Σαν Σήμερα: Υπογράφει στον ΟΦΗ ο Μανώλης Πατεμτζής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 29 Ιουνίου 1987 παίρνει μεταγραφή στον ΟΦΗ ο Μανώλης Πατεμτζής σε ηλικία 23 χρονών, προερχόμενος από τον Ηρόδοτο. Ο νυν τεχνικός της ομάδας του ΠΟΑ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά με τον ΟΦΗ φορώντας τα “ασπρόμαυρα” για επτά ολόκληρα χρόνια.

29 Ιουνίου 1987
Ο Μανώλης Πατεμτζής αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του ΟΦΗ για την αγωνιστική περίοδο 1987 – 1988 αφού ο Ευγένιος Γκέραρντ είχε διακρίνει το ταλέντο του ψιλόλιγνου μεσοαμυντικού που με την ίδια ευχέρεια αγωνιζόταν τόσο στην άμυνα όσο και στην μεσαία γραμμή. Γενικά, αποτελούσε έναν πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή, απαραίτητο “εργαλείο” για τον Ευγένιο Γκέραρντ. Ο Πατεμτζής αποτέλεσε έναν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αλλά και την δεκαετία του ’90 αποτελώντας ένα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του ΟΦΗ. Άλλωστε, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ο μικρότερος αριθμός αγώνων πρωταθλήματος που συμμετείχε ο Μανώλης Πατεμτζής σε μια χρονιά ήταν 20 καθώς ο έμπειρος τεχνικός αποτελούσε έναν παίκτη που μπορούσε να δώσει αρκετές λύσεις στην άμυνα και την μεσαία γραμμή.

Συνολικά, ο Πατεμτζής φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ σε 249 παιχνίδια στην Α’ Εθνική αποτελώντας έναν από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Ο Μανώλης Πατεμτζής “κρέμασε” τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 1998 και αφού αγωνίστηκε για μια σαιζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου και αφού έναν χρόνο νωρίτερα είχε αποχωρήσει από τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook