Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης επί της Σλαβία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 1993 ο ΟΦΗ παίρνει στην Πράγα ένα μεγάλο “Χ” στο παιχνίδι με την Σλάβια βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που είχε “παικταράδες” όπως οι Μπέργκερ, Κούκα.

Οι Τσέχοι διαθέτουν μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία τους έχοντας ποδοσφαιριστές όπως οι Μπέργκερ, Κούκα, Μπέιμπλ, Σουσοπάρεκ που αργότερα έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Όπως γίνεται κατανοητό, ο ΟΦΗ είναι το αουτσάιντερ στα παιχνίδια με τους Τσέχους και από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι Τσέχοι ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού πιέζοντας την εστία του Κώστα Χανιωτάκη.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ αντιστέκεται και έχοντας μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατορθώνει να βγάλει το πρώτο ημίχρονο αλώβητος. Όμως, στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου ο Πάτρικ Μπέργκερ – μετέπειτα παίκτης της Λίβερπουλ – δίνει το προβάδισμα στην Σλάβια Πράγας με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παικτών της Σλάβια δεν κράτησαν πολύ καθώς επτά λεπτά αργότερα, στο 59ο λεπτό, ο ΟΦΗ ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λύσσανδρου Γεωργαμλή.

Το 1-1 δεν άλλαξε και ο ΟΦΗ έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση επί της Σλάβια Πράγας και η οποία θα ολοκληρωθεί 15 ημέρες αργότερα με τη νίκη στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook