Νέο ύποπτο ματς της Football League

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Έναν ακόμη φάκελο με ύποπτο παιχνίδι μεταξύ ομάδων Β’ Εθνικής έστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ και εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί στις δικαστικές Αρχές που ήδη διεξάγουν έρευνα για τα στημένα παιχνίδια.

Αν και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον επίμαχο αγώνα που έχει μπει στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ, εν τούτοις προκύπτει ένα ερώτημα: Πρόκειται για παιχνίδι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ή μήπως είναι ματς των πλέι οφ; (Συμμετείχαν ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Διαγόρας).
Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε για τις ποδοσφαιρικές Αρχές αλλά και την Πολιτεία το μήνυμα είναι ηχηρό. Αφού παρά τις διώξεις για τα στημένα στο τέλος Ιουνίου, κάποιοι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα εμφανίζονται να μην έχουν συνετισθεί. Και παρά το τεράστιο σκάνδαλο που έχει προκύψει, συνεχίζουν το έργο της παράγκας. Ακόμη, ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε, μέσα από την έρευνα των δικαστικών Αρχών, αν στο νέο στημένο παιχνίδι εμπλέκονται παράγοντες που ήδη κατηγορούνται μετά το πρώτο κύμα διώξεων από την πλευρά της τακτικής Δικαιοσύνης.
Στο μεταξύ, ο 9ος τακτικός ανακριτής της υπόθεσης των στημένων Γιώργος Κασίμης προχώρησε σε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο, προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο καθώς και συγγενικών τους προσώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση των ανακριτικών Αρχών από τη στοιχηματική εταιρεία Bet Fair, πίσω από τους κωδικούς που πόνταραν και κέρδισαν στα στημένα παιχνίδια κρύβονται κύπριοι ιδιώτες.
Παράλληλα ο κ. Κασίμης πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος. Επίσης, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Χάγη προκειμένου να συναντήσει αξιωματούχους της Europol και της Eurojust.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κασίμης έχει ζητήσει τη συνδρομή των δικαστικών Αρχών και της Ιταλίας, προκειμένου να καταθέσει ο Λουίτζι Κολίνα για το επίμαχο παιχνίδι Μακάμπι – Ολυμπιακός (πέρυσι) καθώς και ο διαιτητής του αγώνα Λούκα Μπάντι.
πηγή:tanea.gr