Παπαματθαιάκης: “Ο Βουό είναι ολοκληρωμένος επιθετικός”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στάθηκε στην εικόνα του Ιβοριανού φορ ενώ τόνισε με νόημα ότι “ο ΟΦΗ έχει κάνει σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό μεγάλης ομάδας”.

Aναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την πρώτη εμφάνιση του Πανθηραϊκού στις εθνικές κατηγορίες: «Είναι μια new entry ομάδα όπου οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές. Διαθέτει τα πάντα γιατί σε μια τέτοια κατηγορία όταν είσαι ρούκι, όπως είναι ο Πανθηραϊκός, χρειάζεται να μην είσαι φωτοβολίδα και να διαθέτεις μεγάλη οργάνωση. Αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα, είτε με εμένα προπονητή – είτε με άλλον,  ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα».

Για την οικονομική επιφάνεια που υπάρχει στον σύλλογο: «Υπάρχουν αγνοί παράγοντες που δεν διστάζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και είναι μια “παρθένα” περιοχή που συνδυάζει αρκετό χρόνο, πολύ κόσμο και φανταστείτε ότι ο Πανθηραϊκός έχει κοινούς παράγοντες με την γυναίκεια ομάδα βόλει που αποτελεί την τρίτη δύναμη στην Ελλάδα. Σίγουρα, υπάρχουν τρομερές ιδιαιτερότητες και φαντάσου ότι μια από αυτές είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια και πάμε από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο».

Για την φιλοσοφία που θέλει να βάλει στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Είναι η δική μου λογική. Μου αρέσουν οι δυσκολοκατάβλητες ομάδες και εγώ χτίζω για το αποτέλεσμα. Δεν είμαι αμυντικός προπονητής αλλά είμαι κάπου στην μέση. Είναι μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή και θέλω να δημιουργηθεί ένα πραγματικό σύνολο και όχι μεμονωμένα ως άτομα. Για να φύγει κάποιος από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να έρθει με περισσότερα χρήματα σε ομάδες όπως ο Πανθηραϊκός».

Για το ότι δεν προχώρησε στην απόκτηση παικτών από τις Κρητικές ομάδες: «Δεν ήθελα να ενοχλήσω ομάδες της Κρήτης όπως ο Ερμής και δεν θα το έκανα ποτέ. Οι ομάδες του νησιού κάνουν τον δικό τους αγώνα και δεν ήθελα να μπω σε αυτήν την διαδικασία και ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τον σεβασμό που έχω απέναντι στις ομάδες της Κρήτης».

Για την συνύπαρξη του με τον Μύρωνα Σηφάκη: «Δεν κρύβω ότι ο Μύρων Σηφάκης είναι δική μου επιλογή. Είχαμε άριστη συνεργασία στον ΠΑΟΚ και όταν μπήκε στο τραπέζι το όνομα του, τους έπεισα αμέσως. Μέχρι τώρα η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και δεν φοβάμαι να το πω ότι ήταν λάθος που έφυγε από τον ΟΦΗ γιατί μπορούσε να προσφέρει πολλά. Πέρυσι δεν είχε ξεκαθαριστεί ο ρόλος που είχε στην ομάδα ενώ φέτος έχει ξεκαθαριστεί».

Για το ότι βγαίνει εκτός Κρήτης για να εργαστεί: «Είχα την δυνατότητα να πάω σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας όπου είχα πρόταση από τον ΑΟ Χανιά όμως δεν ήθελα να το κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε ομάδες που μου παρέχουν πράγματα που θέλω να έχω ως προπονητής. Οι προπονητές πρέπει να δείχνουμε την δουλειά μας και θα έρθει η ευκαιρία».

Για την παρουσία του Τζίλι Βουό: «Νομίζω ότι ο ΟΦΗ πήρε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή και αυτός είναι ο Βουό. Είδα έναν σέντερ φορ που όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, είναι ολοκληρωμένος επιθετικός. Παίζει πολύ καλά με πλάτη, βάζει εξαιρετικά το σώμα και οι υποδοχές του ήταν αψεγαδιαστες και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Όπως επίσης μου άρεσε ο Μασάδο και έχει εξαιρετική ποιότητα αλλά και ο Βαλλιάνος για τον οποίο μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Νίκος Καραγεωργίου. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία παιδιά θα έχουν σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι αρκετοί οι 14 – 15 παίκτες για ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει αλλά η ενδεκάδα που έχω στο μυαλό μου θα είναι πάρα πολύ καλή».

Για την προετοιμασία του ΟΦΗ εν όψει της νέας χρονιάς: «Νομίζω ότι ο ΟΦΗ φέτος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει κάνει έναν πολύ σοβαρό σχεδιασμό. Έχει παίκτες που έχω συνεργαστεί μαζί τους όπως ο Κομεσίδης και ο Μιλοσάβλιεβ, και ο προγραμματισμός δείχνει προγραμματισμό μεγάλης ομάδας. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από το Νίκο αλλά και από τον Θανάση δείχνει ότι η ομάδα έχει σχεδιαστεί σωστά. Δεν υπάρχουν τρεις παίκτες σε μια θέση ή να έχει γίνει υπερβολή στην δημιουργία του ρόστερ».

Για την προσλήψη του Σταύρου Λαμπράκη: “Ο Νίκος είναι εξαιρετικός όπως και ο Θανάσης. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε η παρουσία του Σταύρου Λαμπράκη γιατί πρόκειται για μια τριάδα πολύ ικανή που θα ανεβάζει επίπεδο και θα βοηθήσει τον ΟΦΗ σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook