει μπροστά για τον ΟΦΗ. Οι σύντεκνοι ποντάρουν σε ένα όνομα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουν ακουστεί κατά καιρό us και το οποίο δουλεύει με άκρα μυστικότητα ο Μαχλάς. Αν πει το «ναι», τότε τοδιάλειμμα από τη Super League θα είναι διετές. Αν όχι. τότε η περιπέτεια θα είναι μεγάλη…

Sportday

Η διάλυση της ΠΑΕ και η επανεκκίνηση από τη Γ Εθνική φαντάζει όλο και πιο πιθανή για τον ΟΦΗ, όσο περνούν οι μέρες. Απαντες αντιλαμβάνονται ότι με τα χρέη που υπάρχουν, είναι ανέφικτη η συμμετοχή στη Football League, ενώ και η προοπτική της αγοράς ΑΦΜ δεν είναι εύκολη ούτε ενθουσιάζει πολλούς. Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο σύλλογος των μετόχων ζήτησε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκκαθάριση της ΠΑΕ. καλώντας παράλληλα τον Μαχλά «να αποσυρθεί διακριτικά», αν και του αναγνώρισε ότι «δεν έβλαψε την ομάδα, προσδοκώντας προσωπικό όφελος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook