Ο Έρβιν Κούμαν μιλάει στο Gentikoule για τον Μπόλντισαρ Μποντόρ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Έρβιν Κούμαν μιλάει στο Gentikoule για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ καθώς ο Μποντόρ τον είχε προπονητή στην εθνική Ουγγαρίας.

Ένας από τους μεγαλύτερους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και πλέον προπονητής, ο Έρβιν Κούμαν μιλάει στο Gentikoule «ξεδιαλύνοντας» το τοπίο γύρω από τον Μπόλντισαρ Μποντόρ. Άλλωστε, ο Κούμαν τον γνωρίζει αρκετά καλά όχι μόνο επειδή έπαιξε στην Ολλανδία για 7 χρόνια αλλά επειδή τον είχε παίκτη στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας.

Ο Έρβιν Κούμαν σκιαγραφεί το προφίλ του ποδοσφαιριστή και τονίζει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι πολύ δυνατός, τρέχει ασταμάτητα για 90 λεπτά και είναι σε θέση να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός προπονητής χρησιμοποιούσε τον Μποντόρ ως δεξιό μπακ (!) τονίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να είναι αριστεροπόδαρος ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου αλλά και στα δύο άκρα της άμυνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Gentikoule ο Έρβιν Κούμαν

Κύριε Κούμαν, έχετε συνεργαστεί με τον Μποντόρ στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, ποια είναι ακριβώς η θέση του;

«Κοιτάξτε, είναι αριστεροπόδαρος όμως εγώ τον χρησιμοποιούσα ως δεξί μπακ. Ελάχιστες φορές τον έβαλα να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έχει πολύ καλή νοοτροπία και είναι ένας ιδιαίτερα επιθετικός παίκτης. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στην δεξιά πλευρά της επίθεσης όσο και στην αριστερή».

Ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή;

«Είναι ιδιαίτερα επιθετικός παίκτης και τρέχει ασταμάτητα (γελάει). Δεν σταματάει να τρέχει για 90 ολόκληρα λεπτά. Του αρέσει και θέλει να βγαίνει στην επίθεση ενώ είναι αρκετά καλός στην επίθεση όταν παίζει ένας εναντίον ενός. Είναι πολύ δυνατός και αυτό τον βοηθάει αρκετά όταν επιτίθεται».

Ο ΟΦΗ παίζει με σύστημα 4-3-3, πιστεύετε ότι ταιριάζει σε αυτό το σύστημα;

«Α, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Μποντόρ. Και εγώ χρησιμοποιούσα το ίδιο σύστημα και ο ίδιος αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ. Όμως μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο από τις τρεις θέσεις της επίθεσης».

Σαν χαρακτήρας πως είναι;

«Είναι πρότυπο επαγγελματία και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στην εθνική ομάδα. Ο Μποντόρ ζει για το ποδόσφαιρο, είναι φιλόδοξος σαν ποδοσφαιριστής και του αρέσει πραγματικά να παίζει ποδόσφαιρο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι επτά χρόνια που αγωνιζόταν στην Ολλανδία έχασε ελάχιστα παιχνίδια γιατί δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα τραυματισμού. Θέλει να πάει ψηλά και για αυτόν τον λόγο έρχεται στην Ελλάδα».

Ένας παίκτης όπως εκείνος, μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και για λογαριασμό του ΟΦΗ;

«Δεν γνωρίζω την δυναμικότητα του ΟΦΗ όμως έρχεται στην Ελλάδα γιατί θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να αναδειχθεί. Θέλει να πάει ψηλά και έρχεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα επειδή θέλει να γίνει γνωστός».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook