Σαν Σήμερα: Η “κλοπή” του Κυπέλλου από ΟΣΦΠ και Ζακεστίδη!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σαν Σήμερα, στις 17 Μαΐου 1990 ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας όπου χάνει με 4-2 κάνοντας μια μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Λάγιος Ντέταρι και τον διαιτητή Ζακεστίδη.

Tρία χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ηρακλή, ο ΟΦΗ βρισκόταν ξανά σε έναν τελικό φιλοδοξώντας να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του. Ωστόσο βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό του Λάγιος Ντέταρι με τον Ούγγρο επιθετικό να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του στην Ελλάδα πετυχαίνοντας τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Ο Τσαλουχίδης άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 μόλις στο 12ο λεπτό ενώ στο 29ο Ντέταρι διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο ΟΦΗ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βλαστός έκανε το 2-1 σκοράροντας στο 48′ με μια εξαιρετική κεφαλιά – ψαράκι και στο 53ο λεπτό ο Τσίμπο ισοφάρισε σε 2-2.

Ωστόσο, αμυντικά κενά είχαν ως αποτέλεσμα δύο γκολ από τους Τσαλουχίδη, Ντέταρι οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 4-2 και πέτυχαν από δύο γκολ ο καθένας. Σε έναν τελικό που βέβαια θυμούνται και για την διαιτησία του Ζακεστίδη που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι παρότι ο ΟΦΗ κατάφερε να γυρίσει το ματς από 2-0 σε 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης – Αποστολάκης, Καραταΐδης, Τσαλουχίδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Μαυροµµάτης (76′ Τσιαντάκης), Κωφίδης (89′ ∆ρακόπουλος), Αναστόπουλος, Ντέταρι, Μητρόπουλος

ΟΦΗ: Χανιωτάκης – Βάβουλας, Γκουλής (81′ Τσινός), Πατεµτζής, Ανδρεανίδης, ‘Ισις, Τσίµπος, Βέρα, Βλαστός (83’ Μπατσινίλας), Νιόπλιας, Κάβουρας

Δείτε τα γκολ του τελικού ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook