Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ «σκορπάει» στους 4 ανέμους τον ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου 1992, ο ΟΦΗ κερδίζει με 4-0 τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του επί του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο ΟΦΗ στο τέλος εκείνης της χρονιάς πανηγυρίζει την έξοδο στην Ευρώπη τερματίζοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της σαιζόν 1992 – 1993 μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό ενώ άφησε πίσω του τον ΠΑΟΚ εννέα ολόκληρους βαθμούς.

Στο παιχνίδι της 12ης Σεπτεμβρίου, ο ΟΦΗ πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ενώ συνολικά μέσα στο Ηράκλειο πέτυχε 43 γκολ τερματίζοντας στο πρωτάθλημα έχοντας υποστεί μόλις μια εντός έδρας ήττα σε 17 παιχνίδια.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Λεοντιάδης που σκόραρε με αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του ενώ στην συνέχεια μέσα σε 8 λεπτά το σκορ έγινε 3-0 χάρις σε γκολ των Μαχλά, Νιόπλια με τον Πατεμτζή να διαμορφώνει με σουτ το τελικό 4-0. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες από το 40ο λεπτό λόγω αποβολής του Τζουγκάνοβιτς ενώ τελείωσε τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές καθώς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αποβλήθηκε και ο Νίκι Παπαβασιλείου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Γκουλής (87′ Παπαδόπουλος Ν.), Μουστακίδης, Γεωργαμλής, Αποσπόρης, Ντελγάδο (81′ Παπαβασιλείου Νίκι), Μαχλάς, Τζουγκάνοβιτς.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Αλεξίου, Καπετανόπουλος (30′ Μαλιούφας), Χάβος, Ηλιάδης (30′ Χιονάς), Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Τολμπά, Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook