Πετράκης: “Με μία – δύο προσθήκες ο ΟΦΗ ανεβαίνει επίπεδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Πετράκης αντιμετώπισε τον ΟΦΗ ως προπονητής του Ερμή Ζωνιανών και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 στάθηκε στα πρώτα στοιχεία που διέκρινε από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πετράκης στον Athletic Radio 104,2

Για την πρώτη εικόνα που σχημάτισε από τον ΟΦΗ: “Αυτό που κατάλαβα είναι το πως η ομάδα, σε αυτήν την κατηγορία, θα μάθει να χτίζει και να φτιάχνει παιχνίδι. Ο ΟΦΗ θα έχει πολύ καλό σύνολο και καλό προπονητή. Χρειάζεται μια – δύο προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδο του και εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε θα πάει εκεί που αξίζει. Η δική μου άποψη είναι ότι είδα μια ομάδα που έψαχνε συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο και βγήκαν αρκετά στοιχεία μέσα από το γήπεδο. Νιώθω ότι επειδή εμείς είχαμε τον αντίστοιχο στόχο ως ομάδα, αντιμετώπισε ο ΟΦΗ ένα δύσκολο σύνολο και έδειξε ότι θα έχει ποιότητα”.

Για το γεγονός ότι πλέον ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί σε μια “επαγγελματική” κατηγορία: “Είναι προς συμφέρον του ΟΦΗ ότι αγωνίζεται πλέον σε γήπεδα με φυσικό χορτάρι. Θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ καλές ομάδες και το πρωτάθλημα ίσως κυμανθεί σε δύο ταχύτητες. Σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο αλλά πιστεύω πως για τον ΟΦΗ θα είναι πιο εύκολο το γεγονός ότι συμμετέχει σε επαγγελματική κατηγορία. Ο ΟΦΗ διέθετε από πέρυσι επαγγελματίες παίκτες και προπονητή και όλοι ευχόμαστε να πάρει την άνοδο”.

Για την μεταγραφή του Βρεττού στον ΟΦΗ: “Ο Βρεττός έχει πολλά στοιχεία και είναι ένας πολύ καλός παίκτης και ταιριάζουν με την φιλοσοφία του κυρίου Νιόπλια. Αυτά τα παιδιά πρέπει να παίρνουν αυτές τις ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ δεν θέλει να το αφήσει να συμβεί ξανά και η ομάδα θα έχει κέρδη. Πλέον, δουλεύει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες”.

Για τις απαιτήσεις του Ερμή στο νέο πρωτάθλημα: “Σίγουρα είναι αρκετές οι απαιτήσεις που υπάρχουν με βάση την αρκετή χρονιά. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να κρατήσουμε τον Ερμή σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής”.

Για τα στοιχεία που θέλει να περάσει στον Ερμή Ζωνιανών: “Αυτό που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου είναι ότι πρέπει να είμαστε σύνολο και ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Επιπλέον θέλουμε να διατηρήσουμε ψηλά τον Ερμή ως συνέχεια της προηγούμενης περιόδου”.

Για το αν το νέο πρωτάθλημα θεωρείται πιο βατό: “Παρότι η προκήρυξη αναφέρει ότι υποβιβάζονται δύο ομάδες, το πρωτάθλημα ξεκινάει με την συμμετοχή ιστορικών ομάδων. Όποιος μπει στην διαδικασία να εφησυχαστεί τότε δεν μπαίνει στην διαδικασία της σωστής σκέψης. Ακόμα και τώρα να το συζητήσουμε, δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι ομαδες που θα υποβιβαστούν. Εμείς είμαστε σε αυτήν την διαδικασία και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε”.

Για την παρουσία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Ο Εργοτέλης είναι “τυχερός” γιατί ο συμπολίτης ΟΦΗ μπορεί να δώσει ένα σημαντικό μάθημα για το τι λάθη έγιναν και τα οποία διορθώθηκαν στην πορεία”.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Έχουν έρθει ονόματα από παραπάνω κατηγορίες αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι αυτά δεν παίζουν ρόλο. Η Γ’ Εθνική έχει άλλες ιδιαιτερότητες αλλά από εκεί και πέρα, αισθάνομαι ότι ο Εργοτέλης έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και αυτό που απομένει είναι να δουμε τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο”.

Για τον Ερμή Ζωνιανών: “Ο Ερμής είναι ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο και σε αυτήν την κατηγορία, οποιοσδήποτε προπονητής θα ήθελε να δουλέψει γιατί διαθέτει πολλά πράγματα. Είμαι στην πόλη μου, είμαι σε μια πολύ καλή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω δουλέψει σε αυτήν την κατηγορία και ήθελα να δουλέψω ξανά. Η προπονητική είναι αυτό που θέλω να ακολουθήσω και το μόνο που μπορούμε να φτάσουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook