Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ διαλύει τη Νάπρεντακ με 6-0 (fotos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2001 ο ΟΦΗ συντρίβει τη Νάπρεντακ με 6-0 στο «Γεντί Κουλέ» πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη της ευρωπαϊκής ιστορίας του. 

Δεκαπέντε ημέρες μετά το παιχνίδι της Σερβίας (0-0), ο ΟΦΗ υποδέχεται τους Σέρβους με σκοπό να «καθαρίσει» την πρόκριση για την δεύτερη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το «Γεντί Κουλέ» έχει ντυθεί ξανά στα γιορτινά και αναμένει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ΟΦΗ με τον κόσμο να βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου. Η διαφορά δυναμικότητας φαίνεται από τα πρώτα λεπτά και με την συμπλήρωση 25 λεπτών, ο ΟΦΗ προηγείται με 3-0!

Το γήπεδο… «κατηφορίζει» από το πρώτο λεπτό και στο 13’ο Μάουρο ανοίγει το σκορ και με διαγώνιο σουτ κάνει το 1-0 ενώ οκτώ λεπτά αργότερα (21’), ο Νίκος Ιορδανίδης διπλασιάζει τα τέρματα του ΟΦΗ. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ρόναλντ Γκόμεζ στο 23’κάνει το 3-0 και κάπου εκεί τελειώνει το παιχνίδι. Στο 35ο λεπτό ο Άγγελος Διγκόζης κάνει το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΟΦΗ και με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ο Μάουρο πετυχαίνει το 5ο γκολ του ΟΦΗ! Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ δείχνοντας στοιχεία μεγάλης ομάδας κατεβάζει ταχύτητα και σεβόμενος τη Νάπρεντακ «κατεβάζει ταχύτητα» με αποτέλεσμα να έρθει ακόμα ένα γκολ από τον Γκόμεζ.

Η σύνθεση του ΟΦΗ

Μπεκιάι, Δερμιτζάκης, Αδάμος (67’Παυλόπουλος), Κολιτσιδάκης (46’Μουνιόζ), Κατσαβός, Νιόπλιας (29’Σταυρακάκης), Σολίς, Διγκόζης, Γκόμεζ, Μάουρο, Ιορδανίδης

[nggallery id=75]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook