Σκόνδρας: “Πηγή του κακού ΟΣΦΠ και ΠΑΟ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τους δύο «αιώνιους» χαρακτήρισε ως υποκινητές της ανομίας, που επικρατεί στο ποδόσφαιρο ο Λάμπρος Σκόνδρας

Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε ως την «πηγή του κακού», αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Λάμπρος Σκόνδρας με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη τόνισε τα ακόλουθα: «Υπάρχει ένας λαβύρινθος επιτροπών και υποεπιτροπών, που πραγματικά χάνεται η μπάλα. Τα νομικά «παραθυράκια» είναι αμέτρητα και το σύστημα είναι φτιαγμένο, ώστε το μαχαίρι να μην φτάνει ποτέ στο κόκκαλο. Η αθλητική δικαιοσύνη αποφάνθηκε μέχρι τώρα ότι τα παιχνίδια τα έστηναν με… τηλεπάθεια. Και ότι για όλο το κακό είναι υπεύθυνοι μόνο ο Μπέος, με τον Τσακογιάννη, δύο παράγοντες που δεν προέρχονται από την ελίτ της κοινωνίας μας και δεν είναι σε «μεγάλες» ομάδες. Και η απορία η δική μου είναι η εξής: Στα παιχνίδια που είναι αποδεδειγμένα στημένα δεν συμμετείχαν διαιτητές και ποδοσφαιριστές; Μήπως λοιπόν πρέπει να κληθούν και να απολογηθούν διαιτητές και ποδοσφαιριστές, όπως έγινε με τα σχετικά πρόσφατα και στην Τουρκία; Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, αν πραγματικά θέλουμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου μας. Ο Πατέρας παραδέχτηκε ότι μίλησε με τον Δαλούκα που σφύριξε το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, το οποίο κρίθηκε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Δεν έπρεπε, λοιπόν, να είχε κληθεί να καταθέσει και ο Πατέρας και ο Παναθηναϊκός; Για μένα όχι μόνο έπρεπε να είχε κληθεί, αλλά έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ο πρώην πρόεδρος, όσο και ο Παναθηναϊκός τη στιγμή που μίλησε με έναν διαιτητή. Κανένας όμως δεν πρόκειται να πειράξει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτές οι δύο ομάδες κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμάστε τι γινόταν πριν μία δεκαετία με την «Παράγκα», τότε που ο Ολυμπιακός ήταν το καλύτερο… ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τον κύριο Κόκκαλη που έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά, αλλά κανένας δεν τον ακουμπούσε; Γενικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι υπαίτιοι για το κακό και οι υποκινητές της ανομίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου θέλω κάθαρση παντού και δεν μου αρκεί να την πληρώσουν μόνο κάποιοι παράγοντες και να αφανιστούν κάποιες ομάδες».
Ο Λάμπρος Σκόνδρας αναφέρθηκε ακόμη στην αδράνεια της ΕΠΟ τονίζοντας τα ακόλουθα: «Η ομοσπονδία επί της ουσίας είναι απούσα σε όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο που έκανε ο Πιλάβιος ήταν να κλείσει για δύο εβδομάδες τα γραφεία της ΕΠΟ, και έτσι πίστευε ότι θα λύσει το πρόβλημα. Η ομοσπονδία έπρεπε να πάρει σκληρές αποφάσεις να τα βάλει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά προτίμησε να είναι απούσα από τις εξελίξεις για να μην συγκρουστεί μαζί τους. Το ποδόσφαιρο μας έχει μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει αυτοκάθαρση, αλλά αυτή η ευκαιρία χάνεται γιατί δεν μπορούν να τιμωρήσουν τους δύο «αιώνιους».