Κορδονούρης: «Εγκέφαλος του ΟΦΗ ο Λόπεζ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Παναγιώτης Κορδονούρης μίλησε στο Gentikoule ακτινογραφώντας τον ΟΦΗ και μιλάει για το τι του έκανε εντύπωση ενώ λέει και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι.

Ο έμπειρος αμυντικός και μόνιμος κάτοικος της Κρήτης, πλέον είναι κάτοικος Χανίων όπου θα φοράει την φανέλα του ΑΟ Χανιά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Με την εμπειρία του αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία του αναμένεται να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην άμυνα των «μπλε» ώστε να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο πρωτάθλημα της Football League 2.

«Έχει υπομονή στο παιχνίδι του ο ΟΦΗ»
Ο Παναγιώτης Κορδονούρης μιλάει στο Gentikoule που του ζήτησε να μεταφέρει τα δικά του συμπεράσματα από τον φετινό ΟΦΗ. Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός τονίζει αρχικά ότι «σε τέτοια παιχνίδια δεν μένω τόσο πολύ στο σκορ. Είδα μια ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας που προσπαθούσε να δημιουργήσει μέσα από την κατοχή της μπάλας. Έδειξε ότι παρότι είχε λίγο χρόνο για να μπορέσει να οργανωθεί στις μεταγραφές, τα κατάφερε αρκετά καλά. Και μην ξεχνάτε ότι έλειπαν παίκτες που θα αποτελέσουν βασικά στελέχη της ομάδας όπως είναι οι Σουμπίνιο, Κάταϊ, Σίσιτς. Διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και εκεί που λέγαμε μετά τα πλέι – οφ ότι έμεινε με λίγους παίκτες, τώρα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ».

Παράλληλα, στάθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας και υπογράμμισε ότι «οι παίκτες του ΟΦΗ δεν «πουλούσαν» την μπάλα, την γύριζαν συνεχώς και μου έκανε εντύπωση η υπομονή στο παιχνίδι τους. Αν δεν μπορούσαν να την περάσουν μπροστά, την γυρνούσαν πίσω και έψαχναν να αναπτυχθούν με ορθό και σωστό τρόπο».

«Κινητήριος μοχλός του ΟΦΗ ο Λόπεζ»
Στην συνέχεια ζητήσαμε από τον πρώην αρχηγό του Εργοτέλη να μας πει ποιον παίκτη ξεχώρισε. Με βάση την εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού δεν περιμέναμε άλλη απάντηση και ο ίδιος ψηφίζει στο Gentikoule… «Τζόρντι Λόπεζ». Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Λόπεζ ήταν ο εγκέφαλος του ΟΦΗ. Είχε καλές μεταβιβάζεις και ξεχώρισα αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, μου άρεσε ο Μάντζιος γιατί είναι παίκτης που κρατάει την μπάλα και κυρίως ξέρει τι να την κάνει. Από το χθεσινό παιχνίδι ξεχώρισα τους Βερόν και Κάλαϊτζιτς που έχουν δείξει τα δείγματα γραφής τους και γνωρίζουν όλοι την αξία αυτών των δύο ποδοσφαιριστών».

«Δεν θα κινδυνεύσει ο ΟΦΗ»
Με τον ίδιο τον Παναγιώτη Κορδονούρη να έχει «φάει» τα γήπεδα με το «κουτάλι», είναι εύκολο να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο έμπειρος αμυντικός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα για την παραμονή της τονίζοντας ότι «θέλω να περιμένω να δω τι θα γίνει πρώτα με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Όμως, ο ΟΦΗ δεν θα κινδυνεύσει και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του. Είναι σημαντικό ότι διαθέτει πολύ καλή έδρα και έγιναν καλές κινήσεις με αποτέλεσμα η ομάδα να ενισχυθεί. Η πλειάδα επιλογών που έχει ο κύριος Αναστόπουλος του δίνει την δυνατότητα να κάνει αλλαγές και να «φρεσκάρει» την ομάδα όποτε χρειάζεται. Ο ΟΦΗ έχει αρκετές λύσεις, είναι ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και έχει καλούς παίκτες όπως οι Καμπάνταης, Παπουλής. Ειδικά μέσα στο «Γεντί Κουλέ» παίρνει ώθηση και νομίζω ότι θα έχει μια καλή πορεία».

«Τιμή για εμένα η αναγνώριση του κόσμου του ΟΦΗ»
Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δείξει ότι ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες και το ίδιο έπραξε χθες όταν και χειροκρότησε τον Παναγιώτη Κορδονούρη όταν εκείνος έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο. Όπως λέει ο ίδιος ο 35χρονος αμυντικός «ευχαριστώ τον κόσμο του ΟΦΗ αλλά και όλους εκείνους που με χειροκρότησαν. Είναι τιμή για εμένα αυτή η αναγνώριση προς το πρόσωπο μου. Με έκαναν και ένιωσα αμήχανα και πραγματικά εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα του ΟΦΗ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook