Σαν Σήμερα: Πρώτο «διπλό» του ΟΦΗ στην Ριζούπολη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου 1985 ο ΟΦΗ κερδίζει στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα και πετυχαίνει την πρώτη του νίκη σε αυτό το ιστορικό γήπεδο.

Εκείνη την σαιζόν (1985 – 1986) ο ΟΦΗ έσπασε αρκετά ρεκόρ ξεκινώντας την απογείωση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα από αυτά ήταν και η πρώτη νίκη μέσα στην Ριζούπολη απέναντι σε μια ομάδα που είχε ήδη δημιουργήσει την δική της ιστορία.

Μέχρι τότε ο ΟΦΗ είχε επισκεφτεί 10 φορές την Ριζούπολη δίχως να καταφέρει να κερδίσει ποτέ και μετρούσε 7 ήττες ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Εκείνο το απόγευμα της Κυριακής, ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκε ποτέ από τους γηπεδούχους φτάνοντας στη νίκη με 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Ράικο Γιάνγιανιν στο 67ο λεπτό και οκτώ λεπτά αργότερα, στο 74’ ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου έκανε το 0-2 δίνοντας στον ΟΦΗ προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 στο 90’ με γκολ του Καραβέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων Αθηνών: Πουπάκης, Σβορώνος, Παπαγεωργίου, Μπόντζος, Καστανός, Λουκάς (46’Φερνάντες), Αλεξίου, Αθανασιάδης, Γκαβασιάδης, Καραβέλης, Παντελίδης (63’Ράμμος).

ΟΦΗ: Χοσάδας, Βασιλείου, Τσινός, Αγιομαμίτης, Γκουλής (46’Γιάνγιανιν), Τσίμπος, Νιόπλιας, Περσίας (85’Κωνσταντινίδης), Παπαβασιλείου, Σαμαράς, Τσιριμώκος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook