Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ διασύρει την ΑΕΚ με 3-0 σκοράροντας μέσα σε 52 λεπτά!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, την 1η Νοεμβρίου 1987 ο ΟΦΗ συντρίβει την ΑΕΚ με 3-0 χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του.

Ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής κάλπαζε και μέσα στο Ηράκλειο όλες οι ομάδες έχαναν από το… αεροδρόμιο. Και όπως ήταν φυσιολογικό, την ίδια κατάληξη είχε και ο αγώνας με την Ένωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Σαμαράς με τον διεθνή επιθετικό του ΟΦΗ να εκθέτει ανεπανόρθωτα τον προσωπικό του αντίπαλο.

Η… «κατηφόρα» ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Στο 24ο λεπτό, ο Χαραλαμπίδης τροφοδότησε τον Σαμαρά που μετά από ατομική προσπάθεια είδε τον Πεπέ να τον ανατρέπει με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου κάνοντας το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί 11.000 φιλάθλων του ΟΦΗ με τα εισιτήρια να ξεπερνούν τις 10.000 σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, η «ταξιαρχία» του Γκέραρντ σκοράρει ξανά όταν στο 28’ ήρθε η σειρά του Χαραλαμπίδη που από πασέρ, έγινε εκτελεστής πετυχαίνοντας με δυνατό σουτ το δεύτερο γκολ της ομάδας. Τον θρίαμβο του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ ολοκλήρωσε και πάλι ο Γιάννης Σαμαράς που στο52’ μετά από άψογη ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, οι παίκτες του ΟΦΗ έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το σκορ που παρέμεινε στο… «φτωχό» – βάσει ευκαιριών – 3-0!

ΟΦΗ: Χοσάδας, Γκουλής (61’ Βάβουλας), Τσίμπος, Τσινός, Ανδρεανίδης, Ίσις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Χαραλαμπίδης (78’ Αθανασιάδης), Νιόπλιας, Σαμαράς.

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Γεωργιάδης, Μανωλάς, Πεπές, Καραγκιοζόπουλος (46’ Πιας), Πατίκας, Κούτουλας, Νίλσεν (55’ Γιάνγιανιν), Βασιλάκος, Σαββίδης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook