Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ διεκδικεί το Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό (vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα στις 29 Αυγούστου 1987 ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό διεκδικώντας το Σούπερ Καπ και παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποιεί, γνωρίζει την ήττα με 1-0.

Η ταξιαρχία του Ευγένιου Γκέραρντ έχασε ένα… “τσουβάλι” ευκαιρίες με τους Παπαβασιλείου, Νιόπλια και Σαμαρά δίχως ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Αντιθέτως, αυτό το πέτυχε ο Ξανθόπουλος που έδωσε το Σούπερ Καπ στον Ολυμπιακό.

Η διοργάνωση διεξήχθη με κάποια διαλείμματα ως τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το 1991 και 1995 δεν έγιναν αγώνες επειδή ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το νταμπλ, ενώ το 1990 η αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον κυπελλούχο Ολυμπιακό αποφασίστηκε να ματαιωθεί, υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω του τεταμένου κλίματος που προκάλεσε η μεταγραφή του Στράτου Αποστολάκη από τον δεύτερο στον πρώτο.
Στη συνέχεια καταργήθηκε, για να επανέλθει την αγωνιστική περίοδο 2007-08.

Ολυμπιακός: Καζιμιέρσκι, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος, Μπονόβας, Ζελελίδης, Καπουράνης, Ψεύτης, Μητρόπουλος / 87′ Παπαθεοδώρου, Κωστίκος / 81′ Παπαχρήστου.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Πατμετζής / 46′ Τσίμπος, Γκουλής, Τσινός, Μιχαλίτσιος, Ανδρεανίδης, Ισις, Παπαβασιλείου, Χαραλαμπίδης / 46′ Μαρινάκης, Νιόμπλιας, Σαμαράς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook