“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 2 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

O δρόμος για τη Γ Εθνική και την επανεκκίνηση είναι από χθες ανοιχτός για τον ΟΦΗ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. διαβεβαίωσε ότι οι περιορισμοί που προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για τις Π ΑΕ που εθελουσίως διαλύονται, θα ισχύσουν από το επόμενο καλοκαίρι, προκαλώντας έτσι ανακούφιση στο Ηράκλειο. Οι δηλώσεις του υφυπουργού την περασμένη εβδομάδα, είχαν προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Ηράκλειο, μια και όλοι θεώρησαν ότι «φωτογράφιζαν» τον ΟΦΗ. Η δυσαρέσκεια αυτή μεταφέρθηκε στον κ. Κοντονή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό. Μιχάλη Κριτσωτάκη στη συνάντηση που είχαν χθες. αλλά η απάντηση του προβλέπονται στο αθλητικό νομοσχέδιο γι’ αυτό το θέμα θα ισχύσουν από του χρόνου και όχι από φέτος. Μάλιστα, εκδόθηκε και ανακοίνωση από το υπουργείο στην οποία αναφέρεται η άποψη του κ. Κοντονή. ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση». Η διαβεβαίωση εκ μέρους του υφυπουργού ουσιαστικά διώχνει κάθε ενδοιασμό που υπήρχε στον ΟΦΗ για τη λύση της Γ Εθνικής, αν και φυσικά εξετάζονται ακόμα κι άλλες εναλλακτικές. Οπως αυτή της αγοράς άλλου ΑΦΜ. της οποίας υπεραμύνθηκε και ο Νίκος Αναστόπουλος. ο οποίος μίλησε χθες στον «ΣΚΑί Κρήτης 92.1»: «Αν βρεθεί μία ομάδα στη Β’ Εθνική, ο ΟΦΗ πρέπει να το κοιτάξει». Χθες. εξάλλου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δάνδαλης. είχε συνάντηση με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας. Δημήτρη Παπαδόπουλο, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την επιτυχημένη ακαδημία που διατηρεί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και εκτιμάται ότι η συνεργασία είναι πιθανή.

ΦΩΣ

Η διευκρίνιση για τον ΟΦΗ ΠΡΟΣ ανακούφιση Του ΟΦΗ η χθεσινή διευκρίνιση, ότι από Τη σεζόν 2015-16 θα ισχύσει Το μέτρο Της απαγόρευσης στην επιλογή για συμμετοχή στη Γ κατηγορία Των ΠΑΕ, που υποβιβάζονται από την Α’ και θέλουν «να (ξε)καθαρίσουν οικονομικά»… ·· Αν η διευκρίνιση σημαίνει «φωτογραφική για χάρη του ΟΦΗ», είθε να μην ξεκινήσουν παράπονα, διαμαρτυρίες ή ό,τι άλλο σχετικό από ΠΑΕ, που θα θεωρήσουν, πως δεν θα ήταν ίδια η απάντηση, αν επρόκειτο γι’ αυτές. Η από ΠΑΕ, που θα κρίνουν, ότι θα βλαφτούν τά αγωνιστικά συμφέροντά τους, με τη συμμετοχή της κρητικής ομάδας στην ίδια κατηγορία ··· Μην ξεκινήσουν, μην έχουμε, τέτοιες μουρμούρες, τέτοια μιζέρια. Ας αναγνωριστεί καθολικά, πως ο ΟΦΗ είναι από τις πιο ιστορικές και πιο σεβαστές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πως αξίζει να τύχει της άλφα ή της βήτα (ακόμη και) εύνοιας ·· Μη δυστροπήσουν όσοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον ΟΦΗ …σαν τον «Σήφη» – που επέπλεε ακίνητος στα νερά της εκβολής των ποταμιών.

Goal

To επίκεντρο της επόμενης ημέρας είναι η οργάνωση και η αξιοποίηση ίων ακαδημιών γιατί αυτές είναι το μέλλον του ΟΦΗ. Ο Ερασιτέχνης έχει αναλάβει δράση και ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές για συνεργασία με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, Δημήτρη Παπαδόπουλο, που διαθέτει ακαδημία στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του Λίντο. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάνvns Δανδάλης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Παπαδόπουλο, είπε ότι «κάναμε μια καλή συζήτηση με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, όπου και πρόθεση μας είναι να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του τα παιδιά από τις ακαδημίες του ΟΦΗ. Η συζήτησή μας είναι σε καλό δρόμο και έχουμε αρκετά σημεία προσέγγισης. Φαίνεται ότι είναι κάτι που επιθυμούμε και οι δυο πλευρές και θέλουμε αυτό το σχέδιο συνεργασίαε που επεξεργαζόμαστε αυτήν τη στιγμή να προχωρήσει όσο πιο άμεσα γίνεται».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook