Βασίλης Χατζηπαναγής στο Gentikoule: «Ο ΟΦΗ μπορούσε το πρωτάθλημα αλλά δεν τον άφησε το κατεστημένο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Βασίλης Χατζηπαναγής μιλάει στο Gentikoule για τον τελικό του ’87 τονίζοντας ότι «πλέον δεν υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα όπως ο ΟΦΗ».

Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχει συμπάθειες σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Άλλωστε, το ήθος και ο χαρακτήρας του δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ και από κανέναν. Με ευγένεια δέχτηκε να μιλήσει στο Gentikoule παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν η μεγάλη χαμένη της βραδιάς. Σχετικά με το παιχνίδι, ο Βασίλης Χατζηπαναγής θυμάται: «Οι δύο ομάδες είχαν μοιραστεί από ένα παιχνίδι. Προηγηθήκαμε εμείς, ο ΟΦΗ ισοφάρισε αμέσως και μετά πήγαμε στα πέναλτι. Εκεί τα πάντα παίζονται στην τύχη, ο ΟΦΗ ήταν πιο τυχερός και το πήρε. Ο τελικός έγινε σε αθλητικά πλαίσια και είχε αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Είχαν έρθει χιλιάδες φίλαθλοι από την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη».

Όσον αφορά τις διαφορές που εντοπίζει στο ποδόσφαιρο του… τότε με το τώρα, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές λέει στο Gentikoule: «Ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής και η Λάρισα ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ήταν μεγάλες ομάδες και ισάξιες με αυτές του κέντρου. Έπαιζαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό λείπει τώρα. Δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες».

Σχετικά, με τον ΟΦΗ τόνισε «ο ΟΦΗ ήταν μια ομάδα που μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έπαιζε πάντα στο ΟΥΕΦΑ εκείνη την δεκαετία. Και ο ΟΦΗ αλλά και ο Ηρακλής θα μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα αλλά βλέπετε ότι το κατεστημένο δεν επέτρεπε σε αυτές τις ομάδες να το κάνουν».

Πάντως, ακόμα και τώρα, 25 χρόνια μετά, ο Βασίλης Χατζηπαναγής δεν κρύβει την… στενοχώρια του για το τελικό αποτέλεσμα: «Εμείς σαν Ηρακλής πήραμε μεγάλη πίκρα γιατί κατεβήκαν στην Αθήνα περισσότεροι από 15 χιλιάδες φίλαθλοι μας. Το θέλαμε πολύ γιατί είχαμε αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό στην δεκαετία του ‘80».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook