Βεζυρίδης: «Να κρεμάσω τα γάντια μου με τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια ημέρα μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μιλάει από το Gentikoule αποκαλύπτοντας τους προσωπικούς του στόχους αλλά και αυτούς της ομάδας.

Ο Δραμινός γκολκίπερ θα υπερασπίζεται την εστία του ΟΦΗ για 3η συνεχόμενη χρονιά ωστόσο όλα δείχνουν ότι άλλος είναι εκείνος που προορίζεται για βασικός τερματοφύλακας. Όμως, όπως δηλώνει ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στο Gentikoule, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν τον απασχολεί καθόλου παρ’ όλο που είναι ενήμερος.

Πολυχρόνη, πως είναι να συνεχίζεις χωρίς ανάσα αυτό το καλοκαίρι;

«Είναι λίγο παράξενο αυτό που ζούμε γιατί είχαμε συνηθίσει τόσα καλοκαίρια να κάνουμε τις διακοπές μας αλλά φέτος αυτό δεν συνέβη. Όλο αυτό το καλοκαίρι ήμασταν σε αναμονή και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει όμως προσωπικά εμένα αυτό δεν με πειράζει γιατί ολοκληρώθηκε μια σαιζόν που μας έφερε στην Σούπερ Λιγκ. Μόνο η πρόκληση της Σούπερ Λιγκ σου δίνει άλλο «αέρα» για να συνεχίσεις να προσπαθείς εν όψει της νέας περιόδου».

Η ομάδα θα επηρεαστεί από αυτό το γεγονός;

«Είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστεί η ομάδα όμως με την σωστή δουλειά μπορεί να έρθει το απαραίτητο φορμάρισμα και η ομάδα να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα όπως χρειάζεται»

Ποια θα είναι τα στοιχεία που θα στηριχτεί ο φετονός ΟΦΗ;

«Το καλό είναι ότι διατηρήθηκε ο βασικός κορμός αλλά και ο προπονητής. Διατηρήσαμε τα στοιχεία που μας κράτησαν ενωμένους την περσινή περίοδο όπως είναι το καλό κλίμα και το οικογενειακό περιβάλλον που επικρατούσε στην ομάδα. Πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις προσθήκες που θα γίνουν, θα βελτιώσουν αρκετά την ομάδα».

Και οι στόχοι που μπαίνουν;

«Για φέτος, καλό είναι να μην βάζουμε υψηλούς στόχους και να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν αυτή η ομάδα παραμείνει η ίδια και τα επόμενα χρόνια, τότε μπορούμε να κοιτάξουμε πολύ ψηλά. Καλό είναι να βάζουμε στόχους που μπορούμε να πετύχουμε και να μην αναφερόμαστε σε στόχους που δεν θα τους πετύχουμε και θα μας αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα».

Εσύ επιστρέφεις ξανά στην Σούπερ Λιγκ…

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω στην Σούπερ Λιγκ φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ. Όμως πιστεύω στις δυνατότητες μου και ότι μπορώ να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Σκέφτεσαι να «κρεμάσεις τα γάντια» σου στον ΟΦΗ;

«Ο ΟΦΗ είναι η κορυφαία ομάδα που έχω αγωνιστεί και δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου κάτι διαφορετικό. Γιατί όχι; Ο ΟΦΗ είναι η πιο ιδανική ομάδα για να ολοκληρώσω την καριέρα μου αφού είναι σύλλογος υψηλού επιπέδου».

Τι ήταν αυτό που εμφάνισε δυνατή την ομάδα στα πλέι – οφ;

«Τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ψυχικά αποθέματα που είχαμε γιατί αντιθέτως υστερούσαμε σε φυσική κατάσταση. Όμως, παράλληλα η ποιότητα των παικτών ήταν τέτοια που επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό της καλύτερης ομάδας. Ακόμα, η συμβολή του προπονητή ήταν μεγάλη, εμείς γνωρίζαμε τι ζητούσε και έτσι ήρθε η άνοδος».

Παράλληλα, εσύ έδειξες σε αυτούς τους αγώνες ότι διανύεις δεύτερη νεότητα…

«Ένα από αυτά είναι το πάθος μου που αντισταθμίζει όλα τα υπόλοιπα μειονεκτήματα που διαθέτω. Κάθε παιχνίδι που παίζω είναι ιδιαίτερες στιγμές για εμένα και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις και παράλληλα να μπορώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ακόμα, ο κόσμος μου βγάζει ένα πάθος και αποδίδω και εγώ τα μέγιστα με την πλευρά μου».

Πως νιώθεις φέτος που η ομάδα δείχνει ότι σε εμπιστεύεται αλλά παράλληλα αναζητάει βασικό τερματοφύλακα;

«Είναι κατανοητό ότι η ομάδα θέλει έναν καλό τερματοφύλακα. Δεν με απασχολεί καθόλου ότι ξεκινάει η χρονιά και εγώ βρίσκομαι σε αυτήν την θέση γιατί θα συνεχίσω να προσπαθώ και να προπονούμαι με τον ίδιο ζήλο και την ίδια όρεξη. Το πρωτάθλημα έχει 30 αγωνιστικές και είναι σημαντική η βοήθεια όλων. Έτσι και εγώ θα είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί».

Όσα πέρασε η ομάδα στην Β’ Εθνική, την «σκληραγώγησε» αρκετά εν όψει της Σούπερ Λιγκ;

«Τα δύο χρόνια που η ομάδα αγωνίστηκε σε αυτήν την πρωτάθλημα ήταν ένα μάθημα για αυτήν. Όλοι καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε και τι συμβαίνει. Εννοώ ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, πρέπει να λυθούν άμεσα ώστε να μην επιτρέψουν σε κανέναν να «πατήσει» πάνω τους και να μας δημιουργούν προβλήματα».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο του ΟΦΗ;

«Ο κόσμος έχει πλέον στα χέρια του μια ομάδα που προσπαθεί για αυτήν και έχει πασχίσει για εκείνη. Η προσπάθεια που θα γίνει από εμάς πρέπει να είναι αντάξια αυτής που κάνει ο κόσμος για να στέκεται στο πλευρό της ομάδας. Η συμπεριφορά του πρέπει να είναι ανάλογη ώστε οι ομάδες που θα έρχονται να τον ζηλεύουν. Ο κόσμος θα είναι πάντα αυτός που θα μας ωθεί για επιτυχίες και είμαστε περήφανοι για αυτούς τους φιλάθλους».